Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Од тие што Нова Година ќе ја поминат во интимна атмосфера далеку од светот со многу Tingle.
Кажи ама овца, а? :)
u `ve got the msg :) . Да и дадеме позитивна смисла на темата. Без увреди:) да не испадне сите што пишале на темата се овци..енивеј,
значи ти си овца што си го знае стрижачот и и одговара фризурата па не го мења.;<-- пошо ми рече да казам. Ч)
Инаку ми се допага како идеја(твојата одлука), и се на се натаму тера и кај мене работата.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Обична вечер, со малку повеќе подароци, со малку повеќе пијалоци, со малку пошабанска атмосфера... Нова облека, не купувам целосно, но сакам да имам барема нешто ново на мене, колку некоја симболика да држам со насловот на вечерта:pipi:Важно ми е со кого ќе славам, а исто така и каде, затоа што на различни места се збира различна раја. Неќум да завршам во гаража со куп дрогаши, тепачишта и слични битија, како лани...:nesum:Дека ме држи некоја еуфорија, не можам да кажам, затоа што поучена од минатото, не сакам да се разочарам очекувајќи многу од вечерта. Нема да ми се случи да давам 100 евра за штикли, како што ми се случувало, никогаш повеќе. Треба поприземно да се сфати оваа вечер, не е дека ако е Нова Година,е смрак сунца.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Па оставам да видам дал сум само јас будала што сум вака не еуфорично загреан за ГОЛЕМАТА ВЕЧЕР или има и други истомисленици (кис4иња до сите и нека трепка)
:pipi:
Празници се ближат......празници се ближат
абе во принцип повеќето луѓе исто размислуваат како тебе и јас мразам родендени, прослави на празници, итн...

но ако ги нема тие денови, каде и кога би биле среќни?
значи јас за нова година некад сум при свест и едвај до 1 часот по полноќ и потапа некад си поминувам за нова година одколку петок вечер каде останувам до 4 некад и 6 наутро...
но во секој случај, убаво е да се имаат цели и да планираме и оформуваме :D

се зборува дека по дискотеките ќе биде накај 6000 за стоење и 8000 за седење, со конзумација...со тие пари ехееееееее што се нема да изнакупам. а и да сакам да ги дадам ги немам.:nesum:
само незнам што толку екслузивно се добива за тие пари?
на саем 600че додека сепаре за 4ца - 5000 денари. :D

кастро 1000ка со 7 пијачки.

кај мене дома - фрии! :D али само за вип

R

Razorblade Kiss

Гостин
Оваа година за првпат ме намолија да ја славам Нова Година на место со многу луѓе,недостаток на кислород и сите sparkilng нешта. Ајде,добро. Дури и се нафатив на цената,колку и да е. Демек врски,демек ќе имаме сепаре па да го одмориш газот како човек,гриц миц ова она...и не зафркнаа вчера,само ако сме сакале да стоиме,а цената не е ништо помала од онаа за посебна маса.
Абе ајде! За стоење,да дадам толку пари за да бидам како сардина цела вечер да не можам да се свртам и некој загорен да ми буљи во цицки. Охохо,Happy New Year!
Што се однесува до мене,веќе ми е изживеано сето тоа,од петто одд. се маткам негде,радо би си седнала дома,2-3ца најблиски,ќе му ја седнеме на маса од пиле млеко да се прејадеш,ќе купиме огномет,ќе ја гледам новогодишната програма на мтв,милина.

Ќе ја чекам јас 2-3 дена после 31 со пиците под мост :pos:. :back::)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.508
Поени од реакции
8.202
и мене не ме удара таа новогодишна треска, да бидам присутен каде што има 1000 луѓе и неможе да се дише...никад не ме е ни удрила...
едноставно луѓето неможат да сфатат дека не е финтата у дочекот на новата година да се напраиш коска пијан, да повраќаш цело време, и у 00-00 да излезеш на плоштад и да се фураш со тие истите ко тебе....
I'm over that... ке отидам кај другарчето у скопје, ке се збереме 4-5 најблиски, и закон ке си поминеме, маабет, пиење(у нормални мери), јадење, пиротехника :wink:, едноставно ке си биде атмосферата таква, што би можело да се рече дека е НОРМАЛНА...
Ама ете, кај нас е традиција(мислам на посељачкото население) за нова година да се начука и да се влече на плоштад, и филмот е кој највеќе испил и ова или она... не... преку глава ми е од таквите дочеци...

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Abe kakva nova godina be lugje...abe glejte si ziveackata ...hmm..nova godina,a i me nervira u princip se toa - prvi maj,nova godina itn...

Na kraj kraeva,ja u princip ne sum tip so se pali i saka euforii.Rabotite se isti.Samo pri euforija ke se razbudis mnooogu kasno naredniot den...i ke se osekas kako da nemas glava...a i plus u odenjeto ke bides flegma.

Taka sto,jas sum za zacuvuvanje na onaa zlatna sredina

D

Daftie

Гостин
Вака нешто:
Субјект А: Каде за Нова Година, пеер?

Субјект Б: Here goes, the тапа question...

Субјект А: Ајде бе дојди со нас у таа викендицата, ланско друштво + некои нови фаци. (значење: Пак ланското пијанчење, мување, ебење, повраќање, чистење, само поише на квантитет)

Субјект Б: Не бе пер, ќе видам, има време...
Тапа. Јас за оваа нова година ќе земам апчиња за спиење кои ќе ги изголтам на 29-30ти, па ќе спијам до 10ти негде, да ги избегнам честитањата, лигавењата, шлапањата, гушкањата и телефонските повици/пораки во ниедно време. Би испила и повеќе со цел посигурно да избегнам све од срањата, ама нејќам да се предозирам и да умрам.

Мразам нови години!

Мразам празници!

Точкест напиша:
Празници се ближат......празници се ближат
...повод да се лижат, повод да се лижат... *одекнува во вечноста*

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
"Magicno","spektakularno","euforichno"...... na docekot na Novata godina mi e toa shto barem vo edna vecer ke gi vidam site sakani i pocituvni drugari/ki i prijateli/ki srekni onaka bez griza nekolku saati.Mislam seka na bilo koj(normano isklucoci od tipot cuvaj boze nesto)taa vecer dojdeno mu e do dobra druzba,delenje baknezi:P,i veselo raspolozenie.Toa mi e edinstvenoto neshto shto ke me ispolni taa vecer.Da gi vidam site raspolozeni,srekni i nasmeani barem na nekoj saat:smir: Bash sega mi se godinite koga ne mu ja mislam dali nekoj ke se opie ili skrshi neshto-napravi glupost pa da mu ja mislam za idenje na sistemi-toksikologija,policii i gluposti ko sho se slucuvalo u lude godine :)

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
јас оваа година ама 2% не се умарам со нова година! Ќе си седам дома и ќе си слушам музиче дома и ќе си заштедам некои 10 000 денари. И ќе си јадам од сармата и руската салата на мајка ми и ич нема тулот да ме боли за све со се дешава у светов!!!!!!!!!1

Potpolno se soglasuvam...dosega ne se desilo da ne otidam nikade za TAA POSEBNA VECER neli...ama ovaa godina resiv da si proslavam doma so najbliskite...posto sigurno e deka nisto novo nema da propustam..a i smaceno mi e veke od sve...i od muabeti...i od podgotovki (ko kojznae so da e :tapp: )
taka da..kako i da e...srekna nova na site i so pamet u glava kaj i da bidete ;)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Иначе можда разбирам на вас повозрасните веќе не ви е интересно ама на оввие колку нас Нова Годиина ја сакаме само ради то шо е единствена ноќ шо имаме до колку сакаме излез...а за цените кај нас е 400 ден карта за во лапидариус...а за станови да изнајмиш астрономски цени, 700 евра за една вечер за стан ни побараја:nesvest:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еве уште 10 дена до "долгоочекуваната" вечер и јас немам абер каде па и не му ја мислам многу. До лани уште ме држеше лозунгот "на нова година камен пијан женска да муваш и на турбо-фолк музика надвор да повраќаш". Али оваа година тешко тоа. Ако не ме викне некој на некоја интимна забава со избор на музика која не е за повод за кршење чаши секако ке отидам. Али и ако не ме викнат ке се седам дома, со тивка музика за мое уво, ке легнам на креветот и ке сумирам што направив до сега и што сакам да направам. Или пак ке заспијам пред 12 саат па нека пука и цело Скопје мене ми е гајле. Не славам Нова Година!!!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ајаааа,шо ви е на сите бе?шо сте толку испотресени?!
ефуоријата ја доживуваат деца на 14-15 години шо прв или втор пат ги пуштаат да слават со друштво,да останат до сабајле и да се начукаат,сите напикани у стан.
и? вие не го праевте тоа? не се радувавте на тие години...
ај бе не лупајте у груди толку,нормално е дека не ви е веќе интересно нешто шо се повторува секој 31 декември.
на крај сите ќе завршите у некој стан,кафич,дискотека или кафана,сите фенси места,пошто секако неќете да бидете црна овца во друштво коа ќе ве прашаат кај бевте за празниците.

или толку лупетарење за да бидете истомисленици со останатите кајганци?!?
ќе седите дома мај ес.:icon_roll

Мислам, според мене најголема глупост ни е што на Нова Година и даваме повеќе важност отколку на Божиќ.
добро барем нешто од сите 12 старни не беше лупнато од земја.
за ова си во право,и не знам до кога ќе биде вака кај нас.
ама секако,повеќе се обрнува внимание на облека,храна,пијанчење и денсање отколку на религија:icon_roll

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom