Од денес, нов лист во мојов живот!

N

navivacka

Гостин
И да свртам џабе ке е,секогаш по истото ке си карам:toe:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Сакав многу пати да свртам нов лист во животот, но сфатив дека тоа невозможно колку и да се трудев спомените остануваа...:toe:

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
добро не баш од денес нов лист али од пред некое време свртив нов лист...е сеа дур да се навикне човек треба време али се исплатеше моево чекање во однос на привикнувањето. Ми светна сијаличката во мозокот дека треба малку да си се средам внатрешно.. убаво ми е сеа чуството што се осекам соодветно на мојве години иако истата лудача сум во однос на бисерите и смешките...свртив нов лист во однос може на некои места во кои порано киснев како и сосема нов лист во однос на дружбата на фах...сепак живот без промени е монотон живот...и да сакаме и да нејкеме доага секогаш до промени :nesum:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Многу пати сум си го рекла ова и сум си ветила дека нема да бидам секогаш истата будала што ќе ја газат сите и ќе ја бараат само кога нешто им треба. Некогаш едноставно невозможно е да тргнеш против себеси. Сум се обидела, не сум успеала, некои работи не можат да се сменат од ден за ден.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
И јас многу пати сум рекол,ќе се сменам 3-4 дена и после стара песна :(

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не бе, нема шанса тоа да се случи наеднаш .Така било тоа, да си кажеш, "еј од денс друг/а ќе бидам,се менувам". Не може тоа така наеднаш, бидејќи после извесно време (изразено во часови) пак ќе се вратиме на истата песна. Тоа менување си се случува следствено со поминувањето на годините. Како расте човек, како осознава повеќе работи за себе, така и се менува.

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Многу пати се обидувам да свртам нов лист...да сменам некои нешта, да почнам од ново...со надеж дека ќе се подобрат работите и ќе имам поубав живот....ама не успева...се нервирам ама не можам да сменам ништо....

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Од денес почињам витаминска терапија:pipi:

Б

Бат Елохим

Гостин
Јас еднаш свртев нов лист. Кога решив да ги гледам работите и проблемите од птичја перспектива. Тогаш сфатив дека секој проблем гледан од долу е преголем, ама кога го гледаш од височина е премногу мал за да ни го одзема мирот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Убава реченица, ама никогаш не исполнета. Веројатно и не може да се исполни.

С

Спенсер

Гостин
може да се сврти нов лист...се зависи од карактерот и вољата...еден другар ке вртеше, али еве го година дена го пишува стариот лист...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Знчи сите што ме знаат и потврдуваат дека голем инат сум кога ке речам нешто и мора да го направам тоа...А муабетот е дали да свртам нов лист? Да имам свртено и сите го гледаат резултатот (на позитивна страна):vozbud:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Од денес вртам нов лист. Ако ми биде дозволено, од Господ, кој може да ми помогне во моментов, ќе го терам до крај тој лист. Те повредив и тебе и себеси, се гушам во својата ѓаволска аура, недостојна сум за да сум во твојата бела близина, контраст голем... Те сакам, засекогаш ќе те сакам, со срце, со тело, со животот. И од денес на новиот лист, ќе го воочиш тоа. А што ми е уште поважно, ќе го материјализирам моето чувствување за тебе и јас.

Стариот лист ме омаловажува, стариот лист ќе гори во вулкан. И ќе стане пепел.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
завртив нова страница на животот кога почнав да слушам рок и метал...до тогаш не сакав да чујам за таа музика но ете сега ја слушам нон стоп и не можам без да слушам рок...

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ја би рекол ако сакате да почнете нов лист т.е. ,,нов живот,, најубаво ке биде да започнете нова животна книга затоа што ако завртите нов лист од старата секогаш ке се најде некој ,,ветер,, кој ке ви ги врти страниците наназад.

Kajgana Shop

На врв Bottom