Омилен/и DJ-и ?

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Друже спој си ги сите мислења во едно, вака хаос се ствара.

А да Карл Кокс е убедливо технички најподготвен, сум забележал на снимки, понекогаш 6 канали одеднаш врти :vozbud: Ѕвер е типот....

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Со оглед на тоа што не видов специфиран тип на музика... ќе си дозволам да промрчам...

Ееее... деца... деца....

:eek:lee:Grandmaster Flash :eek:lee:​

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Ne mi bese celta da predizvikam reakcii...ne mi bese celta da nalutam nekogo...Prvo za brzinata....Sto mislis ti so e polesno da se mixa 125bpm ili 140???Bas me interesira kako mislis....vtoro...Da ja slusas pesnata na slusalki ali dodeka ja mestis...od ko ke go krenis vtorio kanal e sosem dr prikaska...ako ne ja znajs taja so ja mixas ili taja sto ja vadis duri se dvete krenati mn lesno mozi da se smesa vokali bass ovi da padni ednata dr ne i taka ce se napraj kasa popara.....sa Carl Cox mislev tehnicki najpodgotven zoso ako si go slusal ili gledal ke vidis deka NAJMALKU dve pesni svirat i non stop igra so treta..pod toa mislev tehnicki.....i ne znam stavrno ne znam kako da ti objasnam deka daaaaleku poslozena e house od trance...A zza Roger Sanchez ako imas da kazis nesto...Samo napraj razlika od Tiesto na saem i Sanchez na Saem ako bese ako ne rasprasaj se ke ti kazat:):)Pozz i nemoj da me svatis pogresno ova e samo moe mislenje ne mora da bidi taka....i da vcera pijano imav mn:):):)
1. у никој случај нема лутење тука , се е сведено на вкус на музика и стилови , нема проблеми овде :smir:
2. дефинитивно полесно е да се микса 125 BPM отколку варијации од 130-140 BPM
3. ниту бев на тиесто ниту на роџер на саем бидејќи тешка комерцијала никад не ствара добра журка. нешто по underground е далеку позакон журка од 15000 луѓе да ти се маваат околу тебе и да чекаат да пушти некоја песна која ја знаат за да одлепат на 5-6 минути и после никаде да ги нема
4. не знам и јас како да ти објаснам дека транс трака да се продуцира е далеку потешко од правење хаус-електро хаус трака
ако имаш слушнато за Milan Lieskovksy , продуцент од Словачка , имам доста пишувано со него и преку МСН и преку чет во неговото радио шоу, неговата најдобра песна поддржувана од Армин , ван Дајк , Еди Хеливел , Elenya , му е нешто прогресив транс и ми има кажано дека со месеци има работено на песната и сеуште мислел дека е недоработена и не очекуваше ваков успех со истата додека другите песни , кои му се типичен хаус/електро хаус стил се завршени за помал временски период и успехот е далеку послаб од Elenya
5. она технички подготвеност , сега јасно ми е за што зборуваше , секоја чест за Кокс , ако најдам клип ја ке ти дадам да видиш Jeff Mills како работи на 4 глави во исто време
ае поздрав :helou:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Se vo red...a za mixanje mn e potesko posporo da se mixa od pobrzo kako na pr 140 poso ko ke ja mestis poveke vreme ti treba da namestis pospora bidejci pojke vreme treba da pomini duri slusas primer 16 bita od traka sto e125bpm odkolku od 140.....ne znam kako da ti objasnam eve zamisli kako ke ti bidi tebe polesno da namestis dve cukanja vo minuta ili 140??:eek:jea:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Забегавте офтопик, ало. Не е темата за миксање, за диџеи е.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Isto taka Dj sasha gledam super e vo posledno vreme taka eden od podobrite vo House dance .

ToX!c

JuVeNtUs FaN
Член од
20 јуни 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
Најискрено да ви кажам за мене најдобар DJ во светов е DJ-Tiesto

Kajgana Shop

На врв Bottom