ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
37% од загинатите полицајц се Срби по националност
1,8% население даде 37% жртви.
И сега каква поука овде да се извлече?
Статистиката е најголема лага.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дека тие од Полог и Србите, кои исто живеат во мешани региони се најзастапени во единиците. Сигурно затоа што се презадоволни од тендерскиот мир и соживотот кој ни е наметнат од 2001ва натаму. Фала што ми ја допотврди поентата. :)
а то што 100% загинати терористи се Албанци дали ти ја потврдува теоријата?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.489
Два кренати прста и извик ровш. Гугл и дебилни објаснувања најмалце ми требаат. Не се знаело дали се Албанци. :pos: Од месечина се познава.
Едно време бевте спин мајстори, и искрено ви симињав капа, во моментов тешки бламатори сте и дури ни кај вашите приврзаници ваквиве работи не поминуваат, апсурдно е што човек ко тебе, интелигентен, се прави со сила слеп и не убедува дека белото е црно.
Со оглед дека во 2001 имавме војна, добро би било да знаеш дека непријателот немал свој симбол, како што нацистите го имаа поздравот, симбол на УЧК не постои таков, никогаш не постоел, прашај било кој албанец на форумов за кои верувам дека ја, ти и било кој на таа тема можеме само вода да им носиме, зашто би те лажеле ...
Да, го користеле, како Победа, тоа никаде не го негирав, напротив, ама тоа не е симбол ко нацистичкиот поздрав, овој гест во секоја земја се користи, дали како Победа или Мир сеедно, тргни само од музичките ѕвезди али ова искрено е најмалку битно и дури и срам ме фаќа што воопшто го дискутирам на ваква тема еј, на Ваква.

Тој дел од Куманово е разурнат, терористите се поразени иако во оваа акција Македонија загуби ПРЕМНОГУ, нивни 14 се мртви, дел од нив се фатени живи, 100 куќи се оштетени и скоро сите на албански граѓани, дел од нив разурнати и прашање е дали тие таму ќе се вратат, а цел свој живот го поминале, самите албанци денови пред ова да се случи пријавиле до надлежните за сомнителна група во тој реон, за каква Победа овде збориш ти ?
Која е основата тоа да го сигнализираат, и тоа со лидер на македонска опозиција, со Македонец, види истите тие луѓе какви прашања му поставуваа, ја не слушнав и не видов некој да скандира за ОВК, ниту пак да пропагира триумфалност ниту пак да плука по македонците, на тоа место, каде што беше Заев, изгубија Сите, и албанците, и македонците.
И сега сосем случајно, спин мајсторите со плакатолепачите кои ги имате на лагер на нет ја пропагирате организирано оваа теза ( нешто слично ко шернувањето на оној текст од Јелена пред некој ден ), ај разбирам дел од нив имаат амеби у глава, ама ти бе човек, ти кој овде мене ми рече, цитирам, сум мочал врз мртвите војници ( алал вера за навредава ), ти види за што се фаќаш а велиш ние тука сме ја релативизирале смртта на нашите војници и сме мочале врз нив, па вие во ваква осетлива ситуација организирано спинувате контра опозицијата, договорено спинувате, е тоа вас ви е битното во моментов, овој мочан, беден и нискоинтелигентен спин, каде сте ставиле слика од Антич како сигнализира дека дал тројка ( ова чисто да посочам колку човек треба да е глуп за да ја тера и таа слика ), спинувате контра лидер на опозиција и се обидувате да удрите на народ против народ ( македонци ) и лажете .... Свесно, е тоа е најбедно, најдолно и најлешинарски.
Се фаќаш за оваа слика, а пази, мене ми викаш дека мочам врз мртвите војници и релативизирам зашто сум го критикувал Иванов, човек кој буквално дур во Куманово се војуваше и гинеа наши војници, се сликаше во Русија на парада, е ова Факт, не спин, не претпоставка, не теорија на заговор, него поразителен факт, тажен факт, апсурден факт, нелогичен и беден ... Факт.

Не збори за дебилни објаснувања, подебилно од ова вашево нема, подолно од ова вашево нема, полешинарско од ова вашево нема, Латас, еден од вашите спин богови, пред недела дена кај Јанко за Гошинце убедуваше дека ова е внатрешен судир во ДУИ, нема допирна точка со сдсм, јанко зинат го гледаше разочаран од одговорот, истиот тој Латас викендов по наредба форсира друг спин, дека сдсм удриле врз нашите војници, истиот тој човек кој убедуваше нешто сосем спротивно неколку дена претходно, али стандард, во моментов класична спин бламажа со резил на крајот од тоа негово излагање каде кажа па добро, има и други битни работи освен Куманово кои треба да идат у вестиве. :tapp:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.406
Поени од реакции
35.079
Инаку, 2001 прва не ни се случи затоа што имавме демократско уредување, ни се случи заради еден куп неспособни идиоти.
2001ва се случи заради нечии геополитички интереси, а заради купот неспособни идиоти - извлековме значително подебел крај, одошто навистина моравме.

И уште нешто се прашувам доколку стои америка позади ова порати турскиот тек, до толку ли е шутрак Груески да мисли дека е многу јак и да оди против нив...
Генерално ОК си ја опишал актуелната ситуација, освен овој цитираниов дел со кој не се согласувам.
До кога кубурот во џеб ќе се чува? До кога ќе не држат како заложници? Нели гледаш дека никакви дадени права не помагаат, колку права и да им се даде - пак ќе има „борци за слобода„.

Тоа е така затоа што САД тоа така го прави - кога ќе затреба нестабилност, се праќаат „борци за права и слобода“. И целото тоа залажување дека сме имале „мир и стабилност“ е само одложување на нешто што некогаш мора да се случи. Единствен начин да не се случи е да ги соблечеме пантоланите и да ги зграбиме глуждовите - и потоа цел живот така да го поминеме.

Не знам за тебе, ама јас не сакам така да го живеам животот - како дете кое секој ден со плачење одлага да отиде на забар и да го извади (или поправи) расипаниот заб, иако секое одлагање ја прави посетата на забарот полоша, а чекањето поболно.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.875
Поени од реакции
67.440
Израел моментално нема поддршка ниту од америчката, ниту од европската администрација. Напротив, силно притискаа Израел да се реформира и од надвор и преку петта колона внатре. Нетањаху изигра симултанка и ги победи и едните и другите. И тоа е одличен пример за Груевски како се бранат државните интереси. Треба да проба да го следи.
Ке му скинат глава на Грујо за помалку од 4 часа ако се обиде да си игра со овие. Треба ли да те потсетувам дека Израел ја има најдобрата обавештајна служба во светот? Затоа и Нетанјаху можеше да си игра со овие.

Грујо ке заврши у првиот амбис меѓу Скопје и Велес, ако ПОМИСЛИ такво нешто.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
:facepalm:

Не туку дека структурата на загинати дава слика за структурата на единиците.
Албанецот полицаец стоел рамо до рамо со нив, според тебе тие се албанофоби и би го застрелале само затоа што е албанец???

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
2001ва се случи заради нечии геополитички интереси, а заради купот неспособни идиоти - извлеков значително подебел крај, одошто моравме.

Генерално ОК си ја опишал актуелната ситуација, освен овој цитираниов дел со кој не се согласувам.
До кога кубурот во џеб ќе се чува?
До кога ќе не држат како заложници? Нели гледаш дека никакви дадени права не помагаат, колку права и да им се даде - пак ќе има „борци за слобода„.

Тоа е така затоа што САД тоа така го прави - и целото тоа залажување дека сме имале „мир и стабилност“ е само одложување на нешто што некогаш мора да се случи. Единствен начин да не се случи е да ги соблечеме пантоланите и да ги зграбиме глуждовите - и цел живот потоа така да го поминеме.
Не знам за тебе, ама јас не сакам така да го живеам животот - како дете кое секој ден со плачење одлага да отиде на забар и да го извади (или поправи) расипаниот заб, иако секое одлагање ја прави посетата на забарот полоша, а чекањето поболно.
И ти ли мислиш како Грујо дека имаме сила да вадиме кубур на Америка?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Многу логички прашања -

Ви го пренесуваме Фејсбук статусот на Јасминка Ангелова, поранешна инспекторка во МВР, сопруга на генералот Стојанче Ангелов:

Благодарам за снимката на ТВ Сител!!! Ама не сте ме разбрале. Побарав МВР веднаш да ја објави снимката од предавањето со белите чаршафи и апсењето на терористичката група!!! Јавноста сака и има право ДА ГИ ВИДИ ЛИЦАТА на терористите што ги убија и ранија нашите полицајци! (ја нападнаа нашата татковина.)

ДА ИМ ГИ ВИДИМЕ ЛИЦАТА НА СИТЕ УАПСЕНИ ТЕРОРИСТИ! Колку се вкупно? На Сител видовме снимка од двајца – тројца легнати на земја, со замаглени лица ги внесувате во возила. Во ПС сликавте 6 мина? Покажете ги сите. За терористи се работи.Тука нема невини граѓани.

Да ги видиме монструмите што ги убија нашите полицајци!
Да ги запамтиме нивните лица!
Да слушнеме на кој јазик им се обраќате, при фотографирањето на 6 – мината терористи во полициска станица!!! На кој јазик зборуваат?
Да ги видиме на ГЛАВНИТЕ ВЕСТИ!

ДА ГО ВИДИМЕ ЛИКОТ НА ТЕРОРИСТОТ ШТО ВЧЕРА, при покажување на местото каде што терористите го сокриле оружјето при нивното повлекување, ВИ ПОБЕГНАЛ!!! Или што се случило??? Го најдовте ли???

п.с. Кој одлучи во акцијата да бидат вклучени две колешки – приправнички од Одделот за организиран криминал, без овластувања, без оружје!!!

Од каде знаеле кога ќе нападнете? Ве чекале будни!!! Во првото полициско возило, само што ја отворил вратата со РПГ бил погоден првиот полицаец!!!

Едниот од првиведените ви признал дека „пукал затоа што му ветиле многу пари“!!! Платеници или терористи!!!

На многу прашања ќе треба да дадете одговор во вашата добро осмислена и организирана акција. Ова веќе што се случува го надминува разумот!!!

http://www.dokaz.mk/vo-prvoto-vozilo-samo-shto-ja-otvoril-vratata-bil-pogoden-prviot-politsaets-priveden-vi-priznal-deka-pukal-zatoa-shto-mu-vetile-mnogu-pari/

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да, ми ја. Дека добар дел од Македонците, за жал, живеат во паралелен свет.
и диносаурс да се појавеше во настанот ќе ти потврдеше некоја теорија, не смее твеоријата да биди непотврдена

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Ке му скинат глава на Грујо за помалку од 4 часа ако се обиде да си игра со овие. Треба ли да те потсетувам дека Израел ја има најдобрата обавештајна служба во светот? Затоа и Нетанјаху можеше да си игра со овие.

Грујо ке заврши у првиот амбис меѓу Скопје и Велес, ако ПОМИСЛИ такво нешто.
Тоа што го бараат од Македонија не е ни приближно од истата тежина со тоа што го бараат од Израел. Јас немам проблем Грујо да се договори со нив, и знам дека на крај ќе се договори. Ама мора да преговара прво, не да извршува веднаш. Тоа е повеќе од добар напредок. И победа, согласно со нашиот капацитет како држава.[DOUBLEPOST=1431435126][/DOUBLEPOST]
Албанецот полицаец стоел рамо до рамо со нив, според тебе тие се албанофоби и би го застрелале само затоа што е албанец???
Не бе, многу се сакаат и си веруваат едни на други.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
А бе ти разбираш дека зборев за месното население, а не за полицијата? Зашто ми одговараш со нешто што нема врска со тоа што го пишав?
Прочитај, пред да цитираш со, а бе, упади...
Под следење информации е вклучено и дојави од месно население меѓу другото.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.406
Поени од реакции
35.079
И ти ли мислиш како Грујо дека имаме сила да вадиме кубур на Америка?
Не е тоа вистинското прашање. Вистинското прашање е дали навистина сакаш цел живот да го живееш со симанати пантолатни, додека со рацете си ги стегаш глуждовите...
Знаеш како велат, кукавицата умира илјада смртти.

Kajgana Shop

На врв Bottom