Нови возачки дозволи

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Дечки до кога е датумот за поднесување за новите возачки дозволи и што документи треба да се поднесат?
Не сум сигурна , но мислам дека за возачкитекраен датум е крај на 2012.
Аплицираш на 080019292 околу 900 денари по брза постапка или 600 по редовна.Носиш лична карта,старата возачка,2 слики за возачка книшка и таму си пополнуваш барање и уплаќаш уплатници.Ги даваат на шалтер за информации.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
2
Вака сеа..денес 04.04 е една година откако го извадив лекарското..ме интересира дали уште ми важи и дали се истите тестови од пред неколку месеци ( имаше нешто гласини дека ќе ги сменеле после нова година ) и пошо имам инструктор дебил кај треба да одам за да пријавам полагање на тестови, полигон и градска, дали треба директно на рака да им ги дадам парите или мора уплатница ? и ако може некој да ми ги прати тестовите за кола за Б категорија пошо некои слики се ептен матни :)

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Вака сеа..денес 04.04 е една година откако го извадив лекарското..ме интересира дали уште ми важи и дали се истите тестови од пред неколку месеци ( имаше нешто гласини дека ќе ги сменеле после нова година ) и пошо имам инструктор дебил кај треба да одам за да пријавам полагање на тестови, полигон и градска, дали треба директно на рака да им ги дадам парите или мора уплатница ? и ако може некој да ми ги прати тестовите за кола за Б категорија пошо некои слики се ептен матни :)
Лекарското уверение ти важи уште пола година,а ти во тој рок треба да положиш тестови+полигон+градска и да подигнеш возачка дозвола за да не ти бараат во мвр ново лекарско.
Се уплаќа во испитниот центар,ама претходно треба да си ги подигнеш документите од авто школата во која си возел часови,а тоа се:лекарското уверение,потврдата за прва помош,потврдата за извозени часови и фотокопија од сведителство за најмалку 8-мо заверена на нотар) Се уплаќа 410 денари на уплатница (за таксени марки) и плус 1.800 денари во готово на пријавниот пункт.
Тестовите се истите(уште некое време) и ќе ти ги пратам јас само прати ми маил адреса.

Пријавувај побрзо затоа што за најдоцна еден месец стартува електронско полагање на тестовите.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
2
Лекарското уверение ти важи уште пола година,а ти во тој рок треба да положиш тестови+полигон+градска и да подигнеш возачка дозвола за да не ти бараат во мвр ново лекарско.
Се уплаќа во испитниот центар,ама претходно треба да си ги подигнеш документите од авто школата во која си возел часови,а тоа се:лекарското уверение,потврдата за прва помош,потврдата за извозени часови и фотокопија од сведителство за најмалку 8-мо заверена на нотар) Се уплаќа 410 денари на уплатница (за таксени марки) и плус 1.800 денари во готово на пријавниот пункт.
Тестовите се истите(уште некое време) и ќе ти ги пратам јас само прати ми маил адреса.

Пријавувај побрзо затоа што за најдоцна еден месец стартува електронско полагање на тестовите.

Фала најмногу :)

Ќе се потрудам да пријавам наредниве денови :) Инаку маил адресата ми е: jovik_ivana@hotmail.com
--- надополнето: 6 април 2012 во 00:30 ---
Заборавив само да прашам..нели на почеток се уплаќа целата сума од 6000 и нешто денари..и за тестови и за полигон и за градска ? Или може одделно ко што сте ми напишале..само 1800 денари за тестови ? :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Сликан сум со плав адидас дрес во Сепиа варијанта како што излегуваат сега, се чуствувам како Бранко Облак во 1974 Германија пред утакмицата со Заир, само уште грб со факли ми фали од лева страна.

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Фала најмногу :)

Ќе се потрудам да пријавам наредниве денови :) Инаку маил адресата ми е: jovik_ivana@hotmail.com
--- надополнето: 6 април 2012 во 00:30 ---
Заборавив само да прашам..нели на почеток се уплаќа целата сума од 6000 и нешто денари..и за тестови и за полигон и за градска ? Или може одделно ко што сте ми напишале..само 1800 денари за тестови ? :)
Ивана порано ја бараа целата уплата на денот на пријавувањето на тестовите,од пред две недели дозволија да се уплаќа парцијално.
Ти ги праќам тестовите на мејл и ако ти треба некаква помош околу било што побарај ме.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
2
Ивана порано ја бараа целата уплата на денот на пријавувањето на тестовите,од пред две недели дозволија да се уплаќа парцијално.
Ти ги праќам тестовите на мејл и ако ти треба некаква помош околу било што побарај ме.
Фала :) Многу ми помогнавте :) Фала уште еднаш :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да прашам, колку години треба да имаш за да полагаш за автомобил, важи уште тоа од 17 и 6 месеци или 18 треба?

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Да прашам, колку години треба да имаш за да полагаш за автомобил, важи уште тоа од 17 и 6 месеци или 18 треба?
На 17 и пол можеш да извадиш лекарско и почнеш со часови,а полагање сеуште на 18г

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
На 17 и пол можеш да извадиш лекарско и почнеш со часови,а полагање сеуште на 18г
Аха, добро, јас па си мислев дека можеж да полагаш пред 18 ама возачката да ти ја дадат на точно 18.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не знаев каде да го поставам прашањево. Ми треба едно инфо. До октомври оваа година сите мора да ги заменат возачките дозволи со новите биометриски, независно од тоа дали рокот е поминат или не. Ме интересира што документи треба за ова ?

Сите оние кои што во изминатиот период не извадиле нова возачка дозвола која содржи биометриски елементи, ќе можат тоа да го направат до 1 октомври 2012 година. По овој период, старите документи престануваат да важат и не ќе можат да се користат. Од март идната година, во употреба ќе бидат само црвените патни исправи и личните карти и возачките дозволи кои наликуваат на кредитни картички.

Ф

Флеш

Гостин
Дали се истите тестови ?!
Бидејќи тука пишува електронски тестови ,дали овие тестови се истите како претходно што се ?!Мометално ги имам тестовите,но не знам баш дали се најнови,ако некој ги има НАЈНОВИТЕ, пратете ми ги на

gordansaltirov@yahoo.com

Ме интересира конкретно,дали електронските тестови се исти како претходните,само што разлика е што се одговараат на компјутер,а истите тестови ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom