Општи вело муабети, прашања, совети

С

Спенсер

Гостин
и мене ми дојде редот да прашам....случајно да не ви се наоѓа некој размонтиран точак,зашто ми треба еден специфичен дел...поточно се рбаоти за пластиката на предната ѕвезда,што ја штити ногата од ланецот..барав насекаде воСкопјево,ама ниеден салон не држи такви делови,па дури ни оние што се вика попознатите...ако му се наоѓа на некој или знае кај има,нека ми пише...иначе ми треба со 4 дупчиња што е...фала однапред
Исто и јас барам,нема никој :)

А отприлика која цена се наочарите/цвикот за возење велосипед??? :)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Полу професионални и професионални од 20 евра па нагоре

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Solidna naocara okolu 30evra. Zborime stvarno ok zastita da ima, i jas mislev poevtina ama pokraj voda na leto koa staviv evtina i taa od 30evra(sto i ne e nesto skapa) stvarno ima razlika

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Дали знае некој од поискусните да ми каже што треба да се има со тебе за 40км(20 натаму 20 наваму) вожњна ??

С

Спенсер

Гостин
Дали знае некој од поискусните да ми каже што треба да се има со тебе за 40км(20 натаму 20 наваму) вожњна ??
Па ~40км и не е некоја голема дистанца :) Јас за 40 не се спремам ништо посебно... шише со вода,слушалки од моб, и ако си имаш торбичка со алат за недај боже :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Па ~40км и не е некоја голема дистанца :) Јас за 40 не се спремам ништо посебно... шише со вода,слушалки од моб, и ако си имаш торбичка со алат за недај боже :)
не е голема али јас сум 12 години и моиве од дома...земи ова,земи она... :)

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Нема во ниеден салон,во ниеде механичарски салон,во ниедна велосипедска компанија......незнам више кај да барам.......а маки невидени си видов...4 пара тренерки искинав

С

Спенсер

Гостин
не е голема али јас сум 12 години и моиве од дома...земи ова,земи она... :)
Аааа 12 години :)

Епа незнам,едно ранче со тебе... напрај си еден сендвич,шише вода,шише сок... и терај :)

S

Shellshock nam67

Гостин
си иама точак повремено го возам али главно фит форма ми е трчањето

П

Пепси_

Гостин
Нема во ниеден салон,во ниеде механичарски салон,во ниедна велосипедска компанија......незнам више кај да барам.......а маки невидени си видов...4 пара тренерки искинав
:) Ќе земиш телчиња и со телчиња ќе ја стегнеш пластиката во дупките ако ти стои секако пластиката :) Ако не ти стои пластиката незнам шо да ти кажам..... оти кај мене пластиката е цела ама на тие што се држеше се сокршија па со телчиња во дупките и мака нема :) :)

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
@WhAaZz

Да не го повторувам Спенсер погоре, ти кажа што се’ е потребно.

Само би те советувала да внимаваш каде возиш, по можност да не е автопат или место кадешто има движење на моторни возила пошо опасно е.
Пред некој викенд и јас возев на нешто помала дистанца, по пат кадешто не се движат многу возила, ама после тоа ме известија дека по истиот пат имало бројни несреќи со велосипедисти. Не би ризикувала уште еднаш. :)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Зависи тоа :)

Ако сакаш да се зезаш,земи другари/ки... Ама ако сакаш да постигнеш резултати,озбилно... тогаш сам е најубаво :)
Сеа зависи која ти е целта на возењето, ја би и препорачал да си земе другар/ка недај боже ке се најде не е исто кога си сам и кога си со друштво

Kajgana Shop

На врв Bottom