колку само не одговара на аеродромска зграда...како главата на Александар во постоечката зграда. Ниеден нормален аеродром (рома, свидн, лаксембург, цурих...) немам видено голема скулптура, уште и на некој од пред н.е. Ако веќе ставаат, нека стаат нешто да се вклопи во околината или овој надвор да го стават на страна негде, не на средина. Што ли ќе стават кога ќе се сетат дека македонци постоеле и во некое бронзено или камено доба?Еве за каде бил малиот Ацко:
Новата терминална зграда.
Мене ми е сосема непотребен и не се вклопува во целиот простор.Барем според сликата.
Можеби има врска дека токму аеродромот се вика Александар Велики, да стават скултура токму од него.колку само не одговара на аеродромска зграда...како главата на Александар во постоечката зграда. Ниеден нормален аеродром (рома, свидн, лаксембург, цурих...) немам видено голема скулптура, уште и на некој од пред н.е. Ако веќе ставаат, нека стаат нешто да се вклопи во околината или овој надвор да го стават на страна негде, не на средина. Што ли ќе стават кога ќе се сетат дека македонци постоеле и во некое бронзено или камено доба?
Допрва ќе доаѓаат луѓе од Италија да ја програмираат фонтаната.Денес течеше вода од фонтатана на Воинот на коњ... Ама само течеше од горе надолу, без никакви посебни ефекти. Значи, при крај се со подготовките.
Па и не сме први. атињаните имаат поставено статуи од гробишта, ископини, лавови...дури и на или околу аеродромот. Но она што го напишав се однесуваше за нормална држава и нормални луѓе. Некои преферираат аеродромска уметност. Можеби цела деценија не сум ги посетил, но последните посети Рим, Цирих, Лисабон, Будимпешта, Љубљана, Луксембург, Оребро, Белград...не можам да се сетам дека имало вакви и волку големи статуи поставени насреде. Наместо тоа доминираа панели со мноштво информации за туристите, рекламни паноа за туризмот и по брендови како и обични и бренд продавници од кои аеродромот остварува профит, снек барови и ресторани. Најбитно, регуларно такси и друг јавен превоз.ако сме направеле нешто први...СРАМОТА, НЕМАЛО НИГДЕ ВО СВЕТ
ке се одлучите?
Подарок од ТАВ е споменикот.Слушнав на телевизија овој новиот споменик на аеродромот бил направен од страна на Турскиот сопственик на ТАВ ..
Значи не е дело на владата и не дале пари за уште 1 споменик
Слушнав на телевизија овој новиот споменик на аеродромот бил направен од страна на Турскиот сопственик на ТАВ ..
Значи не е дело на владата и не дале пари за уште 1 споменик
Како и да е, не се вклопува.Подарок од ТАВ е споменикот.
Токму тоа дали се вклопува или не, што чини, а не би требало тука да го дискутираме. Но почнавме да дискутираме за тоа кога дознавме дека е поклон.Како и да е, не се вклопува.
Не те разбрав. xDТокму тоа дали се вклопува или не, што чини, а не би требало тука да го дискутираме. Но почнавме да дискутираме за тоа кога дознавме дека е поклон.
Повеќето кои дискутираат го занемаруваат изгледот, архитектурата и се осврнуваат на економијата.Не те разбрав. xD
Незнам од каде го забележа ова.И јас и Лурц напишавме за тоа уште кога вие не бевте рекле дека е поклон.Но почнавме да дискутираме за тоа кога дознавме дека е поклон.