Од што имате фобија?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Од змии имам фобија, ужасни ми се.

И некое чудно чувство имам кога грми ме боли пределот кај слепоочниците неопишливо според јачината на звукот на грмежот толку силна е и болката. Не можам да го поднесам тоа. :(

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
definitvno od mostovi pod koi sto ima golema reka.vo toj moment pocnuva da mi se vrti,da mi se tresat nozete i mi idat sliki za toa kako paga mostot i se davam uffff horor
Истово. Не мора да е река, генерално - мост, и под него вода. Немам страв од паѓање, од висина уште помалку, а од вода нема веројатно никогаш да имам.
Не знам да си објаснам како и зошто, ама станувам немирна, почнувам многу да зборувам за што и да ми падне на памет само да ми се тргнат мислите од глупот мост, се пикам по луѓето околу мене, т.е. ги гушкам (за да не паднам) али со фацата надолу за да не гледам околу... Као ненормална. :pos:
Не дај боже да нема никој околу мене, попрво во вода ќе скокнам него ли да стојам на мостот. :jaj:

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Od zmii i kucinja skirnici, posto skoro sekoj den gi mavam koga idam da cekam avtobus, na stanica, ke se soberat glutnica i napagjaat.I definitivno razviv fobija od niv.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Страв од смрт не е фобија Дивне, нормално е да се плашиш од смрта, освенако не си како мене, луда сто насто!

А зошто се палшиш од летање? Мислиш на летање со авион? Јас многу често летам со авион, а и со хели'оптер, кој мамата, поради времето го нема да се појави, нема ништо страшно, верувај ми.
не се плаши. Летај.

Како што Куролајна пардон Каролина пееше:
...Ајде да летаааамеееее...!!
Stav od smrt e fobija takva fobija ja obrabotuva psihologijata, postoi i latinsko ime za ovoj naziv, nemozam da se setam kako bese, strav od smrta e opisana vo deloto Bozenstvena komedija od Dante Aligieri potocno vo Pekolot.(naslov na originalot:" La Divina Komedia")....:helou: :vozbud:

Член од
12 јули 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ja se plasam mnogu od bubacki od sekakov vid (mislam deka se vikase Entomophobia)

Член од
10 јули 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
Страв имам од пајаци.... незнам толку ми се одватни и езиви...што кога ке ги видам кожата ми се ежи...!
:ija::ija::ija::ija:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
Од висина, летање, авиони и се тоа брррррр...земјотрес исто така...ужасно ми е чувството кога немам цврсто тло под нозете

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Imam strav od kucinja , jes da u polsedno vreme neam tolku mnogu otkako izrogav edno kuce :vozbud: . Drugo ? Od vadenje krv , lele dva pati se iam onesvteno dosega , no sekogas razumot pobeduva, sega vadam krv na sekoi 5 meseci

Љупа

Learning to pray
Член од
13 јули 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
Темава е за во Мистерии (Религија, паранормални појави, психологија, парапсихологија, астрологија, астрономија, неразјнаснети појави и научни објаснувања.)
Се сложвам, фобијата е психолошки феномен!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Некому ќе му звучи глупаво,но имам страшна фобија од ајкули.Ко малечка го гледав филмот Jaws и се уште ми се врежани некои од сцените во глава и до пред некое време нејќев да чујам за море.

А исто така многу се плашам од манијаци.Премногу.

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Имам фобија од скитници,психички пореметени и такви “необични“ луѓе!Ту мач ту вори

Член од
27 јуни 2007
Мислења
60
Поени од реакции
3
имам мала фобија од инсекти :kesa: и се справувам со тоа што ги газам или мавам дур не остане ништо од нив.. да знаете дека помага ова :D

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
od nadvorii nafrljotini i takvi nebozji nesta

Kajgana Shop

На врв Bottom