И како петто коливе се лименки у движење, освен евото. Прашајте ги лимариве за овие лансери и ке ви кажат каросериски што картони се. Не за џабе се по 11 000 евра. Постарите модели се поквалитетни а и поскапи, овие на изглед се само добри.За возење ламбо ли е проблем. Нема гајле. Има шофери во МВР, само на шоферот што ќе го вози ламбото да не му дојде некој инспектор пијан и да му каже, мрш бе копиљ, јас сум ти шеф, јас денес го возам ламбото.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:17 ---
Во Србија имаат Пежо 307 и Фиат Пунто. Кога идамм таму си викам, хех... нашите џандари имаат бољи коли.
Инаку Пежо 307 со турбо дизел мотор би било таман. Малку троши, арно иде, таман ама и тие се скапи за одржување.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:20 ---
Во Италија имаат посебна единица со 10тина ламбовци и 40 обучени полицајци за да ги возат. Најчесто патролираат по автопатите, ако некој вози со 200 да го стигнат и да му пишат казна. Исто така се користат ако треба да се носи орган за трансплантација, и органот мора да стигне за брзо време.
За истата намена во Франција се користи Субару Импреза. Политичарите мрчеле затоа што не се користи француски автомобил, ама француските производители на коли немаат соодветен модел за таквата намена. Од ддруга страна поллицајците од специјалната единица се презадоволни од автомобилите.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:32 ---
Ако се прашувам јас, идеално возило би било Мицубиши Лансер.
Како прво не се многу скапи.
Како второ трошат од 8-10 литри при градско возење или 10-13 при „бркање“.
Како трето, ако сакаш колата да ти трае, треба да биде јапонска
Како четвто, треба да се развиваат односите со Јапонија.
И видете колку се лични
Хаха, па што ако се лименки. И онака за справување со криминалци на терен идат или со Land Rover Defender или со пленети Volkswagen или Mercedes.И како петто коливе се лименки у движење, освен евото. Прашајте ги лимариве за овие лансери и ке ви кажат каросериски што картони се. Не за џабе се по 11 000 евра. Постарите модели се поквалитетни а и поскапи, овие на изглед се само добри.
Ова е за кај нас:
Јас имам Хонда Акорд ко на сликава, не е за полициска кола аллександар верувај ми, габаритна е премногу и тешка е за враќање наназад, видикот ти е ограничен Ова е типична лимузина за на пат, не знам колку лесно би можеле нашите професионалци од полицајци да маневрираат по сокаци со неа. А забрзувањето и стабилноста и се перфектни.нашиве џандари по цел ден дремат у тоа колите спијат и јадат бурек. до сега незнам да имале потера по некого па да им требале брзи коли... за нашава полиција не треба нешто посебно. скромно само
еве мој предлог
мазда 6
Хонда Акорд
Нема врска дека Лансерите биле лименки, незнам од кај си го чул тој муабет.И како петто коливе се лименки у движење, освен евото. Прашајте ги лимариве за овие лансери и ке ви кажат каросериски што картони се. Не за џабе се по 11 000 евра. Постарите модели се поквалитетни а и поскапи, овие на изглед се само добри.
Немој бе брат толку сурово.Ќе ни умрат луѓево... Што ќе правиме после без нив.Кој ќе не крадеЛада 110 со ограничување на 90км/h. Без греење и ладење внатре. Основен модел.