Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
За болдираното... се радував, ама не на тој начин. Од 8 одделение, до сега, а се надевам и понатаму, НГ, сум ја славела кај некој од најблиските другарки или кај мене дома. 6 души максимум се собиравме и закон си поминувавме, се зезавме, па ќе се облечевме у пижами па уште поинтересно беше, па ќе си заспиевме и закон. Не дека немало ич алкохол, ама никој не се правел камен за да го носат на токсикологија, туку си бевме расположени. И да, годинава, пак нема да славам во кафич и кафана, туку во Крушево, во куќата кај што ќе бидеме сместени. Не значи дека сите лажат или дека намерно глумат лудило, еве ти кажувам од сопствено искуство. Не ја сакам лажната еуфорија која се создава, никогаш не сум го сакала одушевувањето да се направам камен. Секогаш сум бирала помирна атмосфера.Ајаааа,шо ви е на сите бе?шо сте толку испотресени?!
ефуоријата ја доживуваат деца на 14-15 години шо прв или втор пат ги пуштаат да слават со друштво,да останат до сабајле и да се начукаат,сите напикани у стан.
и? вие не го праевте тоа? не се радувавте на тие години...
ај бе не лупајте у груди толку,нормално е дека не ви е веќе интересно нешто шо се повторува секој 31 декември.
на крај сите ќе завршите у некој стан,кафич,дискотека или кафана,сите фенси места,пошто секако неќете да бидете црна овца во друштво коа ќе ве прашаат кај бевте за празниците.
или толку лупетарење за да бидете истомисленици со останатите кајганци?!?
ќе седите дома мај ес.:icon_roll
добро барем нешто од сите 12 старни не беше лупнато од земја.
за ова си во право,и не знам до кога ќе биде вака кај нас.
ама секако,повеќе се обрнува внимание на облека,храна,пијанчење и денсање отколку на религија:icon_roll
И да, се нервирам што Нова Година е ауууууу уауууу, а Божиќ е во заден план, зашто секогаш сум се осеќала прекрасно кога било Божиќ, Бадник, кога како мала не сум спиела цела вечер, за да одам на Коледеледе. И јас сум против напумпана и лажна еуфорија. И стојам зад секој збор кој сум го напишала.:smir: