Од денеска во Албанија само со лична карта

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ako nekoj znae moze da mi odgovori, momentalno sum vo Hrvatska na vrakanje za doma odam preku Skadar, od Skadar vo koj grad treba da se ide za da se vleze vo Makedonija preku Debar, poso kosovo mi e rizicno za vozenje navecer a preku Elbasan e nekako daleku.
http://maps.google.com/maps?hl=en&q=skadar&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=628&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

1.​
Head south toward Route 409

99 m
2.​
Turn right onto Route 409
Entering Albania

5.3 km
3.​
Continue onto Route 409

3.8 km
4.​
Turn left onto SH6

21.2 km
5.​
Keep right at the fork
Pass by Spitali i Bulqizes
(on the left in 10.2 km)

25.8 km
6.​
Turn right to stay on SH6

3.1 km
7.​
Turn left
toward Rruga Sule Kurti

15.5 km
8.​
Slight right onto Rruga Sule Kurti

1.5 km
9.​
Take the 1st right

6.5 km
10.​
Continue straight
onto SH 6
Pass by Spital Maternitet Dentist
(on the left in 6.0 km)

34.3 km
11.​
Turn right
toward SH 30

130 m
12.​
Turn left onto SH 30

2.2 km
13.​
Turn right
toward Bulevardi Gjergj Fishta

12.9 km
14.​
Slight right onto Bulevardi Gjergj Fishta
Pass by BKT Bank
(on the left in 500 m)

950 m
15.​
Slight left at Emporiki Bank
toward E 762/SH 1

300 m
16.​
Take the 2nd right
onto E 762/SH 1
Pass by Ortodoks Church
(on the left)

34.2 km
17.​
Slight right onto Rruga Agron
Pass by Kisha Zoja e Këshillit të Mirë
(on the right)

650 m
18.​
Continue onto E 762/Rruga Pazarit/SH 1
Continue to follow E 762/SH 1

1.2 km
19.​
Continue onto Sheshi Balshaj

86 m
20.​
Continue onto Bulevardi Mehmet Pash Plaku
Pass by Hotel Argenti
(on the right)

900 m
21.​
At the roundabout, take the 3rd exit
onto Rruga Edith Durham

600 m
22.​
Continue onto Rruga Marin Bicikemi
Pass by Katedralja e Shen Shtjefnit Protomartir
(on the right)

850 m
23.​
Continue onto Rruga Hile Mosi

350 m
24.​
Continue onto Rruga Marie Shllaku

260 m
25.​
Turn right onto Rruga Anton Ashta

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За скоро време не али во Блиска иднина ќе биде и тоа
Точно десет години работат на таа линија, но мислам дека редовна линија како што ја планираат нема никогаш да профункционира. Математиката вели не :)
Албанија ти е земја во која одиш само ако мораш или поминуваш низ неа, нешто слично како Бугарија.

S

Shellshock nam67

Гостин
Точно десет години работат на таа линија, но мислам дека редовна линија како што ја планираат нема никогаш да профункционира. Математиката вели не :)
Албанија ти е земја во која одиш само ако мораш или поминуваш низ неа, нешто слично како Бугарија.

ќе има и економски е оправдано тоа ќе доаѓаат Холанѓани Израелци, Руси од тие причини ќе се вообнови оваа идеја.
За наша Жал Албанија не стигна а и ќе не престигне како што оди работава ...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ќе има и економски е оправдано тоа ќе доаѓаат Холанѓани Израелци, Руси од тие причини ќе се вообнови оваа идеја.
За наша Жал Албанија не стигна а и ќе не престигне како што оди работава ...
Епа купи брод и фати ја линијата после ќе кажеш дали се исплаќа или не.
И Албанија не фрла пари по споменици туку во патишта и канализации, како што тргнала и јас верувам дека ќе не помине за брзо време.

S

Shellshock nam67

Гостин
Епа купи брод и фати ја линијата после ќе кажеш дали се исплаќа или не.
И Албанија не фрла пари по споменици туку во патишта и канализации, како што тргнала и јас верувам дека ќе не помине за брзо време.
aj po pola ce go zejme camecov :)
so vikas ;)
1ddab75ee0434e4aa0e1f66dd58f4f0c.jpg
--- надополнето: 7 април 2012 во 09:41 ---
ti ce ja fatis pentata i ideme za pogradec :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
И последна држава во светот да е, моја нога не стапнува таму..:cautious:
Пеер, ти на Бит Пазар не идеш. :cautious: Али пази у Албанија живеат Албанци, а тука Албанци, таму нема да те заебаваат или whatever..:tapp:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Пеер, ти на Бит Пазар не идеш. :cautious: Али пази у Албанија живеат Албанци, а тука Албанци, таму нема да те заебаваат или whatever..:tapp:
...ако оди во делови каде што живеат Христијани.

А ако оди во муслиманските делови.....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па јас за разлика кога идам било каде непријателите ги гледам во очи, а не зад грб.
А и што барам таму (во Албанија)? Да давам пари на држава во која македонците се негираат и немаат основни права и не само они?!! На земја која финансира меѓународен тероризам? Да не заборавам, продадете уште неколку органи и потплатете сега за да влезете и во Е.У. И гратис да ми даваат не идам таму..

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Оваа слика со свои очи ја видов во Поградец, значи си влегуваш на граница и првата слика ти е како десет крави се бањаат, а до нив луѓе истегнати на пешкири се сончаат :icon_mrgr:
Ние од оваа страна Охридско го чуваме како очите, де колектори, де акции, де нуркачи за чистење, разно разни казни за нехигиена, они од другата страна распашана команда.
Бев лани Поградец на пола ден.Езерото од таа страна е катастрофа.На брегот џубре на тон,а внатре се капат дечиња.Прав Пакистан упм.Охрид за Поградец е Монте Карло.
За Јужна Албанија и морето не знам да кажвам не сум бил.Многу го фалат.
Драч катастрофа било.
А да веќе спомна некој погоре.Многу Ориџани имаат купено апартмани низ Јужна Албанија.Хехехехе

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Па и во тоа време бев кога немаше пастрмки во Охрид некоја забрана за ловење имаше. Одиш во Поградец пастрмки на улица продаваат :pos:
Патем Ацката само што го избраа за градоначалник и планираше да пушти една линија, преку проект за погранична соработка. Ама ништо не му успеа да отплови до кај комшиите :)
Не се секирај, сега некој месец пред избори пак ќе ја пуштат :D

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Па јас за разлика кога идам било каде непријателите ги гледам во очи, а не зад грб.
А и што барам таму (во Албанија)? Да давам пари на држава во која македонците се негираат и немаат основни права и не само они?!! На земја која финансира меѓународен тероризам? Да не заборавам, продадете уште неколку органи и потплатете сега за да влезете и во Е.У. И гратис да ми даваат не идам таму..
дечко, најважното не го потенцираше...
додека овие нивниве тука не цедат како лимони и се чека уште неколку години да се вработуваат "љепотани" за да се исполни квотата од тој договорот од 2001, тие не ни го признаваат уставното име

али кој кур, не се замарај за вакви работи :)
иди си у албанија на одмор, дупи си "љепотанки" :icon_lol:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Опаа супер. Ова лето за во Албанија на одмор не го зимам пасошот. Го поздравувам овој потег.

Kajgana Shop

На врв Bottom