Нови вработувања на Албанци во администрацијата

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
абе каква еу каков нато ти како од марс да си паднат
разбираш дека ако не го смениме името и у гз да се ебеме не влагаме
ни во еу ни во нато.
или така ти го испраа мозокот за да си го извадат они
гзот дека не се криви така им е кажано да праат?:drk:

ми го спомнуваш рамковен дека сме го потпишале па и грците потпишаа
дека нема да те блокираат за еу и нато па те блокираа:baeh:

ТРЕБА НЕКОЈ СО МУДА
ДА ИМ КАЖЕ НЕМА ВРАБОТУВАЊА СЕ ДОДЕКА ПРОДАВАТЕ ЦИГАРИШВЕРЦАНИ НА БИТ ПАЗАР И НЕ ПЛАЌАТЕ ДАНОК НА ДРЖАВАТА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊЕ ДОДЕКА ВОЗИТЕ КРАДЕНИ КОЛИ ОД КОСОВО.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА ПУКАТЕ НА ОВАА ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА КРАДЕТЕ СТРУЈА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА НЕЛЕГАЛНО СЕЧЕТЕ ДРВА ПО ШУМИ.
ТИ ТРЕБААТ УШТЕ ИЗГОВОРИ ЗОШТО НЕ ТРЕБА ДА ИМА ВРАБОТУВАЊА НА Албанците ВО ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА?????

А ГРУЈО ИМА 61 ПРАТЕНИК(мнозинство) АМА НЕМА МУДАААААААААА
КАКО ШТО ИМАА ВОЈВОДАТА И БРАТОТ.
A ti imas li muda da im kazes a?

Dali si siguren deka site makedonci plakat danok na drzavata?
Dali si siguren deka nema i makedonci koi vozat ukradeni koli od bugarija i srbija?
Vo policijata pukat kriminalci, a tie bogami ne gledat dali toj e albanec ili makedonec, toa se slucuva i vo drugite drzavi.
Dali si siguren deka nema makedonec koj ne krade ili ne plaka struja?

hehe znaci za site ima kontri prasanja, ne soli pamet kaur, i ne se obiduvaj da mesas babi i zabi. Nemoj da osuduvas dejstvia na poedinci vrz smetka na eden narod.

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25

Dali si siguren deka site makedonci placat danok na drzavata?
Dali si siguren deka nema i makedonci koi vozat ukradeni koli od bugarija i srbija?
Vo policijata pukat kriminalci, a tie bogami ne gledat dali toj e albanec ili makedonec, toa se slucuva i vo drugite drzavi.
Dali si siguren deka nema makedonec koj ne krade struja ili ne plaka struja?

hehe znaci za site ima kontri prasanja, ne soli pamet kaur, i ne se obiduvaj da mesas babi i zabi. Nemoj da osuduvas dejstvia na poedinci vrz smetka na eden narod.
Искуството си го кажува своето, сите имаме свои мислења. Некои од нив се непроменливи. Ќе покаже времето колку го заслужиле своето работно место. Ако се покажат како добри работници секоја чест! Јас искрено би се гордеел со такви работи,

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Што зборуваш бе и кој стап си дозволуваш да оцениш една цела нација колку квалитетни кадри има во проценти? Шупелка ниедна.
Која цела нација бе,кај ја најдовте цела кога не сте ни четврт.

Izgleda tebe ne te biva za sogleduvanje na realnosta smrdo, ne se sitkaj pameten. Od kade pa i ovie konstatancii deka 10% albancite gi ispolnuvat nekojsi standardi i kvaliteti za vo administracija.
ps.
sto tolku se kurcate za nekojsi 20% albanci zastapenost vo administracija, pa neli ima potpisano ramkoven dogovor, neli albancite se 27% od celata populacija vo makedonija, neli makedonci ima 80% zastapenost vo administracijata od dosegasnite vrabotuvanja, sto sega placete po forumive.
Од кого е потпишан с-рамковниот бе смрдле?Сигурно не од Македонци,па затоа и не важи во Македонија,барем за мене и уште 99% Македонци во државава.:toe:

Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18

Dali si siguren deka site makedonci plakat danok na drzavata?
Dali si siguren deka nema makedonec koj ne krade ili ne plaka struja?

ЈА СУМ КАУР И ГОРД СУМ НА ТОА А ТИ ШТО СИ???
ВО ПОЛИЦИЈА ПУКААТ КРИМИНАЛЦИ И
АЛИ АМЕТИ - ПРАТЕНИК
ДАУТ РЕЏЕПИ - ПРАТЕНИК
РАФИЗ АЛИТИ - ПРАТЕНИК
Е ОВА ГО НЕМА ВО ЦЕЛ СВЕТ
ЗА ОВА ЗБОРАМ ЈА.
И НЕ СОЛАМ ПАМЕТ КАЖУВАМ
И КОЈ МОЖЕ (има мозок) КЕ МЕ РАЗБЕРЕ.
ДЕЈСТВАТА НА ПОЕДИНЦИТЕ СЕ ОПШТОПРИФАТЕНИ ОД
АЛБАНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО МАКЕДОНИЈА
И ЗАТОА ТРЕБА И ТОА МАЛЦИНСТВО ДА БИДЕ КАЗНЕТО.
И ВЕРУВАТЕ ВО ТЕЗАТА ДЕКА ВИЕ СТЕ НАРОД ВО МАКЕДОНИЈА?:pusk:

P

Princ

Гостин
Од кого е потпишан с-рамковниот бе смрдле?Сигурно не од Македонци,па затоа и не важи во Македонија,барем за мене и уште 99% Македонци во државава.:toe:

Освен ти со бугарски пасош ако не се сметаш за поголем Македонец останатите потписници на договорот.

Член од
24 декември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
16
АКО АКО

Се ни е малце него ние сме шупелки требаше откога го потпишаа Рамковниот уште за крај да им се наведнеме на Албанците по еднашка па да тргнеме напред. Они шо си сакаа си добија ние само лаеме.Епа сеа некој неписмен ќе ни ја зима работата ако бе малце ни е. Албанците ги собираат од нива и им викаат оди ќе ве праиме џандари, а они одговараат аааа за кој треба да гласаме? Епа ни идела државата наназад епа ќе иде бе. Али за крај ова шо го има кај нас го нема ни у Северна Еритреја.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3

Освен ти со бугарски пасош ако не се сметаш за поголем Македонец останатите потписници на договорот.
Гледам многу потајно провоцираш, ако ти ја сакаш Македонија и ти е грижа за неа, нема да долеваш бензин во оганот, туку треба да се трудиш огнот да згасне.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
И јас бев на тие интервјуа
и од далеку се гледаше дека за џабе појдов
еден тип што ме интервјуираше (буквално не знаеше да го рече овај збор стварно) ми рече дечко што да те прашам кога знаеш кого ќе примаат и толку
пријатно

и како што треба јас да се почуствувам??
како граѓанин од втор ред?
само затоа што сум Македонец немам право на фер интервју и работа?

:toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Пола од нив се како да се одмрзнале од ледено доба, компјутерот ко теле го гледаат!
Hahahahaha

E vaka e koa mu se dava sekomu glas... Glasot na narodot...

Pa ke se tropnelo deka Jovan bil Makedonec, vo sprotivno ke se vikal Shaban...

Ete shto ti e glas na narodot... Albancite nemaat kompjuteri... Fala bogu Makedoncite se tuka da ni kazat... Fala bogu pak ste tuka, da ni kazete deka ognot postoi... Ne znaeme, od vas vidovme... Kolede molede...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
еден тип што ме интервјуираше (буквално не знаеше да го рече овај збор стварно) ми рече дечко што да те прашам кога знаеш кого ќе примаат и толку
пријатно

и како што треба јас да се почуствувам??
како граѓанин од втор ред?
само затоа што сум Македонец немам право на фер интервју и работа?

:toe:
etnicko i partisko vrabotuvanje si ima ista tezina i isti losi posledici

sto da kaze diplomiran magister koga prednost pred nego ima nekoj so partiska kniska ?

P

Princ

Гостин
Многу големи се шансите јас да ја сакам Македонија повеќе од тебе (кој не си ја знае историјата... веројатно не добро колку и јас) и АБЦ, дечко кој не треба да учествува на вакви дискусии бидејќи премногу навредува на национална база.
Но, тоа воопшто не значи дека ќе ќутам и ќе ги голтам послушно вашите кнедли.
Со почит,
јас.

пријатно:toe:
И брат ми беше на тоа интервју. Ама не го примија бидејќи овој одби да биде вработен од страна на ДУИ. Затоа реков дека овде има многу за дискусија, но не во правец во кој што тргна темава.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Колку што гледам на сликата има само еден жив Македонец,а и тој е дискутабилно дали е тоа оти е роден во Сараево.:toe:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Hahahahaha

Ete shto ti e glas na narodot... Albancite nemaat kompjuteri... Fala bogu Makedoncite se tuka da ni kazat... Fala bogu pak ste tuka, da ni kazete deka ognot postoi... Ne znaeme, od vas vidovme... Kolede molede...

Реков ПОЛА од нив се како да се одмрзнале од ледено доба.
Ниту генерализирав, сам се правиш будала со сила.

Или пак мислиш дека повеке од пола се?

Не знам, ти веројатно знаеш подобро или не?:toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Пак ке речам,самите сме си криви за овие гомнарии.
Да се случеше ова во некоја од соседните земји,уште пак национални ТВеа да кажуваат среќно за оваа вест ке се случеше геноцид, како што милува да каже нашиот Шизо Пикасо
Gledam si me obozuval mnogu...
Moj nick name, pishuvash, po javni mesta go govorish mojot nick name...
Znam, idol ti sum, da go ebam... Ja razbiram mojata pozicija...

Samo drug pat ne spomenuvaj nickname na javni mesta kako ovoa, ke si pomisli nekoj deka se druzam so seljaci... A bash radi toa sakam da otskoknam do nekoja podalecna evropska zemja... Kade seljak, nema da go interesira anticko nasledstvo, tuku ona bitnoto... Seljashtinata, i da ke zaboravev, se na minorna pozicija... Zamisli da beshe Germanija be dete...

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Hahahahaha

Никој не знае која националност се крие позади анонимниот ник. Ваквите како Споре не гураат далеку. А за тоа кој кого описменувал не е место за разговор. А зашто уште постои препукување на релација македонец - албанец и обратно не ми е јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom