Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

Статус
Затворена за нови мислења.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Mijastra напиша:
Не плаќаш инсталација и опрема...

И 3 месеци од сега не плаќаш претплата, што е заштеда на пари, дали ќе се исплати тоа не знам, ама нешто внатрешно ми кажува дека мт. нет се технички и финансиски многу помоќни и поспособни по навалицата да одржуваат стабилна интернет врска за разлика од он.нет

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Не се каам што не почекав. Би добил 1ГБ повеќе за 107 денари повеќе. И насловот на темата е крајно бомбастичен... Ма ајде ти се молам, ршум my ass. Ко божем до сега на сите конекциите им беа одлични, па ајде ќе им ја зголемиме брзината. Закон, одлично, супер, перфектно.

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
ова е супер вест за сите изнамачени вадсл-џии ако им овозможат бесплатна миграција. за останатите - не верувам дека ниту еден од оние што потпиша и ќе потпише договор со МтНет воопшто ќе се чувствува лошо околу својата одлука.

ОнНет има ДСЛАМ-ови во цела македонија? АДСЛ-от им е достапен секаде? Искуство имаат со АДСЛ? Најверојатно цената 1 ден/мес до нова година е прилично реална со оглед на тоа што луѓето кои ќе се нафатат на ова ќе бидат лабораториски зајачиња.

Значи да заклучиме, слободно летајте со ЈАТ, јас си останувам со Луфтханза.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Па доколку не ми дадат 2mbps/256 i 101gb down на WADSL јас не би се префрлал на Онет адсл, ќе си земам од МТнет.

X

xtazy

Гостин
Па доколку не ми дадат 2mbps/256 i 101gb down на WADSL јас не би се префрлал на Онет адсл, ќе си земам од МТнет.
абе и ја сакам АДСЛ од МТНЕТ ама единствен проблем е раскин со договорот....btw сеа се јавив ми рекоа да се информирам од весниците и дека ќе може да се мигрира од еден на друг пакет :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Само нешто не ми е јасно, а очигледно на сите не им е јасно овде. Дали се ова ќе оди преку фиксната телефонија или преку канопито како до сега? Какви се условите да се мигрира? Дај нека напишат на форум него да информираат секој посебно на телефон.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.455
Само нешто не ми е јасно, а очигледно на сите не им е јасно овде. Дали се ова ќе оди преку фиксната телефонија или преку канопито како до сега? Какви се условите да се мигрира? Дај нека напишат на форум него да информираат секој посебно на телефон.
Преку жица ќе оди. Преку онаа телефонската, од Телеком. Значи, стабилноста би требало да биде на максимално ниво. До сега сите проблеми што ги имале корисниците на WADSL (вклучувајќи ме и мене) биле со базните станици. Не дека сеуште имам проблеми со WADSL (веќе подолго време е добро), ама сепак жица си е жица. Утре ќе мигрирам на "стокецот"! :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
мора да имаш фиксен телефон за да можеш да користиш АДСЛ без разлика кој и да го нуди, така е тука во германија, даваш секој месец на Телекомот по 17 евра за претплата за линија, и по еве да речеме 35 евра за неограничен ДСЛ интернет пристап кај еден од провајдерите.
Затоа е добар WADSL немораш да им даваш пари на телекомуникации.

P

Princ

Гостин
Не, ќе треба линија да им плаќаш на МТ сепак :)
Јас утре ќе мигрирам на денарот до нова година и ќе конектирам компјутер што ми стои уклучен 24/7 да ги логира честите падови и заебанции, само за да можам да се погледнам во огледало и да си речам себеси "Ти реков..." :)
Инаку утре треба да ме викнат да потпишам договор за MaxADSL 100... Едвај чекам високо-квалитетен интернет за 100 денари поефтино од оннетовиот пакет Solo101 и за многу илјади денари со помалку нарушени нерви :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мистик, само нешто морам да те корегирам, извини вака :)

Најодговорно тврдам дека корисниците на WADSL никогаш немале проблеми со базните станици. Он.нет има(ше) проблеми со своите базни станици, а не јас како нивен корисник :)))
Океј, игра на зборови :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
А должината на договорите?

2 Години? Тој дел не го фатив....

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.455
А должината на договорите?

2 Години? Тој дел не го фатив....
1 година колку што разбрав.
И посебно ми се свиѓа што не се плаќа за факинг модемот како кај Мт.нет.

Одвај чекам 101 гига :vozbud:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.959
Поени од реакции
2.234
Пишува со големи букви на понудата, само што ти не си отворил очи да прочиташ, брзината е имаенувана во понудата со Мегабит
UPLOAD АЛО... Ај види ја пак сликата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom