Општи вело муабети, прашања, совети

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Дечки, купувам 29ка со ненабилдана цена до 500 евра. Ако сте слушнале да продава некој, а не е на оглас, плаќам во кеш. :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дечки, купувам 29ка со ненабилдана цена до 500 евра. Ако сте слушнале да продава некој, а не е на оглас, плаќам во кеш. :)
Сега пишал некој на SportySale, КТМ 29-ка за 500 евра, само што е 20" рамот.

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Да, го исконтактирав дечкото 2 минути откако го постави огласот, утре закажавме средба. Рамот е 3 инчи поголем од тоа што ми треба но опремата на бајкот е врв, така да ако не се осетам премногу неудобно на тест возењето, и би го земал точакот со намера во иднина да ја заменам рамката.
А би го прашал и дали постои можност само опремата да ја купам па да си барам јас рамка по моја мера...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Да, го исконтактирав дечкото 2 минути откако го постави огласот, утре закажавме средба. Рамот е 3 инчи поголем од тоа што ми треба но опремата на бајкот е врв, така да ако не се осетам премногу неудобно на тест возењето, и би го земал точакот со намера во иднина да ја заменам рамката.
А би го прашал и дали постои можност само опремата да ја купам па да си барам јас рамка по моја мера...
Ептен е bang for the buck точакот :)

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Ептен е bang for the buck точакот :)
Ептен ме става на мисла... Ма да и тоа Lefty-то што излезе после него на оглас не е лошо. Ќе си продадам јас бубрег, еден ми треба само. :toe:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Tomorrow Velesko Ezero Mladost
Starts in about 9 hours · 58°F / 36°F Clear

Golem pozdrav do site velosipedisti .
Vtora tura od Rekreativniot Kalendar za ovaa godina .
Vo nedela na 15.03.2015 ke vozime do VELESKO EZERO.
Trgnuvanjeto e od plostad Makedonija vo 09.00 casot .
Se vozi po stariot pat za Katlanovo, pa nagore po brdoto odime za Velesko Ezero ( so nekolku bonziti pauzi - za da se grupirame ) .
Na Velesko ezero pravime pauza (Pivo , koka kola , jadenje , salata , sendvici od doma , koj kako saka) , i potoa nazad vozime za Skopje.
Raspolozenie , kaciga i ispraven velosiped e dovolno za da dojdete na turata. ( normalno i fizicka podgotvenost )
Turata ke fati okolu 96 km .
Sekoj vozi na sopstvena odgovornost.
Kilometrazata sto ja objavuvame sekogas e izmerena od Plostad do Plostad, a koj od kade doagja ie plus kilometraza.
Ovaa rekreativna tura e malku poteska od Lesok taka da vezbajte ova nedela.

https://www.facebook.com/events/1550845995204366/

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Дечки ми треба точак, а планирам да дадам 150-200 евра максимум некаде.Точакот ми треба за возење низ град и по локални патишта, значи не планирам да возам долги тури со него, ниту пак да искачувам планини или да возам оф-роуд. Не се разбирам воопшто во делови, сервис и такви работи, значи сакам лесно одржлив точак за кој грижа ми би било првенствено само дали се напупмани гумите.

Дали да барам нов или да чекам да излезе некој половен на Sporty Sale?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Имам прилично стар велосипед, кој долго не е возен и кој не е ништо посебно. Му треба реставрација. Брзини, кочници, ланец, гуми, седиште ... (сега ќе испадне дека поарно е нов да купам, ама сепак да прашам). Некои совети и предлози за наведените делови и што пари (за некаков просечен квалитет) требаат? Предвиден е за возење низ град.

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Дечки ми треба точак, а планирам да дадам 150-200 евра максимум некаде.Точакот ми треба за возење низ град и по локални патишта, значи не планирам да возам долги тури со него, ниту пак да искачувам планини или да возам оф-роуд. Не се разбирам воопшто во делови, сервис и такви работи, значи сакам лесно одржлив точак за кој грижа ми би било првенствено само дали се напупмани гумите.

Ако ти е за 90% градско возење, и тие локални патишта не вклучуваат огромни угорници, тогаш точак кај кој ќе се грижиш дали се гумите напумпани е single speed т.е. точак без брзини. Поедноставно за одржување од тоа не постои.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Koj e uvoznik za suntour viljuski vo skopje? Thx

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имам прилично стар велосипед, кој долго не е возен и кој не е ништо посебно. Му треба реставрација. Брзини, кочници, ланец, гуми, седиште ... (сега ќе испадне дека поарно е нов да купам, ама сепак да прашам). Некои совети и предлози за наведените делови и што пари (за некаков просечен квалитет) требаат? Предвиден е за возење низ град.
Пробај со @Dragon Custom Skopje да исконтактираш и ако можите да договорите цена за рестарвација.[DOUBLEPOST=1426516165][/DOUBLEPOST]
Koj e uvoznik za suntour viljuski vo skopje? Thx
Бајкмаркет наводно треба да е застапник за Планетбајк кои се официјално застапници за Сантур во регионов.[DOUBLEPOST=1426516341][/DOUBLEPOST]

Колку си висок?
Имам еден пријател кој продава одличен половен градски точак за таа намена за 100 евра.

Еве ти и нов велосипед за низ град за 8000 ден.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
7

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_103&product_id=455
На твое место, јас би го земал овој велосипед или нешто слично. Едноставен за одржување, а сигурен сум дека и долго ќе ти трае.

Kajgana Shop

На врв Bottom