Sinisa
libertad o muerte
- Член од
- 27 август 2005
- Мислења
- 661
- Поени од реакции
- 52
Тоа е знамето на Македонците од секогаш и секаде братце, само Грциве се курназат нешто у последно време...Sinisa напиша:
Hteo sam da kažem, ovaj standard je zvanična (oficijalna) zastava Makedonaca u SrbijiStefanos_M напиша:Тоа е знамето на Македонците од секогаш и секаде братце, само Грциве се курназат нешто у последно време...
А која е таа македонска монархија? Кои се тие наследници на круната кои би го презеле тронот? Јас колку што знам, нема такви.0405037957 напиша:Круната е дел од грбот, плус, никој денес не знае дали за 20, 50 или 100 години нема да се реставрира монархијата!
Грбот под хитно да се смени со лавчето и круната.
И да се стави на новите пасоши и лични карти!
Си има некое хералдичко значење, и отсекогаш е бил на македонските грбови, од памтивек (мислам на грбовници), од Жефаровиќ па наваму, а точното значење и штои симболизира, незнам.asterix_m напиша:Од секогаш сум се прашувал зошто лав во македонија, може некој да ми објасни?
Зашто лавот како заштитник се појавува кај Александар Македонски,а во оваа битка со Грција и за името и за историјата мислам дека ќе надвладее разумот кај нив и ќе не остаат на раатasterix_m напиша:Од секогаш сум се прашувал зошто лав во македонија, може некој да ми објасни?