Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Дали некој знае дали и каде можам да најдам податок (по можност онлајн) за тоа колку од бесплатните 300 минути сум ги искористил (нешто слично како потрошен интернет сообраќај). Се работи за дуо екстрим.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Дали некој знае дали и каде можам да најдам податок (по можност онлајн) за тоа колку од бесплатните 300 минути сум ги искористил (нешто слично како потрошен интернет сообраќај). Се работи за дуо екстрим.
Мислам дека нема таква опција.И јас барав никаде не најдов.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Ne ja razbiram tabelava na ON NET vo vrska so broevite 187i 181.Ako mislis stavkata besplatni minuti pak izgleda nesto moj ceneti druze ne ti e jasno.
Промоции

Не пропуштајте ја најновата понуда од Онтел – бесплатен фиксен приклучок!

DUO пакетите на Он.нет ви нудат бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел, заедно со досега најбрзиот висококвалитетен интернет пристап од Он.нет. Сето тоа е на една сметка, без претплата и без дополнителни трошоци кон Телеком, а може да го задржите вашиот постоечки телефонски број!

DUO EXTREME вклучува интернет пристап со неограничен сообраќај и неверојатна брзина од 10 мегабити во секунда, како и вклучен Онтел приклучок за фиксна телефонија. Со овој пакет добивате неограничен интернет, неограничени разговори во рамки на Онтел и 300 бесплатни минути разговор кон Телеком.

DUO PLUS овозможува трансфер од 30 GB и одлична брзина од 5 мегабити во секунда. Пакетот содржи и бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел, со што добивате неограничени разговори во рамки на Онтел и 300 бесплатни минути разговор кон Телеком.

DUO LITE нуди интернет пристап со трансфер од 10 GB и одлична брзина од 4 мегабити во секунда. Пакетот опфаќа и бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел со 200 бесплатни минути разговор кон мрежите на Онтел и Телеком.

http://ontel.mk/content/9

Па друже колку јас што ја разбирам табелава со пакетите DUO EXTREME и DUO PLUS добиваш неограничени разговори кон онтел мрежа односно бесплатно а со пакетот DUO LITE добиваш 200 бесплатни минути разговор кон мрежите на Онтел и Телеком.Јас бидејки сум на DUO EXTREME прашав сите раговори кон он тел мрежа е бесплатна а броевите 181 187 се само скратени броеви а тие броеви се исто од Он тел и ти можеш да добиеш таков број скратен но со некоја надокнада само неби знаел колку тоа би те чинело
:eek:lee: М А К Е Д О Н И Ј А :eek:lee:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Vo vrska so moznosta da se vidi kolku od besplatnite minuti si iskoristil postoi opcija no ne ON line tuku direktno ides vo salon i si baras DETALNA SMETKA.Za pofalba se ON NET vo toj pogled bidejki vo detalnata smetka imas informacija za bukvalno se.Tocno se gleda do koga gi koristis besplatnite minuti i od koga ti KUCA brojcanikot na ON TEL.Problemot e samo vo eden PRINCIP da primer dali bile 200 ili 300 minuti besplatni vo paketot duo lite vo koj sum jas tuka broevite kon ON TEL ne se besplatni nego ti vleguvaat vo onie 200min.taka da jas koga imam tehnicki problem a posledinov mesec bese UZAS site onie cekanja na 187 po vina na ON NET mi se tarifirani del odbieni od 200 min. a del naplateni,zatoa od PRINCIP a ne od nekoja druga logika ON nET treba da go napravi besplaten brojot 187 i 181.POZDRAV DO ON NET

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Vo vrska so moznosta da se vidi kolku od besplatnite minuti si iskoristil postoi opcija no ne ON line tuku direktno ides vo salon i si baras DETALNA SMETKA.Za pofalba se ON NET vo toj pogled bidejki vo detalnata smetka imas informacija za bukvalno se.Tocno se gleda do koga gi koristis besplatnite minuti i od koga ti KUCA brojcanikot na ON TEL.Problemot e samo vo eden PRINCIP da primer dali bile 200 ili 300 minuti besplatni vo paketot duo lite vo koj sum jas tuka broevite kon ON TEL ne se besplatni nego ti vleguvaat vo onie 200min.taka da jas koga imam tehnicki problem a posledinov mesec bese UZAS site onie cekanja na 187 po vina na ON NET mi se tarifirani del odbieni od 200 min. a del naplateni,zatoa od PRINCIP a ne od nekoja druga logika ON nET treba da go napravi besplaten brojot 187 i 181.POZDRAV DO ON NET
Се плаќа нешто во салон за да добиеш детална сметка или бесплатно ти ја даваат?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Да се согласувам со тебе дека треба да бидат бесплатни сепак никој нели не се јавува за да ја слушне музиката или Валентин мислам дека е тој се јавуваме поради проблем.
Сепак кажими што ке правиме за пијачката се шегувам поздрав

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Од кога го потпишав договорот после 10тина дена ми дадоа опрема и ме уклучија за 20тина дена од потпишувањето на договорот. Среќа бев во Кичево и не се замарав со тоа :) Иначе сеа сум задоволен, немам никакви проблеми со брзина, конектирање што и да е... Дур си е неограничено е закон :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Дај некој нека потврде , дали Duo Extreme ќе го има во другите градови или не.
На WADSL корисниците, а може и на SOLO корисниците, од другите градови им праќале писма со понуда да се префрлат на DUO али само DUO Lite и DUO Plus или како и да беа ги пише.
DUO Extreme не.
Дали тоа значи дека нема воопшто да го нудат тој пакет во другите градови?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Дај некој нека потврде , дали Duo Extreme ќе го има во другите градови или не.
На WADSL корисниците, а може и на SOLO корисниците, од другите градови им праќале писма со понуда да се префрлат на DUO али само DUO Lite и DUO Plus или како и да беа ги пише.
DUO Extreme не.
Дали тоа значи дека нема воопшто да го нудат тој пакет во другите градови?
Можеби сеуште немаат капацитет/техничка можност да се прошират. Можда е подобро да доцнат но со стабилни понуди, отколку како ние што имавме проблеми.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
povtorno razocaruvanje

Можеби сеуште немаат капацитет/техничка можност да се прошират. Можда е подобро да доцнат но со стабилни понуди, отколку како ние што имавме проблеми.
Taman pocnav da gi falam ON NET deka im doaga pamet i pocnuvaat da go podobruvaat INTERNETOT sega imam download 500 a upload 50.SRAMOTA

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Јас мислам дека вие што сега го фалете оној неверојатниот интернет од 10мегабита за месец два ако не и порано ќе се каете.
Јас веќе не ни размислувам за дуо пакетите. и така екстрим нема да го нудат засега во другите градови.
а он.нет веќе не ми е ни избор за интернет провајдер. ни мт.нет ни он.нет.
едноставно не изневерија сите.
Во Македонија нема интернет.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Јас мислам дека вие што сега го фалете оној неверојатниот интернет од 10мегабита за месец два ако не и порано ќе се каете.
Јас веќе не ни размислувам за дуо пакетите. и така екстрим нема да го нудат засега во другите градови.
а он.нет веќе не ми е ни избор за интернет провајдер. ни мт.нет ни он.нет.
едноставно не изневерија сите.
Во Македонија нема интернет.
Епа брат, едно ти преостанува напуштија државава нај паметно ќе ти биде тоа.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Taman pocnav da gi falam ON NET deka im doaga pamet i pocnuvaat da go podobruvaat INTERNETOT sega imam download 500 a upload 50.SRAMOTA
Аман бе колку сте разгалени одма малце ако не чини нетот едно саат време одма жалење и триста глупости.Може имаше мали проблеми али се среди одма се набрзинка.Смирете се малце.Еве еден спеедтест што направив сега.Супер е нетот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom