Нови возачки дозволи

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Сигурен си дека не е под Б.
Според моето точниот одговор е Б.
Одговорено е под б) на тие дома што ги имам, ама поените се заокружени, а не штиклирани, а тоа значи дека не е точно.

И јас се сложувам со Цигерман, друг е знакот за првенство на минување, а задолжително запирање би требало да е STOP. Мислам дека е под а), а најдобро Ѓавол да кажеш кој тест е овој па да видам кај мене како е заокружено, уште ги чувам :)
10ти тест.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Одговорено е под б) на тие дома што ги имам, ама поените се заокружени, а не штиклирани, а тоа значи дека не е точно.

10ти тест.
И во моите печатени тестови е под б) заокружено и во тие сестра ми што ги имаше на компјутер е под б :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Spored mene mi e logicno da e pod B zasto dogjas na kruzen tok koj ima pat so predimstvo neznaci deka ti odis po toj pat tuku krzniot tok ima pat so predimstvo znak za zadolzitelno zapiranje nema da bese samo kruzen tok nemase da go ima gorniot znak.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Па убаво си пишува, се вкрстува со пат со предимство за минување... А и во одговорите што ги имам ми пишува дека е под б).

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718

Кој е точниот одговор на 12то прашање? Знам само дека не е б).
Сигурен си дека не е под Б.
Според моето точниот одговор е Б.
не е под А зашто не е само еден знак, туку има два...
не ни под В зашто за обавезно запирање ке имаше знак СТОП
значи под Б е... говорете македонски... заклучете убаво што зборува и какво е прашањето... убаво ти пишува:
раскрсница со кружен тек (ти идеш кон неа) и улица со првенство на минување (ти се движиш по другата која нема првенство на минување)

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Ne znaev kaj da pisam,pa aj tuka.Pred nekoj den me zapira policaec so baterija mi sveti navecer i ne mu zastanav.Me stignaa so kolata,rotaciono pred mene i zastanav.Mi vika zasto ne zastana mu vikam ne me zastana so palica na koja pisue stop.I se zdrvi .malce bev napien i kojznae so mi tekna da go napravam toa,neli u testovite pisuese deka mora so obelezana palcia da te zapre?????E arno ne mi dae da duvam,zaso ke im napraev usluga na tie posle mene poso ke nemaa u so da duvaat ke go ebev Dragerot za duvanje od alkoholot :pos2:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ne znaev kaj da pisam,pa aj tuka.Pred nekoj den me zapira policaec so baterija mi sveti navecer i ne mu zastanav.Me stignaa so kolata,rotaciono pred mene i zastanav.Mi vika zasto ne zastana mu vikam ne me zastana so palica na koja pisue stop.I se zdrvi (mislam bese sipo).malce bev napien i kojznae so mi tekna da go napravam toa,neli u testovite pisuese deka mora so obelezana palcia da te zapre?????E arno ne mi dae da duvam,zaso ke im napraev usluga na tie posle mene poso ke nemaa u so da duvaat ke go ebev Dragerot za duvanje od alkoholot :pos2:
Прав си... Да им ебам крфта, тоа Албанците ако незнаат да читаат македонски правилник нека не се пријавуваат за курташак за работа во МВР.. Од утре ќе почнат и со салфетка да мафтаат.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Прав си... Да им ебам крфта, тоа Албанците ако незнаат да читаат македонски правилник нека не се пријавуваат за курташак за работа во МВР.. Од утре ќе почнат и со салфетка да мафтаат.
Ne komentiram za niv,izlisen e sekoj komentar.:smir:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ако ти светкал со црвена ламба, тоа е еднакво на мафтање со палицата. во законот фино си пишуе, дека навечер, кога е темно замена за палицата е црвена ламба. а тоа дека стварно не го знаел законот не го знаел... а не го знеш ни ти... башка лапнат си бил, ти се прашта... и си имал среќа...

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Odgovorot e pod б тоа е tocen odgovor posto ova e raskrsnica ako vidis dobro pozz

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
ако ти светкал со црвена ламба, тоа е еднакво на мафтање со палицата. во законот фино си пишуе, дека навечер, кога е темно замена за палицата е црвена ламба. а тоа дека стварно не го знаел законот не го знаел... а не го знеш ни ти... башка лапнат си бил, ти се прашта... и си имал среќа...
А со бела ламба? Пошто мене на пример со таква ме сопреа. Беа скриени со комбе у жбун, и го одминав, тек коа приметив дека не е обичен ашљак запрев и се враќав у рикверц. Ме реметеше да сум си го проверил видот, ама ме пушти. Си мислам, зар на секоја будала што ќе ти свети со батерија на улица треба да и застанеш, пошто у темницата немаа апсолутно никакви видливи ознаки дека се полиција?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
А со бела ламба? Пошто мене на пример со таква ме сопреа. Беа скриени со комбе у жбун, и го одминав, тек коа приметив дека не е обичен ашљак запрев и се враќав у рикверц. Ме реметеше да сум си го проверил видот, ама ме пушти. Си мислам, зар на секоја будала што ќе ти свети со батерија на улица треба да и застанеш, пошто у темницата немаа апсолутно никакви видливи ознаки дека се полиција?
А тоа обавезно го праат! Според правилникот не смеат да вршат редовна контрола на јавен пат или улица ниту пак сопирање освен при вонредни околности кои се со правилникот јасно пропишани без на себе да имаат флуоресцентен елек. Значи, слободно си можел да им побараш легитимирање и според законот се должни тоа да го сторат, фино лепо запоши им ги податоците и стегни една писмена пријава кај предпоставената управа со тоа што ќе сочуваш копија и ќе им ја испратиш препорачано или преку архива. Ако не ти одговорат во законскиот рок(мислам дека е 15 дена), тогаш дури го наебале. Одиш директно во МВР на РМ за да го пријавиш случајот, а башка што можеш да им напраиш и реметење по медиуми.

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Prijatelce jas imam eden drugar koj sto go,kutnaa samo zatoa sto ne dignal racna ,koga vozese gratska vo valandovo,vozel niz gradot i zastanal ne ja dignal racnata,i go kutnale a on im rekol,pa kolata ne se vrati nazad...mislam banalna situacija

П

Пепси_

Гостин
Јас незнам како ги дават овие возачките синоќа 1 во контејнерот се забоди а да не беше тој контејнерот ќе леташе право во реката,друго комшијата мој вчера не знаеше колата да ја изваде од дворот....имаат гража која им е под куќата и сеа иде како угорнина за да ја изваде на улицата горе.... овој кога запна на пола угорница се зачади ми идеше да го изнатепам и да му ја извадам колата

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ах тоа, со возачките... на половина од нив треба да им се земат возачките и на преполагање одма, па после кога ке испопаѓаат како глувци, да се вратат документите да се види кој кај кого полагал и како положил... па фино после да почнат да паѓаат глави и да неможе да земе возачка секој орле и дорле... море како во турција треба... 1 година минимум ( а може и 2-3) до зимање возачка од моментот кога ке стапнеш во авто школа... а не овде, решил да земе возачка некој, со се сликање и чекање од мвр за 45 дена максимум ја има возачката, и после се заковуваат во контејнери, рушат бандери, лупаат луѓе на улица, слетуваат во канали, им влагаат во дворови на луѓето и така...

Kajgana Shop

На врв Bottom