Нов закон: 500 денари месечно за паркинг место пред вашиот дом?!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па очигледно е дека нема такво нешто ни да се случи...евентуално некоја општина може да донесе одлука паркингот по улици да се наплатува...и толку од сета фама.
Како што општинарите се гладни за пари, не би рекол „евентуално некоја’’.....

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
95% од луѓето сакале Европа.

Еве ви ЕВРОПА.

До душа, кога ке размислам, законов и не е толку лош.
Не сакам Македонија да личи на Бејрут
пред да почнеш да скакуташ од радост...дај напрај една симулација како тоа ќе изгледа во пракса...???? најверојатно како патриотските сметки...никаква услуга , а дообра пара ќе се собере............... или она пластичните кеси...само плус ддв изгребано...пак без никаков резултат кој се ветуваше...:)
мислам дека поедноставно е обавезителни транспондери и електронско заградување на поширокото централно подрачје на градот..па кој ќе влезе........на први СМЕТКА...за секој саат престој....
..за странците на граница вињетка со период на престој...и ем пара ем никој нема да се чувствува ограбен......

..........а тоа што веќе личи на Бејрут од лошите времиња...нема врска со паркирањето...:)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Поголемо срање не можеше да искочи.
Еве јас живеам во Центар и само што ќе искочам од врата тротоар и булевар. Знаеме дека кога има некоја голема манифестација на плоштад се е пуно со коли автобуси и што ти знам што.
Што ако некој паркира пред моја врата? Или пак за митинзи, автобуси од цела Македонија и кај мене пред врата и иди паркирај после?
Треба да викам пајак служба или?
Ебате законот ебате:tapp::tapp:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во Македонија сеуште се случува хаос и анархија па вакви закони нема ни во Швајцарија. Очигледно ова е дел од мотото Македонија во ЕУ, во организација без идентитет и културно богатство губење на сопственоста.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
пред да почнеш да скакуташ од радост...дај напрај една симулација како тоа ќе изгледа во пракса...???? најверојатно како патриотските сметки...никаква услуга , а дообра пара ќе се собере............... или она пластичните кеси...само плус ддв изгребано...пак без никаков резултат кој се ветуваше...:)
мислам дека поедноставно е обавезителни транспондери и електронско заградување на поширокото централно подрачје на градот..па кој ќе влезе........на први СМЕТКА...за секој саат престој....
..за странците на граница вињетка со период на престој...и ем пара ем никој нема да се чувствува ограбен......

..........а тоа што веќе личи на Бејрут од лошите времиња...нема врска со паркирањето...:)
- Вие батки не можете да си претпоставите како е да се движиш во некои руски градови а не да се паркираш пак. Бејрут нив може вода да им носи . И јас мислев дека Скопје е катастрофа по тоа прашање ама множи пута четири и ке го добиеш на пример Сочи , за Москва да не зборам. Така да уживајте во моментот само полошо ке биде не подобро.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Ova e malce treba uste da se zema arac.Koga nekoj e totalen amater vo vodenje ekonomija togas toj pribegnuva na arac.Bidejki tri godini ne moze da napravi nisto konkretno osven da se reklamira deka nesto pravi, a mu trebaat pari.
Ova ti e Otomanska ekonomija vo 21 vek.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Утопија, што рече некој научна фантастика. Но од аспект на спроведување. Ако носиш закон, спроведи го...низ цела Македонија.
За центарот и чат пат 2-3 населби можда, но кај мене Бутел кој што сака прави, кој ќе контролира и казнува? Нит плукање, нит пушење, опушци, ѓубре. Во тие населби (а доста ги има дури и во Скопје) ништо вакво не важи. Во поголемиот дел од државата ако сакаш посе*и се насреде, никој нема ни да примети.

Башка нели преку разни давачки плаќаме и за јавниот простор?

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
закон е жива глупост никој не ти гарантира за местото... ако ја паркираш колата на тротоар како што е напишано може некој др да ти го зазема местото и пак ништо...и едно не ми е јасно секој ден само закони се носат веке треба да донесат закон и од колко до колко саатот да можаме да мочаме

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Уште малку и за воздух ќе плаќаме. Колку пати на ден сме вдишиле! :pos2::tapp:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Eпа фората е што несмее тоа место да биде пополнето...Тогаш им е лоша замислата за паркинг место која неможе да издржи цела зграда + гости. Во тој случај би требало да направат нов паркинг простор, или да го зголемат постоечкиот. Само шо нема да го направат тоа :smir:

Иначе ми се свиѓа замислата, иако 500денари месечно за студент не се малце :)
Тоа е проблемот што ги рушат паркинзите за да градат згради. Еве конкретно кај мене, карши мојата зграда го срушија паркингот и дигнаа нова зграда поголема од таа за која беше наменет паркингот. И сега истите тие паркираат на „нашето паркинг место“. А уште поголем проблем е што често се паркира полиција кај нас пред зграда (кај што е и „паркинг местото“) и качени горе на влез за до единственото паркинг место слободно (а можат да се паркираат и на едно островче - како што често прават или да се паркираат во десната лента - на Илинденска кај влада зошто и онака ретко кој ја вози таа лента а и често се паркираат таму) и ги замолам ако сакаат или да се паркираат на остовчето или на лентата за да ми ослободат простор за паркирање и таков тој џандарот ми прави таква деген фаца и ми вика „мафијашки“ Што?! и пак му повторувам и ми викам „Ако не бар мрднете ја напред колата да се паркирам на на местото па вратете се одма позади мене“ и таков ми прави само со раката ко демек Губи се. И немаше слободни места до парк и таму ја оставив колата и кога се враќам гледам си отишле. Дегени, не можеа бар да кажат ќе си одиме за 10 минути или нешто. Има многу што се фер и се супер и често со нив сум седел муабет да си правам али има некогаш кога се наоѓаат гнаси.
Поентата ми беше место да наплаќаат за да се паркираш на тротоар (каде што ради тебе нема да можат да поминуваат пешаците) можат да кажат стоп малце на секоја зграда што никнува и да им текне да направат по некој паркинг.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Епа не оди тоа така.
Имаш доволно примери за да го видиш тоа.
Бугарија, Романија итн.:toe:
Во преаво е игро прво треба да се решат ногу други побитни проблеми па после да се донесуваат вакви глупи закони

P

Princ

Гостин
Бидејќи засега оваа информација е "рекла-кажала" засега ќе ја заклучам темава. Кога (ако?) ќе почне конкретно да се зборува на ваква тема, контактирајте некој од администраторите да ја отклучи или пак побарајте го тоа на оваа тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom