Од денес, нов лист во мојов живот!

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Онаа "Од денес, нов лист во мојот живот" ми беше ко на риплеј.Сакав да променам многу работи, во момент на нервоза и некој степен на одлучност го правев тоа, а после пак се навраќав на претходните страници, всушност се залажував-јасно ко ден.Некоја чудна сила ме носеше назад или мојата слабост кон таа страна...Ах, незнам.
Повеќе ми се неуспешни обиди за завртување на нова страница во животот, освен еден.Не само шо ми успеа, него и претходната страница веќе одамна е само пепел(којзнае каде однесен од ветрот)...Only ash remains!!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Од утре вртам нов лист.
Од утре вртам нов лист.
Од утре вртам нов лист.

Секогаш од утре...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Низ цела книга маестро Џамбазов ме моташе дека утре е дури утре. И на крајот рече дека утре идат за брзо. Се изнервирав. Сакав уште да вервам дека утре е дури утре.

Сега не сум разочаран. Не сакам да вртам нови листој, то е клише муабет. Јас утре само сакам насабајле да не ми е затнат носов и ко ќе се видам во огледало некој да ме гледат од другата страна и да ми се смејт.

Ај да се убијам веќе ак иам проблеми во животов. Ради нив не вртам нов лист, се соочвам со нив.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Избегавам да си давам ветувања што е многу тешко веројатно дека ќе си ги исполнам,никогаш не ми одело самозалажувањето.Барем јас,под вртење на нов лист подразбирам крупни промени,а за да се реализираат истите неопходно е труд,волја,цврст карактер,желба,трпение итн итн..во огромни количини.

Имам свртено нов лист,но не се сеќавам дека си кажав дека од утре вртам нов лист,туку едноставно го свртив,повеќе несвесно...или тој ме сврти мене.

Сега не сум ни многу сигурна дали вистински сакав да свртам или морав,и дали воопшто можам да свртам нов лист ако не морам.Не е ни битно,и онака немам некоја желба за вртење нов лист во моментов,и некако мислам дека е добро тоа.Далеку од тоа дека се` ми е сјајно,одвреме навреме пожелни се и добредојдени некакви корекции,но тоа не е вртење нов лист,не онака како што јас го разбирам тоа.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Од денес вртам нов лист не по моја воља.Уште еднаш се наоѓам на помалце од пола од мојата тетратка и за разлика од претходните не се двоумам воопшто да ја свртам.
Зад себе ги оставам убавите спомени,избришав буквално се.Никогаш не ми се случило ова и не сакам повторна реприза.Затоа и го вртам листот.Беше преубаво поглавје од мојот живот кое можеше да трае...Чисто се сомневам дека ќе те има во некое следно.Нормално дека од тебе зависи тоа.
Но сега за сега, јово на ново...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ехее од кога викам така и пак по исто си терам никако да ми дојде умот :mist::nesum: ај од 18 год. кога ќе наполнам :costumed4

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Од пред некој ден свртев нов лист во мојата кариера во однос на фудбалот.И од сеа нема лабаво и овие 2-3 дена добро ми иде.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
..Чувствувам дека овојпат ќе морам да го свртам.Онаа заштита која што требаше да ја поставам од одамна околу себе,мислам дека сега ќе ја активирам.Погоден период е,а и сама ако не си помогнам никој нема да ми помогне.Тој „нов лист“ ќе ми помогне да сменам и стекнам некои работи кои што можеби би ми користеле за понатаму..ќе ми биде поубаво кога ќе знам дека одредена лекција сум си ја научила сама..без ничија помош.
Си ветувам сега,сама на себе дека од 1ви Септември вртам нов лист,оној лист кој што можеби и одамна требаше да биде свртен,ама сега очигледно поради сплет на околности неможеше.Цврсто сум решена и знам дека ќе успеам во она што го имам зацртано,морам барем.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Интересно е, од многу вртење листови, што ако снема листови во тетратката. Нова?

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ќе видиме,крајот ќе каже.Па импресии после тоа.:smir:

Z

ZeroStyle

Гостин
Јас не вртам нови листови. На кој ме стаиле на тој. Вртење нови листови е за пички.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
"Свртев нов лист, за жал ми снема мастило"

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Од денеска нов лист... хахахах... ова ми е смешка. Знаеш колку нови листови имам свртено. Нема ефект.
Се менувам постепено, без вртење имагинарни листови. Неприметно.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom