Нови игри

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Тие постари делови од играва беа закон, ова новово нема ни Т од самиот наслов, се е на дланка, опции за препознавање корисни работи, колење животни, надградување на оружја, преживување, хорор елементи кои од памет те вадат, штракање на копчиња едно преку друго, е*ате срањето, ич не ми се допаѓа. На пс1 со денови сме ја играле, потоа на компјутер поновите, во тие делови мораше да се снаоѓаш, да собираш некои елементи да ставаш во некои статуи, да отвараш врати, да нуркаш, да се бориш со ајкули, крокодили, ова нема врска. Што и ќе ме чуди кога од пуцачка игра Call of Duty направија игри со зомби, роботи и остали срања, што веќе човек да очекува. Никаква авантура нема во овој дел, класичен тип на игра со објективи, оди таму, направи тоа и тоа. Јбг, можеби некому ова му се допаѓа но кој е вистински фан на играва, ќе ја мрази.
Јас сум вистински фан и ми се допаѓа.
Конечно Лара не е само конзерва со Ц корпа, туку има карактер. Приказната е одлична.
Да, ова е поинаков Томб Рајдер, но не е како ти што го опиша...
Колењето на животни постоело од првиот Томб Рајдер, ако си вистински фан ќе го знаеше тоа.

D

Deleted member 53418

Гостин
Epten e dobra tomb raider : D do pola stignav za 1 den Preporaka do Site xD
--- надополнето: 8 март 2013 во 15:35 ---
Epten e dobra tomb raider : D do pola stignav za 1 den Preporaka do Site xD

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Да, точно. Ако се сеќавате истото се деси и со Assassins Creed 2, па после нешто излезе крак, кој ги содржеше одредени делови од играта. Ама овие од Ubisoft најдоа друг метод, така да ништо од кракнатите игри, барем не со овие две што ги спомнав. Јас си ја купив Anno 2070
Не ве разбирам зошто купувате игри со таков ептен рестриктивен DRM, ако видат пак им е популарна играта пак ќе ставаат некој гнасен DRM. Што ќе правиш со играта за некоја година кога ќе ги исклучат серверите за онлајн? Барем Steam е подобра варијанта оти за игрите на Steam главно има кракови па ако им се деси нив да ги изгасат (иако имаат ветено ќе пуштат кодови за активирање на сите игри пред да ги исклучат - ама кој да им верува) ќе можеш да си ја кракираш, затоа и земам оттаму. За овие игриве што бараат да си константно online тешко дека некогаш ќе направат крак и бегам од нив како чума.

Многу едноставно, ако е добра играта, ќе им се продава и без таков уби боже DRM.

Ќе ми извиниш за rant-от, не те напаѓам лично само водам дискусија се надевам нема љутиш :icon_mrgr:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Max Legend, се надевам ти текна како тоа со радиото, стигнав до таму и се стресов, леле ако се багне.. :place:
Играта е фантастична, малку линеарна во однос на некои мисии и сцени ама имаш некаде потполна слобода.
На моменти ме асоцира на хорор. Предобра!
А љубам и ефектите со косата, конечно убаво спакувана игра а во косите детаљите да не се ко од 2000та.

Само шо кај мене после пола час играње ми вади stopped working и после го вади уште на само палење.
Со рестарт на писи се решава. Незнам до што може да е. Мислев ав брише крак, или фајрвол нешто.. ама бквално ги изгасив и пак.
Ама ништо страшно, ваљда нешто прегрева. :D Одлична игра.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Max Legend, се надевам ти текна како тоа со радиото, стигнав до таму и се стресов, леле ако се багне.. :place:
Играта е фантастична, малку линеарна во однос на некои мисии и сцени ама имаш некаде потполна слобода.
А љубам и ефектите со косата, конечно убаво спакувана игра а во косите детаљите да не се ко од 2000та.

Само шо кај мене после пола час играње ми вади stopped working и после го вади уште на само палење.
Со рестарт на писи се решава. Незнам до што може да е. Мислев ав брише крак, или фајрвол нешто.. ама бквално ги изгасив и пак.
Исклучи Теселација и Exclusive Fullscreen.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Најверојатно имаш Nvidia графичка, затоа и ти крашнува играта. More info here.
Можно е Squeenix да имаат некаков договор за ексклузивност со AMD за играва, зашто сомнително ми е тоа што им го испратиле кодот на Nvidia само неколку денови пред излегувањето на играта. А TressFX ефектот на косата е AMD технологија, па читам по нетов се жалат на двојно помал frame rate на Nvidia GPUs кога им е приклучен.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Најверојатно имаш Nvidia графичка, затоа и ти крашнува играта. More info here.
Можно е Squeenix да имаат некаков договор за ексклузивност со AMD за играва, зашто сомнително ми е тоа што им го испратиле кодот на Nvidia само неколку денови пред излегувањето на играта. А TressFX ефектот на косата е AMD технологија, па читам по нетов се жалат на двојно помал frame rate на Nvidia GPUs кога им е приклучен.
Делумно се во право. Точно е тоа дека кодот им бил испратен неколку дена пред излегување, всушност, не знам дали имате приметено ама немаше ни една рецензија за РС играва пред да излезе. Тоа е така затоа што AMD ја промовира нивната технологија (TressFX) и сакаа да биде што повеќе средено.

Али испадна многу лошо за nVidia корисниците. Не може да ја играат со теселација (засега) и TressFX технологијата со косата ептен им го сече фрејмрејтот. Не дека на АМД карти е којзнае колку подобра ситуацијата, али не е толку драстично. Башка и онака мене не ми се свиѓе косата со вклучен TressFX. И' треба уште оптимизација за да биде ко што треба.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Go pominav delot so radioto. Ispadnalo deka funkciite se ok, samo strelkata bila dosta bavna za da se pomrdne. Stupid me.:D

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Јас сум вистински фан и ми се допаѓа.
Конечно Лара не е само конзерва со Ц корпа, туку има карактер. Приказната е одлична.
Да, ова е поинаков Томб Рајдер, но не е како ти што го опиша...
Колењето на животни постоело од првиот Томб Рајдер, ако си вистински фан ќе го знаеше тоа.
Нека биде така, можеби не памтам добро, јас ја паметам вечито со пиштол, узи, сачмарка и сл.;) Ќе проголтам се, ама тоа брзо штракање на команди ме изживцира при првиот јак напад од волк кога најдов некој трансмитер меѓу карпи, a - d, па брзо штракање на Е, па F, па Е, па у п***у матер веќе, ме изеде стопати:pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Нека биде така, можеби не памтам добро, јас ја паметам вечито со пиштол, узи, сачмарка и сл.;) Ќе проголтам се, ама тоа брзо штракање на команди ме изживцира при првиот јак напад од волк кога најдов некој трансмитер меѓу карпи, a - d, па брзо штракање на Е, па F, па Е, па у п***у матер веќе, ме изеде стопати:pos:
е да тоа беше лошо :D

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Не ве разбирам зошто купувате игри со таков ептен рестриктивен DRM, ако видат пак им е популарна играта пак ќе ставаат некој гнасен DRM. Што ќе правиш со играта за некоја година кога ќе ги исклучат серверите за онлајн? Барем Steam е подобра варијанта оти за игрите на Steam главно има кракови па ако им се деси нив да ги изгасат (иако имаат ветено ќе пуштат кодови за активирање на сите игри пред да ги исклучат - ама кој да им верува) ќе можеш да си ја кракираш, затоа и земам оттаму. За овие игриве што бараат да си константно online тешко дека некогаш ќе направат крак и бегам од нив како чума.

Многу едноставно, ако е добра играта, ќе им се продава и без таков уби боже DRM.

Ќе ми извиниш за rant-от, не те напаѓам лично само водам дискусија се надевам нема љутиш :icon_mrgr:
Беше на новогодишниот попуст на Steam. Затоа и во глобала ја купив.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Јас ја порачав. А нема да се исплаќа да се пиратира зашто ќе има мултиплеер и тој ќе оди преку стим (исто ќе има и steam workshop поддршка). Тоа мислам е најважното кај оваа игра. Тоа што е во HD мање више ќе си ја спуштите старата и може пак да се игра сингл плеер, не е некоја голема промена. Затоа вистински фанови заштедете некој денар и дојдете да се исколиме убаво кога ќе излезе :D

Kajgana Shop

На врв Bottom