Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Колку субјективна работа е тоа естетиката.
Некои преферираат минимализам, некои сакаат џиџани ствари.
Газда Роџер си направи угостителски објект со повеќе скуптури од цело Скопје заедно. Линк 1 и Линк 2.

Во архитектурата стиловите се менуваат бавно, за разлика на пример од музиката.
Доколку си запознаен со електронската музика ќе знаеш дека средината на минатата деценија ја одбележа минималот, германска верзија на техно музиката која како што вели самото име беше сведена на минимален број на звуци. И народот одлепуваше на тоа долго време, ама му помина времето и сега техното е блиско со она од 90тите.
Оваа деценија е деценија на дабстепот, минимална верзија на драм ен бејс музиката. Страшно одвратен музички жанр, ама тоа е. Овој период сите си ги успоруваат траките и внесуваат длабоки бас линии.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
@Bodkin Епа пријателе се е за корист у денешно време и они лупнале толку пари, па мора да ќарат од ситуацијава, а мене лично ми се свиѓа тоа што го ставија Александар, одколку некоја 21век статуа што неможеш крајот и почетокот да и го сфатиш.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Има работи кои им се смешни на одредени луѓе. тие луѓе, најчесто се згрижувани. него, да не одам офтопик. Ем ај?
Испаднав смешен велиш, а?
Требаше некој да испадне смешен за да се изјасниш како што треба на темава, откако 45 пати го одбрани „нештото“ што се испостави дека не го оправдуваш?
Oh, boy...
Далеку од смешен, ама ај ако сакаш можеме и да се расправаме.

А на темава редовно се изјаснувам како што треба, ти само прати ако те интересира.
Патем ако сум одговорил зошто го ставиле таму не значи дека го бранам или дека го оправдувам.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Колку субјективна работа е тоа естетиката.
Некои преферираат минимализам, некои сакаат џиџани ствари.
Газда Роџер си направи угостителски објект со повеќе скуптури од цело Скопје заедно. Линк 1 и Линк 2.

Во архитектурата стиловите се менуваат бавно, за разлика на пример од музиката.
Доколку си запознаен со електронската музика ќе знаеш дека средината на минатата деценија ја одбележа минималот, германска верзија на техно музиката која како што вели самото име беше сведена на минимален број на звуци. И народот одлепуваше на тоа долго време, ама му помина времето и сега техното е блиско со она од 90тите.
Оваа деценија е деценија на дабстепот, минимална верзија на драм ен бејс музиката. Страшно одвратен музички жанр, ама тоа е. Овој период сите си ги успоруваат траките и внесуваат длабоки бас линии.
Oкеј, јасно е сето тоа. Меѓутоа, техното со минималец или кое и да е, е .... канта! Да, канта!
Можеби за вкусови не се расправа, можеби треба да се истепаме, меѓутоа - некои работи се убави, а некои не се. Во секој субјективизам има објективност во голема мера.
Зошто не познавам паметни и начитани луѓе што слушаат турбо фолк (харикирам со примери, ама поентата е таа).

Е сега, во целиот муабет се заборави естетиката да ставиш гломазна статуа во објект тој изгледа .. да не речам футуристички.
Понекогаш, историјата и иднината не се мешаат толку лесно.
иако најниските страсти на човекот би го прифатиле секој таков склоп - оти е лесно. Ама некои работи се најдобри ако не се џвакаат. Ниту да се јадат. Воопшто.
не сме свиѓи 'баго мајката.

@Bodkin Епа пријателе се е за корист у денешно време и они лупнале толку пари, па мора да ќарат од ситуацијава, а мене лично ми се свиѓа тоа што го ставија Александар, одколку некоја 21век статуа што неможеш крајот и почетокот да и го сфатиш.
Значи, на крајот така, а? Абе корист си е, океј је. И арно што е Аце, ами да беше некој друг? Така синко, има и полошо.
Тоа полошо не е репер за убавина пријателе. Никако.
Само може да се нивелираат работите според своја перспектива. Ама тоа нема врска со прогласениот патриотизам.

Далеку од смешен, ама ај ако сакаш можеме и да се расправаме.

А на темава редовно се изјаснувам како што треба, ти само прати ако те интересира.

Патем ако сум одговорил зошто го ставиле таму не значи дека го бранам или дека го оправдувам.
Не можам да те чекам 3 дена за да се изјасниш, а претходно да објаснуваш ствари и да браниш иако не ти се допаѓа делото и идејата.
Дискусијата е далеку иод расшравање. И зашто, дијагностицирате неистомисленици со тоа „абе сакаш да се расправаме саа“? А?
ја си кажав мое мислење, и на крај памет не ми доаѓа, по никој основ, да бранам идеја што не ја поднесувам
А ти, како сакаш...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не можам да те чекам 3 дена за да се изјасниш, а претходно да објаснуваш ствари и да браниш иако не ти се допаѓа делото и идејата.
Дискусијата е далеку иод расшравање. И зашто, дијагностицирате неистомисленици со тоа „абе сакаш да се расправаме саа“? А?
ја си кажав мое мислење, и на крај памет не ми доаѓа, по никој основ, да бранам идеја што не ја поднесувам
А ти, како сакаш...
Де најди ми го моето мислење каде што го бранам споменикот во аеродромот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Де најди ми го моето мислење каде што го бранам споменикот во аеродромот.
Барање „причина“ која ќе го оправда неговото „складирање“ таму каде што е, е доволно за да се окарактеризира како бранење.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Барање „причина“ која ќе го оправда неговото „складирање“ таму каде што е, е доволно за да се окарактеризира како бранење.
Причина му бараат и на убиец, но не значи дека го оправдуваат или бранат.
Доколку не можеш да најдеш мој пост каде го бранам истиот споменик, немој да ми наметнуваш нешто кое не сум го рекол.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Причина му бараат и на убиец, но не значи дека го оправдуваат или бранат.
Доколку не можеш да најдеш мој пост каде го бранам истиот споменик, немој да ми наметнуваш нешто кое не сум го рекол.
Вери вел мејт. Задоволен сум од одговорот. Иако требаше многу типкање на клавијатурава (моја и твоја) за да, конечно, изјавиш дека не го оправдуваш „злочинот“ на скопскиот аеродром.
Без разлика дека аеродромот се викал Алекс.
Безразлика што на Турците им било „дома“.
Без разлика на субјективизмот и естетиката.

Да, задоволен сум од дискусијата.

Се надевам дека ставот ќе го браниш и понатаму, овде и на широко.

B

BrunoFresh

Гостин
Добро се ок, ама лавојве не ми е јазно зошто ги поставиле онде. Грдат.
Спомеников колку што знам го претставува Александар Македонски, и дел од неговата фаланга, и што има врска сеа лавовите. Искрено грдат тие...многу !

M

Mario Gómez

Гостин
За колку време ќе позелени? Од влагата од фонтаната, која ќе испарува кога е топло, многу брзо би рекол.

Kajgana Shop

На врв Bottom