Истово. Не мора да е река, генерално - мост, и под него вода. Немам страв од паѓање, од висина уште помалку, а од вода нема веројатно никогаш да имам.definitvno od mostovi pod koi sto ima golema reka.vo toj moment pocnuva da mi se vrti,da mi se tresat nozete i mi idat sliki za toa kako paga mostot i se davam uffff horor
Stav od smrt e fobija takva fobija ja obrabotuva psihologijata, postoi i latinsko ime za ovoj naziv, nemozam da se setam kako bese, strav od smrta e opisana vo deloto Bozenstvena komedija od Dante Aligieri potocno vo Pekolot.(naslov na originalot:" La Divina Komedia")....:helou:Страв од смрт не е фобија Дивне, нормално е да се плашиш од смрта, освенако не си како мене, луда сто насто!
А зошто се палшиш од летање? Мислиш на летање со авион? Јас многу често летам со авион, а и со хели'оптер, кој мамата, поради времето го нема да се појави, нема ништо страшно, верувај ми.
не се плаши. Летај.
Како што Куролајна пардон Каролина пееше:
...Ајде да летаааамеееее...!!
Се сложвам, фобијата е психолошки феномен!Темава е за во Мистерии (Религија, паранормални појави, психологија, парапсихологија, астрологија, астрономија, неразјнаснети појави и научни објаснувања.)