Омилени бои

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
crna ko osnovna vo kombinacija so
crvena :
sina
bela
potoa site ostanati :)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Сите ми се убави посебно зелена и сина. Тоа онака општо гледано на боите, а во врска со облеката, не правам разлики која ми стои која не. Тоа што ми стои убаво, го зеам, без разлика шо боја е.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Мене омилена ми е ЦРВЕНА-та боја ама немам многу облека во таа боја. Кај мене во плакарот преовладуваат црната и сивата боја. И како што вика ПрИтИ гРл, таму погоре над мене, тоа што ми стои убаво си го купувам без разлика во која боја е,само сеа така се погодило во овој период скоро се ми е сиво или црно.
Инаку ја сакам и белата боја.

shadows & smile

just a lost boy
Член од
10 февруари 2008
Мислења
291
Поени од реакции
7
Ако би требало да бирам помеѓу боите би одбрал ЦРНА.Еве и зошто:
Црна - оваа боја е симбол за нечисто,мрачно,осамена исполнетост во темнината...ја носат луѓе кои носат омраза или пак болка.Затоа кога се оди на погреб или некој тажен настан се облекува претежно црно.Јас ја обожавам црната боја бидејќи на некој начин ја симболизира нечистотијата која длабоко лежи во мене...
Бела - симболички гледано белата боја изкажува чистина,убавина,грациозност и е една
од најдрагите бои на скоро секој човек на планетава.Секоја невеста е облечена во бел фустан...
Зелена - симбол за свежо,недоздреано,природно а карактерно преставува несигурност...
Сина - исто и оваа боја си има своја симболика.Преставува сигурност.Поради тоа многу знамиња ја преовладуваат плавата боја во нив пр:европската унија има плава позадина,југославија имаше сина боја,исто и многу други.
Жолта - оваа боја ми е напроблематична за толкување.Но сепак симболички означува пригусена светлина,разумност...Сонцето е жолто,лимонот е жолт па и кајгана форумот е жолт.
Црвена - оваа боја верувам дека потсвесно ви е многу секси и омилена на многумина само што свесно несакате да си признаете.Црвената боја е огромен симбол на љубов,страст,крв...ја има насекаде околу нас како и сите други бои и навистина делува моќно на нас.
Ова се само лично мои размислувања.Ако има некој нешто да додаде слободно нека прокоментира.

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Црна и бела..класика,можат да се комбинираат со секоја друга боја...на лето претежно носам црна,а на зима бела,во комбинација со некоја друга боја...освен црната и белата ги сакам и жолтата,црвената,розевата.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom