- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.292
- Поени од реакции
- 26.178
Што има чудно во тоа бронзата да позелени?За колку време ќе позелени? Од влагата од фонтаната, која ќе испарува кога е топло, многу брзо би рекол.
Што има чудно во тоа бронзата да позелени?За колку време ќе позелени? Од влагата од фонтаната, која ќе испарува кога е топло, многу брзо би рекол.
Ubavo izgleda zelenoto za ochiЗа колку време ќе позелени? Од влагата од фонтаната, која ќе испарува кога е топло, многу брзо би рекол.
ништо нема чудно , тоа е ПРИРОДЕН хемиски процес кој прави заштитен зелен слој...ако не позелени споменикот КЕ ГО СНЕМА.....ке кородира, ке се истроши...аш...Што има чудно во тоа бронзата да позелени?
И јас така мислам, ама гледам на некои им е чудно. Да прашаш дали бронзата ќе позелени е исто како да прашуваш дали ќе заврне дожд и да обвинуваш некого зошто заврнал.ништо нема чудно , тоа е ПРИРОДЕН хемиски процес кој прави заштитен зелен слој...ако не позелени споменикот КЕ ГО СНЕМА.....ке кородира, ке се истроши...аш...
има опција да се префарба со заштитен слој...ама пак не етоа тоа
*ЗЕЛЕНО НЕМА ДА ОСТАНЕ...СЕ ПЛАНИРА МОЗАИК НА ПОДОТ ОД ФОНАТАНАТА
не те разбрав...но може да не позелени, ако редовно се заштритува и одржуваИ јас така мислам, ама гледам на некои им е чудно. Да прашаш дали бронзата ќе позелени е исто како да прашуваш дали ќе заврне дожд и да обвинуваш некого зошто заврнал.
Во право си. Мојот одговор беше за низа коментари од видот, не е битн какво е секое сонце е Македонско.Баш си се измачил, но, барем во 9 точки, накратко, си собрал се што е важно да се каже за сонцето, симболите и грбовите. Не ме сфаќај погрешно, се согласувам со твојот пост во целост, но овде збориме за конкретен споменик (оној на Воинот на коњ, кој што своето постоење го започна како споменик на Александар МАКЕДОНСКИ) и збориме за конкретна ѕвезда (врзана со ликот и делото на претходно спомнатиот) т.е http://macedoniatomacedonians.blogspot.com/2008/04/sun-of-kutlesh.html или http://en.wikipedia.org/wiki/Vergina. Ваљда Грциве не не прцаа толку години за "од 4 до 16" зраци на "некаква" ѕвезда? (прашањево ми е врзано за претходните коментари).
Стариот изглед каде каде повеќе ми се допаѓаше.Фонтаната „Тоше Проески“ со нова фотографија
26.08.2011 - 20:47
На барање на жителите, променета е фотографијата на фонтаната „Тоше Проески“ во населбата Ново Лисиче, информира општина Аеродром.
Меморијалната фонтана со ликот на Тоше Проески на детската улица во населбата Ново Лисиче беше пуштена во употреба лaни, со средства од буџетот на општина Аеродром.
старото беше подобро..што е вака *топшоп* насмеан???? замисли Гоце или Самуил да ги окезевме вака!!!!!Стариот изглед каде каде повеќе ми се допаѓаше.
А зошто жителите барале промена, хммм?
Многу ми се допаѓа спомеников многу е јак вакви треба кај нас да турат.не те разбрав...но може да не позелени, ако редовно се заштритува и одржува
споменикот на мекартур на филипините кој е веке неколку децении стар
Kaj da gji turat, kje snema mesto vekje.Многу ми се допаѓа спомеников многу е јак вакви треба кај нас да турат.
Па у ВардарKaj da gji turat, kje snema mesto vekje.
Ама ќе биди јак, Грујо на чело, излеан во бронза и во паторски став на одењеМногу ми се допаѓа спомеников многу е јак вакви треба кај нас да турат.