Нудизам. Се чувствувате ли пријатно кога сте голи?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ги разбирам и почитувам луѓето кои сакаат да посетуваат нудистички плажи. Но јас на нудистичка плажа никако. Би се чуствувала непријатно. Сметам дека посекси е да си на плажа во секси бикини отколку да си гол. Не се срамам од моето тело, но сметам дека гола не треба да ме видат полно луѓе, тоа е оставено за одредени лица :pipi:
А би се соблекла на плажа само ако таму сум јас и уште една личност. Доволно се двајца за нудистичка плажа :)

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
да би одела на нудистичка плажа, јас тоа го сметам како за рекреација, а не за некој срам.
инаку не ми е непреијатно да се соблекувам пред некоја другарка, или пак она пред мене, само се разбира до одреден степен.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нит сум била, нит би одела на нудистичка плажа.

Не се срамам од своето тело, не се срамам ни да се соблечам пред другарки. Всушност дури и на шала им кажувам "Мене не ми е срам, ако на некој му е нека не гледа." :)
Пријатно се чувствувам, но не би се соблекла пред милион луѓе на нудистичка плажа.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
До сега не сум била, ниту пак имам план да одам( не у смусил дека ми е одбивна ваква рабора ,него не ми дошла таква идеа). Обично одморите повеќе ми биле умори од излегување и приодот за плажа сум го преспивала :) Така да за вакви работи у принцип немам цврст став, може ќе се деси некогаш да одам :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Не сум била а сум имала можност да појдам во близина ми било..ама не и не не сакам! Срам ми е да се шетам гола низ плажа....не се чувствувам пријатно без нешто да имам на мене! И за пресоблекување не можам пред други...си го имам сфатено тоа дека треба да се прави без присуство на други тука, ок ако е неизбежно ама иначе не....
Можам да се слечам по прслуци да седам да, повеќе не :smir:

• Ми се допаѓа

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
сум бил јас на нудистичка (цело лето) и одев скоро секој ден.
верувале или не ме беше срам мене ШТО БЕВ НА КУПАЧИ!!!
сега замислете од полна плажа 200-300 нудисти само двајца во купаќи.
иначе супер е на нудистичка:vozbud:
а тоа шо телото ми е ко измислено за нудистичка е друга ствар:pos2:

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Ne sum bila na nudisticka plaza i stvarno nemam potreba da se pokazuvam pred iljada lugje.Od druga strana mozda e zastareno ama mi smetaat goli lugje,top less zeni i tangi.Mislam stvarno ne sakam nekoj da mi ja nametnuva negovata golotija, intimnost i organi.Ako mu e do soblakanje neka si ide na pravoto mesto.A jas sum si super so mojata intimnost ama vo intimni momenti so intimna licnost.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
не сум била на нудистичка плажа и немам намера да одам од едноставна причина што не ми е пријатно да ме гледаат непознати луѓе гола.не се срамам од моето тело,таа сум која што сум и друга не можам да бидам(секако вежбам за да бидам подобра).
инаку не се срамам да се пресоблечам пред моите најдобри другарки(од тие не толку блиските се срамам), поточно порано се срамев, ама после толку заеднички одмори и преспивања една кај друга повеќе не се срамам.
голи луѓе не ми сметаат, ако нив не им е срам нема зошто да ми биде срам на мене поради нивната одлука да шетаат голи.иако мислам дека некои намерно се соблекуваат за да се `пофалат` на некој начин со своето тело и атрибути(топлес,танга)

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Општо, се срамите ли од своето тело?
Дали се криете кога се пресоблакате пред другари/другарки од ист пол?
Ист или различен, не се кријам. Сум се соблекувала (не сосема, муабетов е за пресоблекување :)), немам проблем со тоа. Никогаш не паничам ако вратата/завесата од гардеробата не е затворена до крај, ниту вриштам и гаѓам по другар ако улета во соблекувална/соба, а јас не сум баш облечена и слично.

Не сум била на нудистичка плажа и не сакам да одам. Реално, сакам да се шетам наоколу (полу)гола, и по дома си се шпацирам кога сум сама, преку лето и преку ден и за спиење, ама и тоа е до одредена граница. Освен тоа, баш и не сум воодушевена од идејата да гледам куп луѓе околу мене без купачи.
Да, сум се соблекла на плажа, и пак ќе се соблечам, но не пред 1000 луѓе. :)

• Ми се допаѓа

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Не се срамам од своето тело...нудистичка хм...да меѓутоа со одредени правила односно старост,да не седат до тебе некои коишто можат баба и дедо да ти бидат :pos: така да може но на пример да има старосна граница таа плажа

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не сум била на нудистичка плажа, а и нема да ми се случи да појдам.
Пред други ми е непријатно да се соблекувам.
Не се чувствувам пријатно кога сум гола.
И да, тоа не е од срам туку од себичност. Не си го делам телото со други бе па ... зошто уште поголема љубомора да стварам, кога можам да го избегнам тоа?:podsmev:

• Ми се допаѓа

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Не сум била на нудистичка плажа како и сите членови над мене ни јас немам намера да идам.Просто не би се чувствувала убаво пред толку голи луѓе и да сум облечена, а камо ли пак гола.Не се срамам од своето тело, какво е такво мое си е.А пред другарки би се соблекла(сепак зависи пред кои)не би ми било срам:pipi:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па шо знам би било интересно искуство да се оди, не ми е срам кога сум гол на плажа кога сите други се голи , зошто да не и јас , понеудобно би се чувствувал таму ако сум облечен :)

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Сум бил по грешка, сум го минал знакот за таква плажа без да го видам, ама не сум учествувал.Инаку гол слободно се чувствувам само у туш кабина.И мене некогаш ми е глупо јас ко се гледам гол, ко шо вика Crazy In Love..

• Ми се допаѓа

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Не! Зашто ми се мафта, и ми смета во одење. Мора да ми е собран. За тоа и никад не носам широки боксерици!:majmun:

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

На врв Bottom