Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Луѓе ај да правиме викендов тура низ Скопјево со точаци ако биде убаво времево а???:smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
[MkD]Scout;2663357 напиша:
сајсига , како и да е , јас од искуство знам дека ако си платам за нијанса повеќе , ќе уштедам на сервис. а истите пари се.. само што овде ги даваш од еднаш па ти изгледаат многу.. инаку , 900 денари се отприлика 6-7 штелувања на бандажот. и тоа зависи каде и кај кој мајстор..
Во право си, ама не размислуваат сите како нас. Јас никогаш сум немал СОБИМ велосипед, ама гледам често луѓе на кои не им е ни битно велосипедот да е нешто посебно исправен. Значи некој просечен СОБИМ од 6-7000 ден целиот шкрипи, пука едвај се вози ама ним им е само важно да се тркала. 90% од луѓето така размислуваат:toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
e da taka razmisluvaat ama verovatno zasto ne se kacile na tocak ko so treba da e tocakot. ne treba be puno pari za solidno nesto do 15 000 se naogja top. ne zezaj koa ke se kacis na nekoe takvo tocace abe vozenjeto e lesno merak ti e da vozis a so sobimot samo ke se napinjas. isto ko yugo i mercedes:)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Хаха да незнам кога ќе земам некој Собим да возам кој отпор пружа како на угорнина да возиш, добро е тоа за билдери :pos2:

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
Абе на оваа новава вилушка има едно мало со + и -.Нешто за цврстина на амортизерите е или..??

Хаха да незнам кога ќе земам некој Собим да возам кој отпор пружа како на угорнина да возиш, добро е тоа за билдери :pos2:
Тоа изгледа поради целиот Shifting system.скоро на секои собим има shimano SIS

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
еее велосипед...убава работа, секој ден му се спремам да се пуштам на стаза ама никако да ги опраам велосипедите, 2 ги имам и двата искршени :tapp:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
toa + - ti e preload na viljuskata za tvrdina e mislam

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
прелоад, компресија или u-turn ..дај ни слика од амортизерот , и од тоа за штелување па ќе знаеме да ти кажеме..

Абе и 6000 денари да е собимов точак , ако го чуваш ко шо треба (читај перверзно чување) ќе си работи океј .. ама тоа чувањето подразбира, да се симнеш пред секој тротоар , да не удираш во дупки , да избегнуваш нерамнини , да не кочиш со пролизгување(пајканска :D) , да користиш секогаш соодветен пренос за угорница или за на рамно , да не го оставаш на сонце или дожд , да го штелнуваш пред секое искачање , и редовно со себе да си носиш две 15ки клучеви , два штрафцигера и имбуси , да , тогаш ќе ти работи како што треба:D

бај д веј , да не е премалку за внимавање?

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
[MkD]Scout;2666021 напиша:
прелоад, компресија или u-turn ..дај ни слика од амортизерот , и од тоа за штелување па ќе знаеме да ти кажеме..

Абе и 6000 денари да е собимов точак , ако го чуваш ко шо треба (читај перверзно чување) ќе си работи океј .. ама тоа чувањето подразбира, да се симнеш пред секој тротоар , да не удираш во дупки , да избегнуваш нерамнини , да не кочиш со пролизгување(пајканска :D) , да користиш секогаш соодветен пренос за угорница или за на рамно , да не го оставаш на сонце или дожд , да го штелнуваш пред секое искачање , и редовно со себе да си носиш две 15ки клучеви , два штрафцигера и имбуси , да , тогаш ќе ти работи како што треба:D

бај д веј , да не е премалку за внимавање?
Јас имам Собим речиси 6 години веќе... Ептен го пазам, ама не толку како ти што изнапиша. Подмачкување од време на време, гумите никогаш не ги возам празни, со сајли никогаш сум немал проблем и понекогаш штелнувам... Далеку од тоа клучеви со мене да носам :nesum:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
abe pazi bitniot del e go pazis. kaj nas sakaat da kupat i samo da vozat.znaes ko jugo ke kupi i 15 godini ni ulje smenil go tovara ko magare i posle ke rece ne go biva epa ne go biva be brat bara odrzavanje

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Мене ме интересира овој ZOOM амортизершто го имам ти има тие + и - за подесување на тврдина се е тоа ОК ама дали се подмачкуваат или или не?

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Јас имам Собим речиси 6 години веќе... Ептен го пазам, ама не толку како ти што изнапиша. Подмачкување од време на време, гумите никогаш не ги возам празни, со сајли никогаш сум немал проблем и понекогаш штелнувам... Далеку од тоа клучеви со мене да носам :nesum:
Ова ти е ко на времето стокецовите што искачаа од фабрика.. на сто коли што искачаат од фабрика 1или2 се погодуваат.. Има да , не викам не исклучоци.. ама сепак поголемиот дел се мрења.
Уште ако го возиш со оригиналните мењачи и се останато , секоја чест!

Мене ме интересира овој ZOOM амортизершто го имам ти има тие + и - за подесување на тврдина се е тоа ОК ама дали се подмачкуваат или или не?

Tие не се подмачкуваат како што мислам јас . нека каже некој што има расклопено..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
[MkD]Scout;2668764 напиша:
Tие не се подмачкуваат како што мислам јас . нека каже некој што има расклопено..
Има одоздола оние имбус шрафови веројатно може да се отвори ама незнам :toe:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
па да , тие се за отварање.. ама он прашуваше барем како што сватив јас за системот за прелоад..

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
а зошто би отворале амортизер ако можи објаснување што се има внатре и што можи да се подобри ако се отворат(шо има шанси и да не се затворат потоа :D)

Kajgana Shop

На врв Bottom