Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Оф како само сум загреан за новогодишните празници... Можеби е смешно но едвај чекам некаде околу 20 декември да си ја накитам елката... И џст симпли лав њу јиар... И мислам дека еуфоријата е многу нормална работа за ваков период од годината...
Мене 20 ми е касно. :)
До 10 и не можам да издржам,се факам за работа.

Инаку лани мене баш ми беше убаво украсен плоштадот,уживав кога шетав. Не се сомневам дека и оваа година ќе биде така.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Абе на овци ли личиме со цените за Нова Година?

Инспириран од прашањето "Каде за Нова година?"
Денес прашувавме по локалните кафичи за "најлудата" ноќ колку би чинело задоволството во 00:00 наместо да ја викнеме келнерката да ни ја даде сметката и да ни го врати кусурот, ќе речеме СРЕЌНА НОВА ГОДИНАААААААА.
Цените се европски, пичка им лепа мајчина. почнувајќи од
1500+ денари за стоење
1600+ за маса
1800+ за сепаре
(ова е делумно најефтиното)

За дискотеките да не правиме муабет ХАОС.

Јас најискрено неможам да сватам, ЗАРЕМ СМЕ ВОЛКУ ГЛУПИ?
Ко што би ми рекол татко ми "Секој викенд славите ебаве тоа" и шо кур сега во 00:00 гооооолемата разлика? Зарем оние сијаличкине и конусон што го ставаат ПАК на плоштад не ослепува па не ја приметуваме истата ствар што се случува во било кој ден од годината?
Зашто бе да не бричат пичка им мајчина?
Вреди ли за три збора да платиме ѓавол ипол повеќе од секоја редовна вечер?

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Па ако ти е скапо не оди у кафич да го е*ам седи си дома... или изнајмете некое место со другарите па поминете поефтино :helou:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Абе комшо...да глеаме генерално...ако е толку скапо,лошо и сл...што трчаме уопште по цени да прашуваме? Организирај си дома и готово...а не, се буниме само а пак на крај таму ќе завршиме..тоа се цените...а башка такви и ќе бидат бе...Нова година е:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Абе комшо...да глеаме генерално...ако е толку скапо,лошо и сл...што трчаме уопште по цени да прашуваме? Организирај си дома и готово...а не, се буниме само а пак на крај таму ќе завршиме..тоа се цените...а башка такви и ќе бидат бе...Нова година е:)
Абе ќе бидам ама за кој ми полов орган? Што е тоа што ги дига толку цените?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Беееееееееееееееееееееееееееееееееее

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Абе ќе бидам ама за кој ми полов орган? Што е тоа што ги дига толку цените?

Самата нова година...датумот,пречекот...дотераните и пијани цури...еуфоријата и желбата на секој што иде на исто место секој втор ден ама сеа сака да биде таму виден како слави нова година...епа нека си плати:)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Што ако е Нова Година?
Освен што се менува една бројка ништо друго не се менува.
Цените низ градов се ненормални и секоја година се повеќе и повеќе ги накачуваат.
Новогодишната вечер е една обична нормална вечер која нашиве ја претеруваат.
Мене лично 100 пати ми е побитен Божиќ и Бадник него да треснам 100тина евра за Нова Година да ми биде перфектна. А најчесто не е. Секогаш си поминуваме поубаво други денови кога искачаме.

Ненормална работа се цениве. А сите се жалат дека немаат пари и дека се е скапо а и сите даваат оооогромни суми за да си ја прослават новогодишната вечер во хит дискотека или кафич.
Ај што ќе платиш него таму ќе врие од пластични девојки кои цел ден менувале фризерски, козметичарски, шминкерски салони и ако не си најмодерно облечен ќе те зјапаат.

Во странство не се замараат многу со Нова Година си одат на вечера обична во ресторан или на плоштад и готово.
Многу е подобро тоа. Ај нека не се оптеретуваат и нашиве луѓе за таа вечер:)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Епа не славете бе...ако толку ви е обична нок,што се спремате 2 месеца унапред...шминки фризери гардероби ова она....Според мене тоа е добар повод да лупнат некој цена...во која нормално ќе има и некој добар изведувач посебна програма и сл:)

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Секој слободен викенд ми е нова година.Си се збираме друштво,јадење,пиење,деците трчаат околу,ние си пуниме батерии итн.
Кој како ке си ја нареди.На мене лично никогаш не влијаела масовна хистерија.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Тоа е и проблемот...не треба да е така...сепак Нова година треба да е некој поим...а не да е ко секој ист ден

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Додека има овци, ќе има и кој да ги стриже, нели?
На некои од нас не им се даваат пари, ама на некои им се даваат на скапа облека, шминки, фризури, накити, прослави а од тоа заработуваат некои луѓе. Јесда е прескапо, ама секој со својот мозок и начин на прослава. :)

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
се зборува дека по дискотеките ќе биде накај 6000 за стоење и 8000 за седење, со конзумација...со тие пари ехееееееее што се нема да изнакупам. а и да сакам да ги дадам ги немам.:nesum:
само незнам што толку екслузивно се добива за тие пари?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Епа не славете бе...ако толку ви е обична нок,што се спремате 2 месеца унапред...шминки фризери гардероби ова она....Според мене тоа е добар повод да лупнат некој цена...во која нормално ќе има и некој добар изведувач посебна програма и сл:)
Мадона да не ми го тресе гзот над фаца? А посебната програма е НЕОГРАНИЧЕНОТО ПИЕЊЕ т.е. РАКИЈА и вода чешмовача?
Мрно не заебаај сега, го тупат ептен. За тоа зборам, и чудно ми е што пак ги полнат кафичиве?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom