Од што имате фобија?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Од мали, претесни лифтови, не е баш клаустрофобија, зошто само во лифтови ми се јавува. :) Немам проблем со широки лифтови кај што собира да речеме над 5 луѓе, ама со малите, па уште ако треба и повеќе спратови да се возам- кома.

Имам и фобија од осаменост, напуштеност, отфрленост. Фобија од губење на луѓето што ги сакам. :(

И страшна фобија имам од езерски/морски треви. Знаете, оние долги треви што ги има во некои води „во подлабокото“, пливаш, пливаш и ти се замотува некое чудо на нога. :) Имам чувство дека ќе ме повлече надоле и ќе ме удави. Кога одиме во Охрид на педалинка обавезно „возиме“ дур не најдеме место без ниедна единствена трева на дното, иначе нема влегување во вода за мене. :icon_lol:

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Imam strav od zmii i od dlaboko, ne mozam be brat koga ce vidam deka e dlaboko nogi mi se secat, pa i na brod da sum, a koga sum u voda, samo u plitko, nema idenje u dlaboko :toe:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
од лифтови, т.е од тесни простори,од длабока вода, од манијакални луѓе, од перманентни глупаци, фрустрации...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
od onoj zvuk koga na masina kaj zabarite onoa malono bzzzzzz. Drugo od mnogu siroki prostorii ako dolgo sedam vo niv znae da ni bide neprijatno.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
змии,гуштери,жаби и киви

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Moже изгледа чудно, но некако грозно се чувствувам во гужва(со непознати луѓе), на пр. во црква кога одев со моите (како помала), на некој голем верски празник, еве Велигден, нон- стоп ми се слошуваше, рацете ми беа вода, многу ми беше страв некој да не ме украде, гледав наоколу со ококорени очи, цврсто го стегав татко ми за рака (затоа што тој е мојот херој кој ќе ме спаси од секакво зло...). Сега не до толку, ама сепак, не сакам гужви.

Член од
17 јули 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
imam fobija od BUBACKI. Sum nemala nekoja posebna situacija, no ova shto mi se sluci pred eden mesec, moram da go spodelam so vas.

I taka, jas si bev na svirka na sred bel den na ploshtad vo Bitola. Imashe atmosfera, bev opushtena se dodeka ne setiv deka neshto imam na ramoto, a postepeno se dvizi i nakaj grbot... ( ako ne ja vidam bubackata na mene, ne e tolku opasno.No ako ja vidam ili da ja dopram... Of).
I... Prvin pomisliv deka toa e pramen od mojata kadrava kosa, no podocna KOGA JA FATIV BUBACKATA proceniv deka ne e pramen. Pocnav da disham teshko. Pocnav da crveneam i da kashlam, ( a toa go pravev za da ne krenam paniki pred site.Poshto praktikuvam da ne se deram koga mi se slucuva vakvo neshto).
Pocnav da se gusham i da pripagam, koga na krajot ja vidov bubackata i pocnav da vriskam i da trcam megu lugeto. Kako budala se pritresuvav i placev, a za moment pomisliv deka tuka nekade mi e krajot. eden drugar po nekoja slucajnost ja turna bubackata nadolu, i mi padna vo patikata ( inaku skejterki se i epten se shiroki) Jas duri togash zbesnav. Ja izvadov patikata i ja isfrliv vo nekoj kraen del od celata deshavka. Ne bev vo sostojba da se smiram.Lugeto gi vperija pogledite kon mene, a koga se sredi situacijata ( edno 5 dobri minuti drugarite ja baraa mojata patika), zasramena ja kidnav doma i lokav cel den blaga voda. :)

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Iam fobia od nerviranje:). Ne deka se izderavam na sekogo vo smisla se nerviram epten za nepravdi, nevistini. Mrazam koga nekoj me navreduva vo smisla ti takov si a toj zaklucok go ima od edna rabota so sum ja napravil mnogu se nerviram. Duri i da e za banalni stvari koga nekoj me krivi za nesto a ne sum kriv e togas zdivuvam . :)

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
od temno i od visoko.
od visokoto ne i bas fobija, samo ne mi e ubavo koga gledam nadole
ama od temo, od koza se vadam

K

**KukLi4ka**

Гостин
Од лифтови...а ја знам и причината.Како малечка се заглавив во лифт и снема струја...значи седев саат време во мал,тесен,загушлив и темен простор...:ija:...немам влезено у лифт од тогаш..и нема сила што ке ме натера да влезам!:nenene:

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Jas imam fobija od neznaenje.Koga bev pomalav se plasev ot toa sto ne znaev kako funkcionira televizorot,friziderot,neonkata i mn drugi raboti.Sega go znam toa i ne se plasam od nego,tuku se plasam od toa sto neznam koja e gradivnata cesticka na materijata,a neveruvam deka e atomot,i elektronot protonot i neutronot,se plasam zosto neznam od sto se izgradeni tie.I se plasam or toa sto koga ke gi poglednam zvezdite,nemozam da gi vidam vo realno vreme,tuku gi gledam kakvi sto bile pred nekolku milioni godini....neli i vo fobijata i stravot ima ensto pozitivno?

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
fobijaa... najmnogu se plasam od zmii i pajaci.. mislam deka auuu strasnooo, strasni se... a isto taka i od temnina.. ama samo ako sum sama ...

Kajgana Shop

На врв Bottom