Норвешка-Македонија

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
абе имаме шанси ако ја тепаме норвешка а шкотска изгуби од холандија тогаш ке имаме исти бодови со шкотска за 2 место
Да ама оние во меѓусебните дуели имаат дадено два гола ние еден!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
После денешниот натпревар не сум баш оптимист :/

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Ееее стварно од вакви постови ми се :pov: аман бе се нешто не ви чини се сме ние најслаби,па не можеме да бидеме во се прваци,спуштете се на земја,дечките солидно изиграа,немаа среќа да постигнат гол тоа е...никој не кажува дека во Скопје од единствената шанса дадовме гол,ама тогаш победа никој не го интересира играта :toe: мене ме радува пристапот на фудбалерите коишто воопшто не се бранеа,беа и подобри во првото полувреме но немавме завршница,затоа мислам дека со Норвешка овојпат среќата ќе не послужи...:eek:lee:
Абе не ми се чини дека во се сме најслаби, факт е дека сме најслаби,спореди не со соседиве сите во секој спорт се пред нас, ние како паразити. Ама кога се нема стратегија за спорт тоа е!
Дечките солидно играа против просечна репрезентација, а за среќа може да се нема една две утакмици, не вака од 2007 во гости гол не дале, тоа не е недостик на среќа. А пристапот многу беше добар, играј отворено не е важно дали ке загубиш, така цело време. Ама не е важна играта резултатите се памтат.Кога ке видиш две тешки победи над Исланд и Шкотска и многу добро одиграни натпревари, се на се 7 бода, срамота.
А за во Норвешка не ни треба среќа, ке и треба на овие по едно нитро барем некој да истрча над 7 км, не да се исфураат 25 мин па да се вадат на нив.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Не се гледа меѓусебен дуел сега.
Има шанси за 2ро место ама тешко дека ќе води во бараж..
Па мислам ако имаат исти бодови тоа се гледа, незнам може!
А за бараш отида шансите, незнам и дали другиве од наша група, поточно Шкотска ке има шанси, последно коло со Холандија.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Катастрофален пораз од Норвешка, има така да не растурат, шо нема да знаат која година сме...

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Катастрофален пораз од Норвешка, има така да не растурат, шо нема да знаат која година сме...
Ама ако изиграме добро како сега нема да го важиме, пошто сме немале среќа???????
А за катастрофа мислам за овие е над 5-0, другото е нормално!!!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ама ако изиграме добро како сега нема да го важиме, пошто сме немале среќа???????
А за катастрофа мислам за овие е над 5-0, другото е нормално!!!
Друже, играта е најмалку битна, најбитен е резултатот. Голем стап ако изиграме добро, ако не земеме три бода.
Иначе, еве од википедија како би го обезбедиле второто место:

Macedonia will ensure 2nd place if:
  • they defeat Norway AND the Netherlands defeat Scotland
Значи, треба да ги победеме Норвешка (да ме убиете не верувам дека ќе се случи тоа), а Шкотска да изгуби од Холандија (е тука можно е Холандија да сака да си има 100% учинок:))

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Ќе играат нашиве викторија во Норвешка. Прво полувреме ќе издржиме, а во второ стандарт, паника кај Седловски и другарите, па мислам дека одамна не дале автогол, така да може да уплатам нешто!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ништо повеке од нерешено толку им е снагата

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.903
Поени од реакции
23.297
Ако е Пандев у форма ко до сеа и биде нивниот најдобар играч како на мечот денеска имаме добри шанси да изгубимо. Со Пандев на клупа Норвешка е хендикепирана и ке имамо шанси:tv:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Незнам шо да кажам... типувам 7+ на овој меч и NG (Нема гол од едната екипа) :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Јас во секој случај ќе навивам за победа. Па ако изгубиме, ќе ми биде криво, зашто ќе знам дека сум навивал за победа, а вие ликувајте што вашата сопствена репрезентација и држава сакате да губи, лузери низаедни!

Толку!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Пак ќе навивам за Македонија, сигурно нема да навивам за да изгубат. Најмногу од се што сакам е Пандев да даде гол, па да видам што ќе коментираат тие што го пцуеја вчера. Шанси за бараж немаме, ама барем достоинствено да го завршиме циклусот, барем со 3то место.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Со ваквата игра против Шкотска што ја играа очекувам или пораз или нерешено (0-0):jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom