Односи Русија, Грузија, Украина...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ова ја погрешно ли прочитав негде по интернет весниците или стварно се јавиле и доста чеченски доброволци на страната на јужна осетија???

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ова ја погрешно ли прочитав негде по интернет весниците или стварно се јавиле и доста чеченски доброволци на страната на јужна осетија???
Да да СиЕнЕн кажа дека многу доброволци се пријавиле од Руска страна а дека Медведев или главниот генерал на армијата рекол како демек неможат да ја сопрат добрата желба на Русите доброволци.

Напоменаа дека Грузија побарала од САД да врати 1000 Грузиски војници од Ирак за да можат да бранат/напаѓаат(кој како сака така нека чита).

:nenene: Навистина не треба оваа работа.

Википедија, веќе зборува како во минато време и тоа за 9 Август 2008... !!!ЕВЕ!!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Русија ги истера грузиските сили од Цхинвали

Командантот на руските копнени сили Владимир Болдирев изјави дека руските војници ги истерале грузиските сили од Цхинвали, главен град на одметната грузиска област Јужна Осетија, јави Итар-Тасс.
„Тактичките групи во целост го ослободија Цхинвали од грузиската војска и започнаа да ги протеруваат грузиските сили надвор од зоната на одговорноста на мировните сили”, рече Болдирев
Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров изјави дека Русија не бара општа војна со Грузија и го обвини Тбилиси за предизвикување насилство.
„Ситуацијата продолжува да се влошува... Цивилите и натаму умираат”, рече Лавров, кој додаде дека загинале околу 1.500 лица и оти тој број расте.
Повеќе од 30.000 бегалци избегаа од Јужна Осетија од почетокот на грузиската офанзива во ноќта од четврток кон петок, изјави во саботата потпретседателот на руската влада Сергеј Собјанин.

http://kajgana.com/statija_2213.html

Член од
18 мај 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Какви миротворски сили, ова си са руски окупационни воjски на грузинска териториjа.Грузинците требаше да сакат решаване на проблемот со мир, но па и русите се показаха своите имперски претенции. Сите дека сме имали работа с русите ги знаем и ненапразно цела Источна Европа не ги сака.И 1956г. во Унгарија и 1968г. во Чехословакиjа намериха хубави думи за да оправдаjaт агресиjaта си.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Рајс повика на повлекување
сабота, 09 август 2008
Шефица на американската дипломатија ја повика Русија „да прекине со нападите и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија“
Американската државна секретарка Кондолиза Рајс ја повика Русија да ги повлече своите сили од Грузија, соопшти министерството за надворешни работи на САД.
- Соединетите американски држави повикуваат на моментално примирје во вооружениот судир во грузијската регија Јужна Осетија. Ја повикуваме Русија да прекине со воздушни напади и со испалување на ракети и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и да ги повлече своите сили од Грузија – рече шефицата на американската дипломатија.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ја повикуваме Русија да прекине со воздушни напади и со испалување на ракети и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и да ги повлече своите сили од Грузија
Кој најде да дава изјави за почитување на територијален интегритет

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Рајс повика на повлекување
сабота, 09 август 2008
Шефица на американската дипломатија ја повика Русија „да прекине со нападите и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија“
Американската државна секретарка Кондолиза Рајс ја повика Русија да ги повлече своите сили од Грузија, соопшти министерството за надворешни работи на САД.
- Соединетите американски држави повикуваат на моментално примирје во вооружениот судир во грузијската регија Јужна Осетија. Ја повикуваме Русија да прекине со воздушни напади и со испалување на ракети и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и да ги повлече своите сили од Грузија – рече шефицата на американската дипломатија.
Како може оваа "пујка" да соли памет за повлекување на Русија? Ова е исто како Русија на САД да и каже да се повлече од Ирак...Какви се глупости нема кај Американците..

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Како може оваа "пујка" да соли памет за повлекување на Русија? Ова е исто како Русија на САД да и каже да се повлече од Ирак...Какви се глупости нема кај Американците..
Taka e.

А

Ајсшутер

Гостин
Воа е како Студената Војна без оружје ама се докажуваат која е поголема.
Сад - Русија :toe:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Воа е како Студената Војна без оружје ама се докажуваат која е поголема.
Сад - Русија :toe:
Нема што да се докажува се знае која е поголема.
РУСИЈА!!!!!!!:toe::vozbud::vozbud::baeh::pos2::pos2::pos2:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
:pos2::pos2: Sega rusija praj lom tamu.Nema nikoj (Amerika) na Rusija da mu kazi mrs odovde,ke ve bombardirame :nenene::nenene::pos2::pos2:.

Rusija navistina e supersila.Izgleda Putin mu ima receno na Bus,kako vie naprajvte vo Kosovo taka i nie prajme sega vo Osetija :baeh::baeh::baeh:.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Смешно ти е ова на тебе?

Над 1.500 мртви, смешно е?

Русите покажуваат заби, ама луѓе гинат. Смешно е?

Ти изгледа како Generals ова на тебе нели, што те е гајле?

Срамота.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Не Кондолиза ако не и се може, на кого му се може?

Сепак, во ситуацијатва, Кондолиза е во право. Нејзиниот проблем е што САД/НАТО направија преседан за освојување територии со сила - Косово. Русија сега игра косовска карта.

Борбата е за Црно Море односно за пристап на Медитеранот. Преку Осетија, Русија ја држи Грузија во шах цело време. Еве пратиле додатна војска и во Абхазија.

Голем е влогот за Грузија, можат да ја изгубат државата.

Читам Русиве ги обориле сите грузиски сајтови. Само нивни информации има во етерот.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
A na Amerikancite mu bese smesno ko ginea makedonski vojnici vo borba protiv albanskite separatisti.Amerikancite i Kforovci bea kako da ne bea na Kosovo.Pa posle Gospodinot Solana ni se zakanuvase deka morame da potpisime dogovor,ako ne potpisime istata sudbina kako Srbija ne cekase (bombardiranje i provokacii).

Fakt bese deka separatistite vleguvaa od Kosovo vo Makedonija,so cel da mu dadat prvo:logisticka poddrska i vtoro ambicija da baraat pogolemi prava i da ja zemat puskata i da se borat vo Tetovo.(zosto da ne mozat Albancite vo Makedonija da dobijat takvi prava kako sto Kosovskite Albanci imaat vo Kosovo?jazicni,verski,federalni,provincijalni,vladini,amnestii,ponatamu kojznae sto i ke bide)Nikoj apsolutno nikoj od KFOR nezastana na prava noga i da reci ke ja kontrolirame granicata,i nema da dozvolime da se sluci to so se sluci.Apsolutno zasramota.Pa i na krajot na kraistata Rusija ne e edinstvenata drzava kojasto gi brani svoite interesi,Amerika gi brani svoite interesi na Balkanot (bilo da se nafteni,geo strategiski ili geo politicki).So drugi zborovi OVA e rezultat sto donese Kosovskiot presedan.

Kajgana Shop

На врв Bottom