Како што општинарите се гладни за пари, не би рекол „евентуално некоја’’.....Па очигледно е дека нема такво нешто ни да се случи...евентуално некоја општина може да донесе одлука паркингот по улици да се наплатува...и толку од сета фама.
Како што општинарите се гладни за пари, не би рекол „евентуално некоја’’.....Па очигледно е дека нема такво нешто ни да се случи...евентуално некоја општина може да донесе одлука паркингот по улици да се наплатува...и толку од сета фама.
пред да почнеш да скакуташ од радост...дај напрај една симулација како тоа ќе изгледа во пракса...???? најверојатно како патриотските сметки...никаква услуга , а дообра пара ќе се собере............... или она пластичните кеси...само плус ддв изгребано...пак без никаков резултат кој се ветуваше...95% од луѓето сакале Европа.
Еве ви ЕВРОПА.
До душа, кога ке размислам, законов и не е толку лош.
Не сакам Македонија да личи на Бејрут
- Вие батки не можете да си претпоставите како е да се движиш во некои руски градови а не да се паркираш пак. Бејрут нив може вода да им носи . И јас мислев дека Скопје е катастрофа по тоа прашање ама множи пута четири и ке го добиеш на пример Сочи , за Москва да не зборам. Така да уживајте во моментот само полошо ке биде не подобро.пред да почнеш да скакуташ од радост...дај напрај една симулација како тоа ќе изгледа во пракса...???? најверојатно како патриотските сметки...никаква услуга , а дообра пара ќе се собере............... или она пластичните кеси...само плус ддв изгребано...пак без никаков резултат кој се ветуваше...
мислам дека поедноставно е обавезителни транспондери и електронско заградување на поширокото централно подрачје на градот..па кој ќе влезе........на први СМЕТКА...за секој саат престој....
..за странците на граница вињетка со период на престој...и ем пара ем никој нема да се чувствува ограбен......
..........а тоа што веќе личи на Бејрут од лошите времиња...нема врска со паркирањето...![]()
Тоа е проблемот што ги рушат паркинзите за да градат згради. Еве конкретно кај мене, карши мојата зграда го срушија паркингот и дигнаа нова зграда поголема од таа за која беше наменет паркингот. И сега истите тие паркираат на „нашето паркинг место“. А уште поголем проблем е што често се паркира полиција кај нас пред зграда (кај што е и „паркинг местото“) и качени горе на влез за до единственото паркинг место слободно (а можат да се паркираат и на едно островче - како што често прават или да се паркираат во десната лента - на Илинденска кај влада зошто и онака ретко кој ја вози таа лента а и често се паркираат таму) и ги замолам ако сакаат или да се паркираат на остовчето или на лентата за да ми ослободат простор за паркирање и таков тој џандарот ми прави таква деген фаца и ми вика „мафијашки“ Што?! и пак му повторувам и ми викам „Ако не бар мрднете ја напред колата да се паркирам на на местото па вратете се одма позади мене“ и таков ми прави само со раката ко демек Губи се. И немаше слободни места до парк и таму ја оставив колата и кога се враќам гледам си отишле. Дегени, не можеа бар да кажат ќе си одиме за 10 минути или нешто. Има многу што се фер и се супер и често со нив сум седел муабет да си правам али има некогаш кога се наоѓаат гнаси.Eпа фората е што несмее тоа место да биде пополнето...Тогаш им е лоша замислата за паркинг место која неможе да издржи цела зграда + гости. Во тој случај би требало да направат нов паркинг простор, или да го зголемат постоечкиот. Само шо нема да го направат тоа :smir:
Иначе ми се свиѓа замислата, иако 500денари месечно за студент не се малце![]()
Во преаво е игро прво треба да се решат ногу други побитни проблеми па после да се донесуваат вакви глупи закониЕпа не оди тоа така.
Имаш доволно примери за да го видиш тоа.
Бугарија, Романија итн.![]()