Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ајаааа,шо ви е на сите бе?шо сте толку испотресени?!
ефуоријата ја доживуваат деца на 14-15 години шо прв или втор пат ги пуштаат да слават со друштво,да останат до сабајле и да се начукаат,сите напикани у стан.
и? вие не го праевте тоа? не се радувавте на тие години...
ај бе не лупајте у груди толку,нормално е дека не ви е веќе интересно нешто шо се повторува секој 31 декември.
на крај сите ќе завршите у некој стан,кафич,дискотека или кафана,сите фенси места,пошто секако неќете да бидете црна овца во друштво коа ќе ве прашаат кај бевте за празниците.

или толку лупетарење за да бидете истомисленици со останатите кајганци?!?
ќе седите дома мај ес.:icon_roll

добро барем нешто од сите 12 старни не беше лупнато од земја.
за ова си во право,и не знам до кога ќе биде вака кај нас.
ама секако,повеќе се обрнува внимание на облека,храна,пијанчење и денсање отколку на религија:icon_roll
За болдираното... се радував, ама не на тој начин. Од 8 одделение, до сега, а се надевам и понатаму, НГ, сум ја славела кај некој од најблиските другарки или кај мене дома. 6 души максимум се собиравме и закон си поминувавме, се зезавме, па ќе се облечевме у пижами па уште поинтересно беше, па ќе си заспиевме и закон. Не дека немало ич алкохол, ама никој не се правел камен за да го носат на токсикологија, туку си бевме расположени. И да, годинава, пак нема да славам во кафич и кафана, туку во Крушево, во куќата кај што ќе бидеме сместени. Не значи дека сите лажат или дека намерно глумат лудило, еве ти кажувам од сопствено искуство. Не ја сакам лажната еуфорија која се создава, никогаш не сум го сакала одушевувањето да се направам камен. Секогаш сум бирала помирна атмосфера.

И да, се нервирам што Нова Година е ауууууу уауууу, а Божиќ е во заден план, зашто секогаш сум се осеќала прекрасно кога било Божиќ, Бадник, кога како мала не сум спиела цела вечер, за да одам на Коледеледе. И јас сум против напумпана и лажна еуфорија. И стојам зад секој збор кој сум го напишала.:smir:

B

Blacks

Гостин
Kako prvo toa shto okolu 90% od vas vikaat deka Nova Godina e kako obicna sabota mislam deka ne ste vo pravo... There is something in the air on New Years Eve, atmosferata e definitivno podruga od obicen den i toa site go imate oseteno...

Drugo... Nekoj ako saka da seta po trgovski da bara obleka toa go pravi zatoa sto uziva vo istoto. Vi preci toa na vas?! I ve molam objasnete na koj nacin vi preci. Jas licno uzivam da setam niz prodavnici i da kupuvam PC igrici, razni dodatoci za moeto PC itn. Znaci ke kupam nekoja igra ke ja prevrtam za eden den i tolku. Nekoj ke kupi fustan ke go nosi edna vecer i tolku..Znaci razlika ima samo vo karakterite na lugjeto i koj vo shto uziva

Ili pak koa ke kaze nekoj : Ovaa/Ovoj lud li e be za eden fustan/kosula se ispluskal 10000+ denari a ke go nosi samo edna vecer ---> Imale pari lugjeto pa dale, definitivno ne e vasa rabota. (ljubomorni ste?)
Mislam ne e fintata da se pravite "rebels" ili pak "Jas ne kupuvam skapi brendovi" , ako imas pari ke kupis oko nema da ti trepne..

Jas na primer studiram nastrana od doma i doma se vrakam samo 2-3 pati vo godinata. Nova godina e eden od tie datumi na koi sto se vrakam i normalno sakam da ja pominam shto e mozno pointeresno...

A tie 90% shto gi spomnav pogore sigurno veke imaat kupeno karti (ili ke kupat vo slednata nedela) za nekade...

Znaci ednostavno Nova godina e dobronameren izgovor za da se potrosi nekoja extra para za licno zadovolstvo. Spored vasite teorii znaci treba da sedneme doma da gledame po cel den televizija, nikogas da ne izlezeme da si kupime nesto novo, t.e da se pretvorime vo bilki... lol

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За болдираното... се радував, ама не на тој начин. Од 8 одделение, до сега, а се надевам и понатаму, НГ, сум ја славела кај некој од најблиските другарки или кај мене дома. 6 души максимум се собиравме и закон си поминувавме, се зезавме, па ќе се облечевме у пижами па уште поинтересно беше, па ќе си заспиевме и закон. Не дека немало ич алкохол, ама никој не се правел камен за да го носат на токсикологија, туку си бевме расположени. И да, годинава, пак нема да славам во кафич и кафана, туку во Крушево, во куќата кај што ќе бидеме сместени. Не значи дека сите лажат или дека намерно глумат лудило, еве ти кажувам од сопствено искуство. Не ја сакам лажната еуфорија која се создава, никогаш не сум го сакала одушевувањето да се направам камен. Секогаш сум бирала помирна атмосфера.

И да, се нервирам што Нова Година е ауууууу уауууу, а Божиќ е во заден план, зашто секогаш сум се осеќала прекрасно кога било Божиќ, Бадник, кога како мала не сум спиела цела вечер, за да одам на Коледеледе. И јас сум против напумпана и лажна еуфорија. И стојам зад секој збор кој сум го напишала.:smir:

Пази еј,не си славела во кафана/кафич,но се чуствуваш ДОВОЛНО КОМПЕТЕНТНА да го условуваш тоа како лошо нешто,еуфоријата како нешто негативно,а луѓето што слават во кафана,што,будали што не слават по 6 души?

Дај прочитај прво 4 пати што пиша,и после сфати дека тоа твоето е преференца,тебе ти се слави во пижами со 6 души,на некој не.
Замисли го ВодкаМикс да сака да слави НГ во пижами,место на некоја транс журка.
Сфаќаш сеа зашто е преференца,но и покрај тоа ти немаш право да збориш,бидејќи НЕ СИ НИ ПРОБАЛА?

Член од
28 септември 2008
Мислења
111
Поени од реакции
0
Лани у октомври - ноември знаев кај ќе идам за нова .. Сеа не ме ни занима .. Колку пати сум си поминувала поубаво на некоја друга вечер него за нова година .. Се спрема чоек неколку недели , се спрема се спрема и оп ете ти помина новата година .. Не иде :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пази еј,не си славела во кафана/кафич,но се чуствуваш ДОВОЛНО КОМПЕТЕНТНА да го условуваш тоа како лошо нешто,еуфоријата како нешто негативно,а луѓето што слават во кафана,што,будали што не слават по 6 души?

Дај прочитај прво 4 пати што пиша,и после сфати дека тоа твоето е преференца,тебе ти се слави во пижами со 6 души,на некој не.
Замисли го ВодкаМикс да сака да слави НГ во пижами,место на некоја транс журка.
Сфаќаш сеа зашто е преференца,но и покрај тоа ти немаш право да збориш,бидејќи НЕ СИ НИ ПРОБАЛА?
Мац, јас зборам ЗА СЕБЕСИ!Јас не сум сакала НИКОГАШ гужви, а вечином луѓе НГ ја гледаат како најлуда ноќ. Извини, за мене тоа е лажна еуфорија, дека МОРА да се слави или нешто да се прави.

Како ми се фрли, ко јас да реков дека треба да се забрани. Кој кај сака нека си слави, Бог да чува и да брани, јас реков дека бегам подалеку од гужви и куп пијани непознати луѓе и кршење чаши. Ај жити се извади сеа сачмарката и пукај ме.:nesvest:

Не сум пробала, бидејќи НЕ САКАМ ГУЖВИ. Дај не ме замарај, Боже еј, не смее човек мислење да си каже.

Не смеам да зборам КАКО САКАМ ДА ЈА ПРОАЃАМ НОВА ГОДИНА????????

Б

БејбиГрл

Гостин
но и покрај тоа ти немаш право да збориш,бидејќи НЕ СИ НИ ПРОБАЛА?
Која констатација, колку нема веза
Па немора се по ред да пробаш за да знаеш деке нема да ти се свиѓа и дека е лошо тоа за тебе...и има право да збори шо сака бе и немора да пробува.
И ако прочиташ убаво ќе видиш дека никој не со спомна зборот будала, освен ти

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па немора се по ред да пробаш за да знаеш деке нема да ти се свиѓа и дека е лошо тоа за тебе...и има право да збори шо сака бе и немора да пробува.
Види,ја промашуваш поентата и се фокусираш на поединечни изборови.
Crazy_in_love фино лепо ги услови сите што одат во КАФИЧ/КАФАНА како "одушевени да бидат пијани",читај малку меѓу редови што сака она да каже.
Второ,она многу јасно пиша дека седи дома,зашто не ја сака лажната еуфорија.

Сега ние тука можеме да цепидлачиме до максимум,но едноставната поента е,ако се е ова лично,како може нешто да е лажно?

Она каде сака нека си слави,ама нека не генерализира за други луѓе,ниту пак да го ословува нивниот избор како лош,а нејзиниот добар.

Ако е личен избор,тогаш нема добро или лошо,така?

И што ме нападнавте сите бе,јас не смеам да реплицирам ? :place::place::cry:
Боже еј...:se_ molam

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Правете што ви срце сака.
Без споредби,анализирања итн.Ако сакам,ќе се облекувам во пижами,ќе лупмувам во кафана,ќе се занимавам во кафич.

Тоа не е тема на дискусија.
Колку што разбрав,темата е против славењето на Новата Година,а не анкета како ја прославувате.

:kesa:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Види,ја промашуваш поентата и се фокусираш на поединечни изборови.
Crazy_in_love фино лепо ги услови сите што одат во КАФИЧ/КАФАНА како "одушевени да бидат пијани",читај малку меѓу редови што сака она да каже.
Второ,она многу јасно пиша дека седи дома,зашто не ја сака лажната еуфорија.

Сега ние тука можеме да цепидлачиме до максимум,но едноставната поента е,ако се е ова лично,како може нешто да е лажно?

Она каде сака нека си слави,ама нека не генерализира за други луѓе,ниту пак да го ословува нивниот избор како лош,а нејзиниот добар.

Ако е личен избор,тогаш нема добро или лошо,така?

И што ме нападнавте сите бе,јас не смеам да реплицирам ? :place::place::cry:
Боже еј...:se_ molam
Те нападнавме, затоа што ти се фрли прв, као демек, сакаш да ме направиш глупава и дека јас немам поим од животот, а да не спомнувам што ми ги испопреврти зборовите како што тебе ти одговара.Извини Мац, ама не може така. Јас убаво си реков, и цело време зборев исклучиво од мое име,особено што 10 пати нагласив дека не сакам во кафани и дискотеки да славам највеќе заради ГУЖВАТА. И баш дека е лично, мене ми изгледа лажно. Јас под лажно не мислам дека луѓето дека се фејк, туку дека општеството според мене наметнува таква еуфорија, само за да се трошат пари, за да се оствари профит = капитализам. Јас немам против никој да си троши пари, што сака нека прави, ама бидејќи јас имам МОЈ живот и МОЈ избор, јас решавам дека не сакам да фрлам 100 евра на облека и на славење, туку во помирна атмосфера со блиски луѓе. И тоа е МОЈ избор, и нормално дека мислам дека мојот избор за МЕНЕ е НАЈДОБАР. ЗА МЕНЕ МАЦ, ЗА МЕНЕ! Никаде не ги нападнав луѓето, никаде не реков да не слават во кафани или дискотеки. Кој кај сака нека си слави, тоа не е моја работа. Моја работа е ЈАС кај САКАМ да славам, а јас моето си го кажав.
И не барај меѓу редови, бидејќи ги нема, се што сакам да кажам е ВО редовите.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Те имитирав тебе,прочитај си го претходниот пост,претпоследна реченица :wink:

Ако е за тебе,ТЕБЕ,ТЕБЕ,и само за ТЕБЕ,тогаш остај другите да си поминуваат како што сакаат ДРУГИТЕ,бидејќи ДРУГИТЕ си поминуваат по НИВЕН вкус,ОНИ како што САКААТ,а некои луѓе сакаат ГУЖВИ,НИВЕН ЖИВОТ,НИВЕН ИЗБОР.

Ако веќе се оттргна од генерализацијата,тогаш ти нема што да пишуваш на темата,преубаво е објаснето од Makedon Ares.
Или е за тебе,или е за сите,не може ти да ми викаш ЗА МЕНЕ МЕНЕ МЕНЕ,па после да пишеш ама моето е подобро зашто општеството НАЛАГА да се слави.
Или е за тебе,или за сите,реши се,па реплицирај за да знам дали и на што да ти контрирам.

Темава е за дебата,про и контра,а не да си искажеш како ти е подобро за тебе,прочитај како е почната ;)

П.С. Пак те имитирав,немој да мислиш дека така сакав да се изразувам од нервоза.:kesa:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Болдираното - Уствари треба да пробаш за да знаеш дали ти се свиѓа, иако не мора да пробаш за да знаеш дека тоа не чини за тебе. Ама тие две се различни работи.

Италикот - Има право да збори шо сака, нормално. И затоа вие двајца, Крејзи и Мац, олабајте се, освен ако не докажува Крејзи поента дека Нова Година е префорсирана и дека освен напнатост и нервоза не носи ништо друго, што е до некаде и мој став. :pos:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Surely you should try something before you say is bad. Like i was very very anti-Burger King, but then, you know, me went there, me tried the flame gold whopper and it was like, it was you know, it was AMAZING!

- Ali G

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ајаааа,шо ви е на сите бе?шо сте толку испотресени?!
ефуоријата ја доживуваат деца на 14-15 години шо прв или втор пат ги пуштаат да слават со друштво,да останат до сабајле и да се начукаат,сите напикани у стан.
и? вие не го праевте тоа? не се радувавте на тие години...
ај бе не лупајте у груди толку,нормално е дека не ви е веќе интересно нешто шо се повторува секој 31 декември.
на крај сите ќе завршите у некој стан,кафич,дискотека или кафана,сите фенси места,пошто секако неќете да бидете црна овца во друштво коа ќе ве прашаат кај бевте за празниците.

или толку лупетарење за да бидете истомисленици со останатите кајганци?!?
ќе седите дома мај ес.:icon_roll

добро барем нешто од сите 12 старни не беше лупнато од земја.
за ова си во право,и не знам до кога ќе биде вака кај нас.
ама секако,повеќе се обрнува внимание на облека,храна,пијанчење и денсање отколку на религија:icon_roll

ОндаК да те викнам кај мене дома да провериш дали ќе бидам дома чим веќе тоолку си сигурна дека нема дома да седам ...не страдам јас од тој комплекс црна овца не знам ти шо...а ако не разбра не е битно нас дали ни е смачено или не...темава е таква...НОВОГОДИШЕН ХЕЈТЕРИЗАМ...така да нормално е тука да пишуваат сите шо нема да ја слават Новата Година нигде или едноставно не се потресуваат толку...како ти што велиш...да не не бидат видени на некое од тие фенси места !!!

Б

БејбиГрл

Гостин
Болдираното - Уствари треба да пробаш за да знаеш дали ти се свиѓа, иако не мора да пробаш за да знаеш дека тоа не чини за тебе. Ама тие две се различни работи.
Немора да одам на концерт на Лепа Брена за да знам дека нема да ми се свиѓа :) Значи немора се да пробаш за да знаеш дека нема да ти се свиѓа, има многу такви пример

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Нова Година било ..... So What ???? Не ми претставува ништо посебно, обичен ден.... И стварно не сваќам зш толку еуфорија за еден обичен ден, зш толку трчање, спремање, купување облека мене се тоа ми нема смисла исто како и честитките, срмите, лампионите, сијаличлките...:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom