Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
na idividi.com
телекабел исто имаше камера
дај ми директен линк. зашо на гугл си пишав ја скопје лајв камера ме однесе до еден линк ама нема никаква камера. а порано знам дека имам гледано !

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Крали Марко е пиво:D
Него ова позади Карпош му е облеката демек развиорена од ветерот или?
--- надополнето: Jun 18, 2011 11:30 PM ---

Да не го заборавиме Арчи, бардот на македонската поп-сцена... Мислам дека со печатот што го остави на нашата естрада заслужи бар еден споменик .Ах белја голема, невиден срам, од кај дома дете жолто не знам ни сам.... :D
Ама да му направат споменик како за него, малце поголем простор ама да го направат каде што бега и прескока ѕидови и зад него лаат и кинат кучиња и каде некој постар човек со мустаќи и околу тој старец 7-8 помлади мажи каде го пцујат и го колнат. :eek:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Денес ќе го креваат Воинот на коњ? Видов големиот кран влезе внатре, а и многу новинари имаше.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Денес ќе го креваат Воинот на коњ? Видов големиот кран влезе внатре, а и многу новинари имаше.
Утре ќе го креваат рекоа сега на Сител, 300 тони тежела дигалката што ти ја знам што е.... :) !!!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Абе озбилно. Разбрав дека во 19 часот ќе го местат... да не идам за џабе до плоштад!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
На Сител кажаа дека неофицијално во 19 часот ќе почнат да го дигат на постаменто. Во секој случај во моментов се работи на и околу споменикот и не е лоша идејата кој е во можност да оди и да направи некоја фото сесија да не почасти со по некоја фотка.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Добро, најверојатно на полноќ ќе го кренат. Преголема фрекфенција на луѓе има моментално.

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Jas do sega bev na plostad i se raboti turbo baska se rasprasav i kje go digaat so 4 krana zaradi stabilnost ,i da ne dojde do ostetuvanje. eden od majstorite rece za utre deka kje bide krevanjeto ali ako se javil grujo kje mora denes :ROFLMAO: inace kranot ne e 300 tona tuku kreva 300 tona bes pusten teleskop. Moze da krene na visina od 125,7 metri ali ne 300 tona tuku 2,5 tona i e eden od najmodernite na balkanot pa i vo evropa. Spomenikot e grandiozen ali koga bi bil 5 metri postament bi bil velicenstven sega da sakas da se slikas so spomenikot nema da mozes kje moras da se slikas so fontanata ali jebiga kje te slikaat od kameni most :D

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Како што читам сепак утре во 8 ќе го постават. Има големо медијско внимание а голема прашина се дигна и во странските медиуми , јас на пример конкретно дознав во Хрватски дневен весник дека Александар дојавал во Скопје.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Некој да ми кажеше дека ова ќе го кажам некогаш, ќе се насмеев: Едвај чекам да го постават!

Kajgana Shop

На врв Bottom