Сега пишал некој на SportySale, КТМ 29-ка за 500 евра, само што е 20" рамот.Дечки, купувам 29ка со ненабилдана цена до 500 евра. Ако сте слушнале да продава некој, а не е на оглас, плаќам во кеш.
Ептен е bang for the buck точакотДа, го исконтактирав дечкото 2 минути откако го постави огласот, утре закажавме средба. Рамот е 3 инчи поголем од тоа што ми треба но опремата на бајкот е врв, така да ако не се осетам премногу неудобно на тест возењето, и би го земал точакот со намера во иднина да ја заменам рамката.
А би го прашал и дали постои можност само опремата да ја купам па да си барам јас рамка по моја мера...
Ептен ме става на мисла... Ма да и тоа Lefty-то што излезе после него на оглас не е лошо. Ќе си продадам јас бубрег, еден ми треба само.Ептен е bang for the buck точакот
Ако ти е за 90% градско возење, и тие локални патишта не вклучуваат огромни угорници, тогаш точак кај кој ќе се грижиш дали се гумите напумпани е single speed т.е. точак без брзини. Поедноставно за одржување од тоа не постои.Дечки ми треба точак, а планирам да дадам 150-200 евра максимум некаде.Точакот ми треба за возење низ град и по локални патишта, значи не планирам да возам долги тури со него, ниту пак да искачувам планини или да возам оф-роуд. Не се разбирам воопшто во делови, сервис и такви работи, значи сакам лесно одржлив точак за кој грижа ми би било првенствено само дали се напупмани гумите.
Дали да барам нов или да чекам да излезе некој половен на Sporty Sale?
Колку што знам, нема официјален увозник. Има нешто избор во Бајк маркет, а провери и по другите продавници.Koj e uvoznik za suntour viljuski vo skopje? Thx
Пробај со @Dragon Custom Skopje да исконтактираш и ако можите да договорите цена за рестарвација.[DOUBLEPOST=1426516165][/DOUBLEPOST]Имам прилично стар велосипед, кој долго не е возен и кој не е ништо посебно. Му треба реставрација. Брзини, кочници, ланец, гуми, седиште ... (сега ќе испадне дека поарно е нов да купам, ама сепак да прашам). Некои совети и предлози за наведените делови и што пари (за некаков просечен квалитет) требаат? Предвиден е за возење низ град.
Бајкмаркет наводно треба да е застапник за Планетбајк кои се официјално застапници за Сантур во регионов.[DOUBLEPOST=1426516341][/DOUBLEPOST]Koj e uvoznik za suntour viljuski vo skopje? Thx
Колку си висок?Дечки ми треба точак, а планирам да дадам 150-200 евра максимум некаде.Точакот ми треба за возење низ град и по локални патишта, значи не планирам да возам долги тури со него, ниту пак да искачувам планини или да возам оф-роуд. Не се разбирам воопшто во делови, сервис и такви работи, значи сакам лесно одржлив точак за кој грижа ми би било првенствено само дали се напупмани гумите.
186-7 негде.Колку си висок?
Имам еден пријател кој продава одличен половен градски точак за таа намена за 100 евра.
Еве ти и нов велосипед за низ град за 8000 ден.
Нема да ти одговара, овој е за некој до 175 макс...Земи ги во обзир Поларот, имаш димензија за твоја висина.186-7 негде.
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_103&product_id=455Дечки ми треба точак, а планирам да дадам 150-200 евра максимум некаде.Точакот ми треба за возење низ град и по локални патишта, значи не планирам да возам долги тури со него, ниту пак да искачувам планини или да возам оф-роуд. Не се разбирам воопшто во делови, сервис и такви работи, значи сакам лесно одржлив точак за кој грижа ми би било првенствено само дали се напупмани гумите.