Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Што има чудно во тоа бронзата да позелени?
ништо нема чудно , тоа е ПРИРОДЕН хемиски процес кој прави заштитен зелен слој...ако не позелени споменикот КЕ ГО СНЕМА.....ке кородира, ке се истроши...аш...

има опција да се префарба со заштитен слој...ама пак не етоа тоа

*ЗЕЛЕНО НЕМА ДА ОСТАНЕ...СЕ ПЛАНИРА МОЗАИК НА ПОДОТ ОД ФОНАТАНАТА

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
ништо нема чудно , тоа е ПРИРОДЕН хемиски процес кој прави заштитен зелен слој...ако не позелени споменикот КЕ ГО СНЕМА.....ке кородира, ке се истроши...аш...

има опција да се префарба со заштитен слој...ама пак не етоа тоа

*ЗЕЛЕНО НЕМА ДА ОСТАНЕ...СЕ ПЛАНИРА МОЗАИК НА ПОДОТ ОД ФОНАТАНАТА
И јас така мислам, ама гледам на некои им е чудно. Да прашаш дали бронзата ќе позелени е исто како да прашуваш дали ќе заврне дожд и да обвинуваш некого зошто заврнал.:notworthy:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
И јас така мислам, ама гледам на некои им е чудно. Да прашаш дали бронзата ќе позелени е исто како да прашуваш дали ќе заврне дожд и да обвинуваш некого зошто заврнал.:notworthy:
не те разбрав...но може да не позелени, ако редовно се заштритува и одржува

споменикот на мекартур на филипините кој е веке неколку децении стар

jonovski

Хералд
Член од
24 јуни 2009
Мислења
127
Поени од реакции
150
Баш си се измачил, но, барем во 9 точки, накратко, си собрал се што е важно да се каже за сонцето, симболите и грбовите. Не ме сфаќај погрешно, се согласувам со твојот пост во целост, но овде збориме за конкретен споменик (оној на Воинот на коњ, кој што своето постоење го започна како споменик на Александар МАКЕДОНСКИ) и збориме за конкретна ѕвезда (врзана со ликот и делото на претходно спомнатиот) т.е http://macedoniatomacedonians.blogspot.com/2008/04/sun-of-kutlesh.html или http://en.wikipedia.org/wiki/Vergina. Ваљда Грциве не не прцаа толку години за "од 4 до 16" зраци на "некаква" ѕвезда? (прашањево ми е врзано за претходните коментари).
Во право си. Мојот одговор беше за низа коментари од видот, не е битн какво е секое сонце е Македонско.

Што се однесува до штитовите на воините тоа едноставно е ѕвездата од Кутлеш (со 16 краци) на која и се избришани два. Тоа е сторено во обид (предоцна) да не се крши времената спогодба од наша страна.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Фонтаната „Тоше Проески“ со нова фотографија

26.08.2011 - 20:47

На барање на жителите, променета е фотографијата на фонтаната „Тоше Проески“ во населбата Ново Лисиче, информира општина Аеродром.

Меморијалната фонтана со ликот на Тоше Проески на детската улица во населбата Ново Лисиче беше пуштена во употреба лaни, со средства од буџетот на општина Аеродром.
Стариот изглед каде каде повеќе ми се допаѓаше.

А зошто жителите барале промена, хммм?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Стариот изглед каде каде повеќе ми се допаѓаше.

А зошто жителите барале промена, хммм?
старото беше подобро..што е вака *топшоп* насмеан???? замисли Гоце или Самуил да ги окезевме вака!!!!!
--- надополнето: Aug 27, 2011 12:02 PM ---
и зошто побогу е сега во Боја???

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
абе мислат ли на Петко Трајков да му прават статуа

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
не те разбрав...но може да не позелени, ако редовно се заштритува и одржува

споменикот на мекартур на филипините кој е веке неколку децении стар

Многу ми се допаѓа спомеников многу е јак вакви треба кај нас да турат.

Kajgana Shop

На врв Bottom