Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Еве за каде бил малиот Ацко:
31398022344932275501404.jpg
Новата терминална зграда.

Мене ми е сосема непотребен и не се вклопува во целиот простор.Барем според сликата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Еве за каде бил малиот Ацко:
Новата терминална зграда.

Мене ми е сосема непотребен и не се вклопува во целиот простор.Барем според сликата.
колку само не одговара на аеродромска зграда...како главата на Александар во постоечката зграда. Ниеден нормален аеродром (рома, свидн, лаксембург, цурих...) немам видено голема скулптура, уште и на некој од пред н.е. Ако веќе ставаат, нека стаат нешто да се вклопи во околината или овој надвор да го стават на страна негде, не на средина. Што ли ќе стават кога ќе се сетат дека македонци постоеле и во некое бронзено или камено доба?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
колку само не одговара на аеродромска зграда...како главата на Александар во постоечката зграда. Ниеден нормален аеродром (рома, свидн, лаксембург, цурих...) немам видено голема скулптура, уште и на некој од пред н.е. Ако веќе ставаат, нека стаат нешто да се вклопи во околината или овој надвор да го стават на страна негде, не на средина. Што ли ќе стават кога ќе се сетат дека македонци постоеле и во некое бронзено или камено доба?
Можеби има врска дека токму аеродромот се вика Александар Велики, да стават скултура токму од него. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Денес течеше вода од фонтатана на Воинот на коњ... Ама само течеше од горе надолу, без никакви посебни ефекти. Значи, при крај се со подготовките.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Денес течеше вода од фонтатана на Воинот на коњ... Ама само течеше од горе надолу, без никакви посебни ефекти. Значи, при крај се со подготовките.
Допрва ќе доаѓаат луѓе од Италија да ја програмираат фонтаната.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
ако сме направеле нешто први...СРАМОТА, НЕМАЛО НИГДЕ ВО СВЕТ

ке се одлучите?
Па и не сме први. атињаните имаат поставено статуи од гробишта, ископини, лавови...дури и на или околу аеродромот. Но она што го напишав се однесуваше за нормална држава и нормални луѓе. Некои преферираат аеродромска уметност. Можеби цела деценија не сум ги посетил, но последните посети Рим, Цирих, Лисабон, Будимпешта, Љубљана, Луксембург, Оребро, Белград...не можам да се сетам дека имало вакви и волку големи статуи поставени насреде. Наместо тоа доминираа панели со мноштво информации за туристите, рекламни паноа за туризмот и по брендови како и обични и бренд продавници од кои аеродромот остварува профит, снек барови и ресторани. Најбитно, регуларно такси и друг јавен превоз.
На пример Денвер поставувале различни скулптури, зависно од случувањата во градот (саеми, конференции, случувања...интересни во моментот). Луксембург, виртуелна тура, продавнички за сувенири, парфеми, облека...и ресторани. аеродромот Будимпешта, Лисабон, полските аеродроми, турски аеродроми, еден Римски... да не должам, можеби негде и ќе се најде, но првенствено имаат развиено сервиси за туристи и посетители (превоз, информации, букирање, резервации...), шопинг и реклами.
Инаку многу грдо делува да те пречека нешто вакво (ископина од лав) на аеродром (атинскиот), гроб ...статуи чија намена е првенствено за во музеј.
п.с. камо среќа да ги копиравме другите барем со аеродромот

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Да беше Луис Карол жив ќе напишеше нова книга:
"Алиса и земјата на спомениците".

М

Мартин`

Гостин
Слушнав на телевизија овој новиот споменик на аеродромот бил направен од страна на Турскиот сопственик на ТАВ ..
Значи не е дело на владата и не дале пари за уште 1 споменик ;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Слушнав на телевизија овој новиот споменик на аеродромот бил направен од страна на Турскиот сопственик на ТАВ ..
Подарок од ТАВ е споменикот.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Подарок од ТАВ е споменикот.
Како и да е, не се вклопува.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како и да е, не се вклопува.
Токму тоа дали се вклопува или не, што чини, а не би требало тука да го дискутираме. Но почнавме да дискутираме за тоа кога дознавме дека е поклон.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не те разбрав. xD
Повеќето кои дискутираат го занемаруваат изгледот, архитектурата и се осврнуваат на економијата.
Муабетот ми е дај да подискутираме што личи што не и зошто :)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Но почнавме да дискутираме за тоа кога дознавме дека е поклон.
Незнам од каде го забележа ова.И јас и Лурц напишавме за тоа уште кога вие не бевте рекле дека е поклон.
Всушност јас знаев дека е поклон уште од порано ама тоа не ми прави разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom