И од тоа има полошо...да воведат данок за пешачење по јавни површини, улици, патишта...500 ден месецот за пешачење по тие простори.Има и од тоа полошо
posle zabranata za seks i prethodno izdavanje na dozvola za pesacenje za odredeni delovi na Vodno a ne me cudi ni ovaИ од тоа има полошо...да воведат данок за пешачење по јавни површини, улици, патишта...500 ден месецот за пешачење по тие простори.
И да седиме дома сите...
Важно на две страни си вежбавме плукање во далечина....Хммм...
Сега разгледував некои закони...
Тоа со паркинг просторите и сл. е во надлежност на општините...
Така да, расправата за некаков закон околу тоа со самото тоа станува беспредметна и овој муабет се преселува во областа „научна фантастика“.
Имено, државата како закон би можела да донесе некоја рамка околу уредување на паркинг простори, (мислам дека оддамна е уредено со закон), а општините би правеле ЈП за стопанисување со такви, а со одлуки на Советите на општините би утврдиле се она што е паркинг простор, и колку би се плаќало за истиот.
Па реално... толку време ке ни биде потребно да се навикнеме на законите, па спремни да влеземе во европа набилдани од европските прописи и закони.:sekss::sekss:Eве ви Европски закони,ама за Европа ќе почекате најмалку 50 години.:pos2:
Па очигледно е дека нема такво нешто ни да се случи...евентуално некоја општина може да донесе одлука паркингот по улици да се наплатува...и толку од сета фама.Па ние веке 2 години и повеке сме у ЕУ и уште никоj не ми е сакал пари да си паркирам пред дома. Има некои места во центарот на Софиjа во кои се плашта да се паркира ( синjа зона ), ама пред блоко да ми земат пари, ае стига бе. Па во краjна сметка тие паркинги пред блоковете са градени од тие кои са построиле блоко, демек jас сум си платил за тоа место со купуване на апартаменто и некои ке доиде и ке ми каже, даи пари да паркираш тука. Не вервам тоа да го приемат.
А за потрошња на воздух сеуште не напраија закон?:ija:И од тоа има полошо...да воведат данок за пешачење по јавни површини, улици, патишта...500 ден месецот за пешачење по тие простори.
И да седиме дома сите...