Нов закон: 500 денари месечно за паркинг место пред вашиот дом?!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Македонија со крупни чекори несопирливо граби во правец кон Европа
Европо.... отварај вратите присигаме..........:pos2::pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Eве ви Европски закони,ама за Европа ќе почекате најмалку 50 години.:pos2:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Има и од тоа полошо,што ако ви го поделат градот на паркинг зони?
Зона кај што ќе може секој да паркира и да си плати на паркинг автомат и зона касј што ќе можеш само со дозвола да паркираш ама треба да си жител на таа општина или пак ќе има некој поголем паркинг кај што цената ќе биде астрономска?!
Доколку ти наплатат за паркинг пред твојот дом тогаш треба да ти гарантираат дека во секое време ќе можеш да се паркираш а не да се вртиш како прдеж во гаќи низ паркингот додека да се ослободи барем едно место?

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Не гледам никаков линк или некоја потврда пишана од некој медиум, па та ова ќе го сметам за дезинформација и нема да кометирам.:helou:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Има и од тоа полошо
И од тоа има полошо...да воведат данок за пешачење по јавни површини, улици, патишта...500 ден месецот за пешачење по тие простори.
И да седиме дома сите...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
И од тоа има полошо...да воведат данок за пешачење по јавни површини, улици, патишта...500 ден месецот за пешачење по тие простори.
И да седиме дома сите...
posle zabranata za seks i prethodno izdavanje na dozvola za pesacenje za odredeni delovi na Vodno a ne me cudi ni ova

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Бог да чува и да брани. Со две руки да се крстиш.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:pos2::pos2:Добро е...не наплаќаат паркинг по дворови...а што знајш може тоа ќе биде следно....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хммм...
Сега разгледував некои закони...
Тоа со паркинг просторите и сл. е во надлежност на општините...
Така да, расправата за некаков закон околу тоа со самото тоа станува беспредметна и овој муабет се преселува во областа „научна фантастика“.
Имено, државата како закон би можела да донесе некоја рамка околу уредување на паркинг простори, (мислам дека оддамна е уредено со закон), а општините би правеле ЈП за стопанисување со такви, а со одлуки на Советите на општините би утврдиле се она што е паркинг простор, и колку би се плаќало за истиот.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Хммм...
Сега разгледував некои закони...
Тоа со паркинг просторите и сл. е во надлежност на општините...
Така да, расправата за некаков закон околу тоа со самото тоа станува беспредметна и овој муабет се преселува во областа „научна фантастика“.
Имено, државата како закон би можела да донесе некоја рамка околу уредување на паркинг простори, (мислам дека оддамна е уредено со закон), а општините би правеле ЈП за стопанисување со такви, а со одлуки на Советите на општините би утврдиле се она што е паркинг простор, и колку би се плаќало за истиот.
Важно на две страни си вежбавме плукање во далечина.... :toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Eве ви Европски закони,ама за Европа ќе почекате најмалку 50 години.:pos2:
Па реално... толку време ке ни биде потребно да се навикнеме на законите, па спремни да влеземе во европа набилдани од европските прописи и закони.:sekss::sekss:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Па ние веке 2 години и повеке сме у ЕУ и уште никоj не ми е сакал пари да си паркирам пред дома. Има некои места во центарот на Софиjа во кои се плашта да се паркира ( синjа зона ), ама пред блоко да ми земат пари, ае стига бе. Па во краjна сметка тие паркинги пред блоковете са градени од тие кои са построиле блоко, демек jас сум си платил за тоа место со купуване на апартаменто и некои ке доиде и ке ми каже, даи пари да паркираш тука. Не вервам тоа да го приемат.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па ние веке 2 години и повеке сме у ЕУ и уште никоj не ми е сакал пари да си паркирам пред дома. Има некои места во центарот на Софиjа во кои се плашта да се паркира ( синjа зона ), ама пред блоко да ми земат пари, ае стига бе. Па во краjна сметка тие паркинги пред блоковете са градени од тие кои са построиле блоко, демек jас сум си платил за тоа место со купуване на апартаменто и некои ке доиде и ке ми каже, даи пари да паркираш тука. Не вервам тоа да го приемат.
Па очигледно е дека нема такво нешто ни да се случи...евентуално некоја општина може да донесе одлука паркингот по улици да се наплатува...и толку од сета фама.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
И да седиме дома сите...
А за потрошња на воздух сеуште не напраија закон?:ija::tapp::tapp:
Носат европски закони,а еу си игра :bip: со нас и сеуште немаме датум за преговори.:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom