"Ова не е американски филм" - "This is not an american movie"

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.846
Поени од реакции
4.542
мене филмот ми се допадна, нешто ново, не очекував дека наш човек може да има таква идеја, очекувам многу луѓе да не го сватат, од премногу американски филмови гледање другото ти изгледа шит, ова е баш бушење на таа бариера

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ставија двд снимка на trackermk.com
можеш да бираш дали на МК јазик оригинал или со германска сихноризација

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Поголемо мкд срање немам видено. Почетокот малку можда ветуваше, ама од што беше убер досада го изгасив на средина. Приказна никаква. Она со Fade in/ out си врска нема, а и цело време со цитати од амерички филмови не се прави филм. Не знам ни дали филм може да се нарече. Синиша Каевски- арогантно човечиште. Другите глумци се чудам од која дупка ги извлекле. Од мене има 1-10.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Поголемо мкд срање немам видено. Почетокот малку можда ветуваше, ама од што беше убер досада го изгасив на средина. Приказна никаква.
Е сега, си го изгасил на средина и му даваш оцена 1 од 10? Барем да го догледаше до крај.
А и не ми е јасно, велите филмот немал никаква приказна. Од кога тоа филм мора да има приказна? :)
Ова не е американски филм не е правен според шаблон и отскокнува од стандардите, експериментира, прави нешто ново. Во Европа се прават илјада такви филмови годишно... Не знам што требаше, уште да ги следиме чекорите на екс ју транзиционите филмови?
Го гледав на премиерата во кино (се имам изјаснато на минатите страни дека филмот има бел бумбар од мене), не може на секој да му се допаѓа нешто, но да го правите лош ради тоа што "немал приказна", нема смисла.

Shawn Spencer, не ми е постов за тебе лично, туку општо за тие на кои не му се свиѓаше, ме интересира дали имате претстава зошто не ви се свиѓаше филмот, освен тоа дека нема некое сценарио и се е така нафрлано?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Е сега, си го изгасил на средина и му даваш оцена 1 од 10? Барем да го догледаше до крај.
А и не ми е јасно, велите филмот немал никаква приказна. Од кога тоа филм мора да има приказна? :)
Ова не е американски филм не е правен според шаблон и отскокнува од стандардите, експериментира, прави нешто ново. Во Европа се прават илјада такви филмови годишно... Не знам што требаше, уште да ги следиме чекорите на екс ју транзиционите филмови?
Го гледав на премиерата во кино (се имам изјаснато на минатите страни дека филмот има бел бумбар од мене), не може на секој да му се допаѓа нешто, но да го правите лош ради тоа што "немал приказна", нема смисла.

Shawn Spencer, не ми е постов за тебе лично, туку општо за тие на кои не му се свиѓаше, ме интересира дали имате претстава зошто не ви се свиѓаше филмот, освен тоа дека нема некое сценарио и се е така нафрлано?
Дај наброј 5 европски филмови направени како овој жити се, штом велиш дека имало илјада филмови годишно.
Сфаќам дека е нешто ново, неамериканско, наши стандарди, ама вметнување на глупости во приказната е тотално непотребно. Без оние Fade, Cut, Flashback, да си беше приказната поврзана ќе имаше доста висока оцена од мене. Вака е само како кратки филмчиња нафрлани еден до друг. Мене не ми се свиѓа, за другите не ми е гајле, ова е само мое мислење.
И да, кога не е американски филм можеле барем да ги преведат цитатите на македонски, чисто затоа што цело време тврдат дека е неамерикански филмот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Немаше секс во филмов, а и само неколку секунди дадоа цицки. Македонски филм без тоа уште одма добива висока оцена
no homo

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Мислам дека насловот настана од таа серијата на Шител со Велинов...Ќе ја опљачкаме американската амбасада.
Еден од најлошите филмови од Македонија, заедно со Последниот Фалцер.
Цитати од филмови, менување на облеки, Вилисовци, американци, амбасади...... Жал ми е за потрошениот интернет.

Kajgana Shop

На врв Bottom