Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хахаах, нешто наеднаш заоштрија нападите измеѓу интернет провајдериве... Гуд, гуд... то се бараше :) Нека се косат меѓу себе, то нас поќе ни одговара ;) Сеа да видиме шо ќе понудат уште кабелските оператори...

Патем, отворена е опцијата да мигрираш на било кој од новите пакети од WADSL-ов што го имаме сега?
Чекав на 3099999 2 минути ама никој да крене....

Него озбилно, пакетиве се ништо посебно.

Како што кажав, гага да е тебе нема да ти одговара... Стабилност?! Жица си е жица бе пријатељу, истата ке ја користиме и јас и ти, само што ти ке плакаш повеке и кога ке надминеш месечен лимит ке имаш 64к.

Патем, отворена е опцијата да мигрираш на било кој од новите пакети од WADSL-ов што го имаме сега?
Чекав на 3099999 2 минути ама никој да крене....

Значи сепак се двоумиш дали да се распакуваш или не!?

Дај кажете малце повеќе детали? Дали истово важи и за WADSL? Дали можам да мигрирам кон вториот пакет со моево канопи, без телефонска линија, односно да ми се пушти 1мега бит и 15 гига, без многу многу зезање по телефони и одење до Скопје за договор и чекање 15 дена. Толку е тешко прашањево да се одговори?

Искрено, очекував повеќе. Ниту цените не им се подобри, ниту пак брзините, од тие на мт-нет. Единствен пакет што можеби вреди нешто, е вториот, односно, соло15. Тие 15 гига се примамливи. Али, познавајќи го Он.нет, и нивната репутација како "не баш стабилен" ISP, никогаш не би го заменил тој пакет со макс100.
My opinion.

Правиш споредба помеѓу оптика и [SIZE=-1]"wireless"!?[/SIZE]

Дали ќе има вакви WADSL пакети?

Или сеуште не се знае?

Toп.
Не, без заебанција, пакетите се топ, а посебно тој 1 гига плус, добар зајеб, добра контра кампања на тие фамозни 100 гига со кои се испосраа МТ Нет. : )
Башка, ете решение за сите корисници на WADSL кои имаа проблеми со базните. Од кога може да се мигрира, сакам 101 гига : )

Никаде не гледам колкава ќе биде upload брзината во оваа понудава или мислат дека не е битна? Стабилноста моментално е малце на слабо ниво се надевам дека ќе се подобри (30, 31 и 1 скоро немаше цели денови интернет)

Пишува со големи букви на понудата, само што ти не си отворил очи да прочиташ, брзината е имаенувана во понудата со Мегабит

10 денари поефтино и 1МБ плус.
Ова ти е нешто како хммм да бираш меѓу Мерцедес Ц200 и Ауди А4 2.0.
Единствена суштинска разлика е во знакчето на предната решетка.

Дај кажете малце повеќе детали? Дали истово важи и за WADSL? Дали можам да мигрирам кон вториот пакет со моево канопи, без телефонска линија, односно да ми се пушти 1мега бит и 15 гига, без многу многу зезање по телефони и одење до Скопје за договор и чекање 15 дена. Толку е тешко прашањево да се одговори?

Инфо - 02/5110000

10 денари поефтино и 1МБ плус.
Ова ти е нешто како хммм да бираш меѓу Мерцедес Ц200 и Ауди А4 2.0.
Единствена суштинска разлика е во знакчето на предната решетка.

Не плаќаш инсталација и опрема...

Пишува со големи букви на понудата, само што ти не си отворил очи да прочиташ, брзината е имаенувана во понудата со Мегабит
Гагус, не си отворил ти очи доволно. Враќај е на книгите :pos:
1MBit е бризината за даунлоуд. Она што е и од суштинско значење да се рекламира бидејќи на повеќето корисници тоа им е и најбитно.
Аплоуд како што кажа Mijastra е 265 Kbps. Ако може да се верува на тоа што го пишал, Јас сепак верувам дека така би било... Ретко кој дава поголема брзина на аплоуд.

Мистик, само нешто морам да те корегирам, извини вака :)

Најодговорно тврдам дека корисниците на WADSL никогаш немале проблеми со базните станици. Он.нет има(ше) проблеми со своите базни станици, а не јас како нивен корисник :)))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom