Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Аман бе колку сте разгалени одма малце ако не чини нетот едно саат време одма жалење и триста глупости.Може имаше мали проблеми али се среди одма се набрзинка.Смирете се малце.Еве еден спеедтест што направив сега.Супер е нетот

druze a ti slucajno da ne si cemerdzic od onnet?:pos2:kaj tebe stalno netov ti e top hehe.inace veruem deka kolegive imaat problem so duoto po sto imam i ja,kaj mene brzinata ne e stalno ista bez razlika od kade siminjam torrent ili RSpremium nekad ide so 500 drukpat so 1000 i kusur Kbps ali u prosek e nekade okolu 600/700.kaj tebe neznam do sto e ali probaj da napravis test ako slucajno koristis download accelerator isklucigo i taka testiraj brzina/download dali ke e ist rezultatot.u momentov kaj mene e top brzinava ali znam deka utre illi posle dva deka ke se spusti brzinava na 128Kbps download.toa sto sakam sega da go sredat onnet e stabilen internet konstantna brzina nosto poveke.

ne e stalno vaka brz,cesto e 10 puti poslab

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
А ја би прашал дали има официјална бројка.. дали се знае колку корисници веке го имаат Дуо Екстрим ?
Фала.. :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
druze a ti slucajno da ne si cemerdzic od onnet?:pos2:kaj tebe stalno netov ti e top hehe.inace veruem deka kolegive imaat problem so duoto po sto imam i ja,kaj mene brzinata ne e stalno ista bez razlika od kade siminjam torrent ili RSpremium nekad ide so 500 drukpat so 1000 i kusur Kbps ali u prosek e nekade okolu 600/700.kaj tebe neznam do sto e ali probaj da napravis test ako slucajno koristis download accelerator isklucigo i taka testiraj brzina/download dali ke e ist rezultatot.u momentov kaj mene e top brzinava ali znam deka utre illi posle dva deka ke se spusti brzinava na 128Kbps download.toa sto sakam sega da go sredat onnet e stabilen internet konstantna brzina nosto poveke.

ne e stalno vaka brz,cesto e 10 puti poslab
Ме насмеа со горе болдираното :pos: :pos: Не бе друже јас сум обичен корисник на дуо ектрим.Ништо повеќе :) Поентата ми беше ако се има проблеми на пример пола саат или саат време да не се скока одма.Ако некој форумџија од тука има константни проблеми со дуото или општо сите да имаме проблеми со денови е тогаш треба да се отераат у пм Он Нет а за ситни проблеми од саат време мислам дека треба да се има и малце трпение :) Иначе тоа download acelerator не користам воопшто.Што знам кај мене брзината си е супер и надам се дека во иднина така ке остане.Еве уште спеедтест од друго место :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Денеска е интернетов катастрофа! Со RS премиум симнувам со 70KB/s :(

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Денеска е интернетов катастрофа! Со RS премиум симнувам со 70KB/s :(
Чудно види да немаш некој проблеми нешто лично со модемот не приметив денеска да има некој проблем а и ниеден другар што има дуо екстрим не се пожали денеска дека има проблем со дуото.Еве баш околу 21.30час симињав со RS премиум супер идеше еве и слика.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
2
Ми го активираа дуо екстримот денес. Ама брзината е катастрофа... (приклучен сум на рутер со уште еден компјутер незнам дали ова мења нешто) еве линк од спидтест да видите. Помош ако може или ако некој знае што е проблемот нека каже.:toe:

иначе од влае сум.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Во основа не би требало да прави проблем. Ја сум приклучен на свич. Порано беше ужас. Сега знае одвреме навреме да направи проблем (краток прекин на конекција, па мораш да се реконектираш или мала брзина), но тоа не е многу често, т.е. во граници на нормала. Така беше до сабајлево, сега сум на работа и не знам што се случува со конекциите. Инаку зборам за Бутел.

Сега читам тапа било и на т-хоме.
Код:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2150232#post2150232[/URL]

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Јави се во техничка и пријави го ова, и побарај уште една адреса. Би требало и без тоа да ти се зголеми брзината, има проблеми у Влае кои ќе се решат за ден два.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
cel den brzinata kaj mene e 1mb,predhodno dva dena bese ok znaci 10mb i siminjanjeto idese nesto poveke od 1Mbps a denes e 150Kbps:toe:.
kako sto napisav predhodno dva dena e dobar internetot dva dena e za nikade.:kesa:

D

D_NazGUL

Гостин
Fala bogu gi opravija problemive so konekcijata. Brzinava sega za sega im vristi :vozbud:

Inaku primetno deka navecer posle 1-2 saatot bilo kakov download si tera so ful brzina, ali do togas :nenene:
LURTZ btw ti se oprai li problemov so otvaranje na strani i DL od stranive? Mene uste ne, iako imam dobri rezultati na testovi.

(sorry za latinicava ali otkoga iskucav primetiv...) :uvo:

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
До тие што имате ДУО 2 -3 прашања пошто ови глупациве по салониве на оннет незнам кој ги вработил уопште појма немаат да одговорат на основни прашања.

1. Телефонијата е обична ПСТН или некоја мутација на VoIP (па коа нема струја нема телефон).
2. Следи од првото : Ако уклучам телефон директно у ѕид ќе има ли телефон
3. Дали работи факс на телефонската линија , пошто една у салон нешто ми кажа дека факса не работело тоа било посебна услуга (нејќев да ја просветлувам не е она крива толку и сече)
4. Што уред се добива (пошто го кријат ко најстрога тајна да е) ми викаат модем дечко :) и јас и викам епа имама и јас еден модем US Robotics 56K и ми вика не не е тој друг е :tapp:
5. Да не е тоа телефонијата како на она Call&Surf на Т-хоме (пошто на тоа на ВоИП портите не работи факс (па мораш да се шалташ со 9 на обично или да неидеш преку тоа Томпсонот или пирелито)

Денес се изнаслушав уште неколку зелени у салон на ОнНет ако ми текнат ке ви пишам да се понасмеете и вие.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
До тие што имате ДУО 2 -3 прашања пошто ови глупациве по салониве на оннет незнам кој ги вработил уопште појма немаат да одговорат на основни прашања.

1. Телефонијата е обична ПСТН или некоја мутација на VoIP (па коа нема струја нема телефон).
2. Следи од првото : Ако уклучам телефон директно у ѕид ќе има ли телефон
3. Дали работи факс на телефонската линија , пошто една у салон нешто ми кажа дека факса не работело тоа било посебна услуга (нејќев да ја просветлувам не е она крива толку и сече)
4. Што уред се добива (пошто го кријат ко најстрога тајна да е) ми викаат модем дечко :) и јас и викам епа имама и јас еден модем US Robotics 56K и ми вика не не е тој друг е :tapp:
5. Да не е тоа телефонијата како на она Call&Surf на Т-хоме (пошто на тоа на ВоИП портите не работи факс (па мораш да се шалташ со 9 на обично или да неидеш преку тоа Томпсонот или пирелито)

Денес се изнаслушав уште неколку зелени у салон на ОнНет ако ми текнат ке ви пишам да се понасмеете и вие.

1,Мислам дека е обична ПСТН бидејки во листата што ми ја дадоа од продажен салон за дополнителни услуги пишува ПСТН линија за идентификаторот да ти работи треба самиот уред или телефон што го имаш да подржува ФСК идентификација

2,Го уштекуваш телефонот во ѕид и телефонот си работи нема потреба од струја

3. За факс не можам да ти кажам не сум проверил

4,уредот модемот е Callisto821+ ANNEX A ISKRATEL made in China барем кај мене е тој

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Некој да не знае кој е усер/пасс за логин во модемот преку 192.168.1.1 ?
Сите можни комбинации што ги пробав не работеа. Хелп?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
LURTZ btw ti se oprai li problemov so otvaranje na strani i DL od stranive? Mene uste ne, iako imam dobri rezultati na testovi.

(sorry za latinicava ali otkoga iskucav primetiv...) :uvo:
Преку ден знае повремено да се прекине конекција, се дисконектирам, малку ќе почекам и пак се конектирам (но тоа е ретко).
Инаку некои од страните ми ги отвора норамлно, а некои (среќа не се многу) ги вчитувам по двапати.
Сенасе во глобала не приметувам проблем со повеќето страни што ги отворам. Кајгана порано по 2-3 пати и правев рефреш да се вчита целосно, сега е ок. Само слика или две знаат да заглават од некои сајтови. Но пак велам милсам дека е тоа нормално.

Кај тебе? Проблем?

Некој да не знае кој е усер/пасс за логин во модемот преку 192.168.1.1 ?
Сите можни комбинации што ги пробав не работеа. Хелп?
Дали се работи за Калисто? Пробав и јас преку админ... и најдов словенски форум каде баш се збореше за лозинка и јузернејм за Калисто, џабе. Досега не најдов соодветна комбинација. А во д-линк што идеше со соло пакетот можеше да се влезе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom