Обновување стари другарства

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Ви се случило ли некогаш да обновите некое старо другарство од минатото?
Дали испадна онака како што вие си замислувавте или очекувавте дека ќе биде (на пример сте очекувале дека ќе биде добро другарство како порано), или се разочаравте, можеби и покаивте за таквиот потег?
Што со сегашните другари? Дали се оддалечивте од нив заради тоа обновување или...?
Би сакала да споделите некое вакво искуство, ако го имате секако.

:salut:
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Да, ми се има случено, меѓутоа никогаш не се врати на она што беше порано. Сепак тој период на оддалеченост си го направи своето. Го нагриза она кое порано го одржувало тоа другарство, меѓутоа никогаш не се покајав за обновувањето.
Сегашните другари го добиваат вниманието како и претходно. Сепак, обновувањето не би можел да го ставам пред одржувањето на едно другарство.
Знаете како викаат: Подобро е врапче во рака, отколку гулаб на гранка.
 
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.550
Поени од реакции
22.305
Да сеако сум обновувал стари другарства..И секогаш испагало како што сум си замислувал..
 

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Тешко оди. Ако нешто се раскинало во односот, исто како и во врска тешко се реконструира . Можиме да правиме муабет цела вечер на мсн или на телефон, ама од некоја (за мене непозната причина) таа не сака да ме врати во својот живот, а бевме нерaзделни. (sounds pathetic?). Како и да е, I overcame that.
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
тешко се обновува старо пријателство
во мојов случај пречка беше разидувањето на интересите
порано имавме исти интереси и лесно наоѓавме време една за друга
сега....
јас сакам да пиеме на стадион
таа сака да испаѓа по кафичи
јас сакам да се собере цела екипа кај мене
таа пак по кафичи
и така.......................
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Многу тешко ми оди да одржувам тековни другарства, а да не зборувам за обновување на стари. Тоа е скоро невозможно.

Затоа, не се потресувам кога ќе изгубам некој другар. Знам дека вистинските пријатели остануваат, и кога ќе ме запознаат вистински. Во тие моменти повеќето бегат од мене, но малкуте вистински луѓе остануваат. Ако некои си отидат, ги сметам за обични, нормални луѓе, кои не сакаат да се дружат со мене. А оние кои остануваат ги третирам со многу повеќе почит.

Но ако некој некогаш си отишол, сметам дека бил свесен кога тоа го сторил и ја почитувам неговата/нејзината одлука.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се случило со некои луѓе едноставно патиштата да не разделат, да се заборавиме, но сепак тоа не биле којзнае колку цврсти пријателства и другарства, повеќе онака пролазни... се случило да се најдеме повторно, да пиеме кафиња, да излеземе, но некоја поголема близина мислам дека немало, иако имало исклучоци.
Претежно си се држам до моите константни другари и другарки и оние новите кои ги имам стекнато низ животот и кои ги сакам неизмерно. Сепак не сум затворена во тој поглед, отворена сум за пријателства, макар биле и обновувања на стари (освен во случај на некое лошо повредување или забивање нож во грб).
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не ми се има случено затоа што(фала богу) досега сите ги знам повеќе години и со нив сум постојано. Пред една година ми се случи со две од нив да се оделам,ама тоа траеше неколку месеци исто и со уште една, една година не бевме блиски. Но, на крајот се си дојде на место, пополека повторно почнавме да се зближуваме и сега засеа ок е..
А, да.. другарките не ги менувам така лесно. Тие што се вистински останале да ме трпат како ваква, неподнослива:).. другите одма се откажале ..:)
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
не обновувам стари другарства. Ако имало другарство и прекинало, тоа е пошо сум ја спукал со типот/типката, ако не сум ја спукал ондак сеуште има другарство.
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Зависи која е причината за прекинувањето на другарството. Дали сме се оддалечиле со тек на време, или сме се скарале. Ако е првата причина не гледам зошто да не обновам, кога веќе сме имале поминато работи и се знаеме со таа личност.
Во вториот случај не би обнувила, бидејќи ако сум се скарала со таа личност имало доба причина, познавајќи се самата себеси, не прекинувам другарства поради ситници, како на пример не иди никогаш на време или еднаш ме откачила поради дечкото, па мене гордоста ми е на толку високо ниво што не можам да преминам преку тоа. Што значи дека треба да е некоја голема работа поради која што ќе го прекиниме тоа пријателство и тука се наметнува истата причина поради која не би го обновила тоа пријателство.
Досега имам прекинато само едно пријателство, имаше огромна причина и не сум во план да го обновам тоа пријателство, не поради его или слични глупости, туку поради тоа што ќе ми излегуват пред очи цело време грешките нејзини, а ги има многу, и никој човек не е доволно јак да помини преку такви грешки.
 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ова е убава работа, зошто искрено ако си се дружел со некого и ако нема некоја поголема причина за прекин на пријателството не гледам зошто тоа пријателство да би можело пак да функционира.

Ама од друга страна како викаат, нешто што некогаш ќе се скрши после нема лепење.
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.401
Поени од реакции
5.953
Да, затоа што не сакав година дена непрекинато дружење да паднат во вода. Имав многу спомени од тоа другарство и навистина ми значеше. Не очекував дека ќе биде поинаку, знаев дека сепак ќе остане како и порано, дури и особините што ми сметаа останаа исти, но престанав да се обидувам да ги сменам затоа што сфатив дека тоа е невозможно. Се обидов да ги прифатам какви што се со сите свои маани и доблести затоа што знам дека доблестите се поголеми, многу ми имаат помогнато во животот за сериозни работи и апсурдно е да се лутам за нешто што ми смета, едноставно го пребродив тоа и знам да прогледам преку прсти затоа што знам дека навистина е потребно тоа.

Сега не сме блиски како порано, не можевме денот да си го замислиме, а да не се видиме, да не излеземе... Се гледаме многу поретко, но си знаеме дека кога и да сме си потребни еден на друг ќе бидеме тука.
Можеби подобро е кога не се врзуваме многу за луѓето и не очекуваме од нив да се променат, ќе научиме да ги прифатиме такви какви што се, а и ние самите ќе созрееме.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Se slucilo da obnovam staro drugarstvo. So deckite se druzevme dolgo vreme posle se oddalecivme malku, kontaktiravme no mnogu retko, ako se sretnime na ulica inaku ne. No na edno sretnuvanje imavme dosta vreme za razgovor i togas se navrativme na nekoi stari spomeni, vidovme deka zaedno ni bese mnogu poubavo, si zakazavme povtorna sredba, pak pocnavme da minuvame zaedno dosta vreme, da pieme kafe zaedno sekoj den itn. Drugarstvo, spored mene, moze da se obnovi samo ako ne ste se razdelile zaradi kavga tuku samo ste se oddalecile zaradi X pricini.
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Да,мене лично ми се случило да се подзаборавам со некој пријатели(читај познаниници.Некои луѓе кои биле извесен период во мојот живот онака провидно и пролазно да речеме.
Со вистинските пријатели никогаш не сум се дистанцирала до таа мера да треба да обновувам нешто.Секогаш сум тука и секогаш се тука за мене.Затоа и се вистински пријатели...
Инаку не ја исклучувам можноста да може да се обнови вистинско пријателство кое од икс причини прекинало.Се зависи од вољата на двајцата засегнати...
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.554
Поени од реакции
33.800
Mразам да цитирам вакви ствари.
Како беше.. зошто читање на книга кога веќе и го знаеш крајот.

WHATEVAAA.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom