Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
a zosto kaj mene pisuva Makedonski Telekomunikacii a.d, a kaj vas on.net isp, koga i jas imam duo
дуото нели е самостојна понуда и нема врска со мтнет туку оде преку нивни линкови и нивна опрема целосно.
вака излегува пак препродаваат од мтнет.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
дуото нели е самостојна понуда и нема врска со мтнет туку оде преку нивни линкови и нивна опрема целосно.
вака излегува пак препродаваат од мтнет.
Mислам дека тоа не важи за DUO PLUS.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
2
Ауу конечно ја земав опремата за дуо екстримот... сега чекам да ме активираат уште... ај ваљда ќе биде за брзо време 2 месеци од договорот ми истекоа дур да дочекам да го укључам и да симнам нешто ќе помине година еб*го...

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
naj kasno za dve nedeli ke ti ja aktiviraat uslugata.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Problem so brzinata seuste ima.Najgolema finta so naplatata e slednava:Vo sekoj normalen svet beleska se plaka otkoga ke zavrsi mesecot.Primer potrosis za mesec 01.2009 treba beleska da dobies vo 02.2009 so rok na plakanje okolu 10.02.2oo9.Vo ON NET samo sto pocnal mesecot odma dobivas faktura.I najtragicno sto e ako nudat besplatni minuti (dali se 200 ili 300 ) tie minuti se za da zboris so svoite bliski rodnini ,prijateli i sl. a ne ON NET javuvanjeto na 187 za tehnicki problemi po nivna vina ti go racuna i ileguva na kraj deka besplatnite 200 ili 300 minuti ne se besplatni tuku MINUTI ZA SLUSANJE MUZIKA NA BROJOT OD ON NET 187. S R A M O T A:drk::drk::drk:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Problem so brzinata seuste ima.Najgolema finta so naplatata e slednava:Vo sekoj normalen svet beleska se plaka otkoga ke zavrsi mesecot.Primer potrosis za mesec 01.2009 treba beleska da dobies vo 02.2009 so rok na plakanje okolu 10.02.2oo9.Vo ON NET samo sto pocnal mesecot odma dobivas faktura.I najtragicno sto e ako nudat besplatni minuti (dali se 200 ili 300 ) tie minuti se za da zboris so svoite bliski rodnini ,prijateli i sl. a ne ON NET javuvanjeto na 187 za tehnicki problemi po nivna vina ti go racuna i ileguva na kraj deka besplatnite 200 ili 300 minuti ne se besplatni tuku MINUTI ZA SLUSANJE MUZIKA NA BROJOT OD ON NET 187. S R A M O T A:drk::drk::drk:
Ај да разграничиме нешто. За разговороите 187 логички ако го гледаш бројот се гледа дека е од телеком, бидејки он.нет нема тро цифрени броеви туку почнуваат со 511 така да, ако сакаш тебе да ти биде бесплатен разговорот ќе си вртиш на 5110000.
А брзината како гледаш дека ти е спора? Преку спид тест или симнуваш програми од некој сајтови и сл?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
е па реков јас, за пари да земат први се, а кога ти треба помош никаде ги нема.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Да го надополнам sveto4aki2. Брзината е под секоја граница. Поспоро од wadsl. Дали е проблем со конекција или кабел, па редно е да дојдат да проверат. Редовен корисник на оннет сум од wadsl кога го поставија, џабе. Како да е бесплатно па ако има има, ако не никому ништо. Кога се јавувам на 511 ми велат јави се на 187. На 187 велат јавено е, ќе се погрижиме. Така откако се префрлив (значи пола месец). Истиот проблем го имаат и други корисници. Зошто не реагираат не знам, не им ја знам политиката на фирмата.

Тестирав и на нивниот оннет спид тест бета сајт и на спеедтест.нет и на торенти и на нормални (microsoft на пример) сајтови. Сегде е до 1 Мбпс максимум на тестови, а на симнување далеку поспоро. Страните често не ги отвора целосно, па морам да правам рефреш. И недај боже да сурфаш додека симнуваш, даунлоадот ќе ти го прекине па мораш одново. Солото леташе, штета што не продолжив договор за соло.

А чесно можеа, кога прашував за технички можности и договор, да кажат: Моментално немаме пакети или конекции, за месец, два... па има и листа на чекање и слично.

Можеа :toe:

Btw, Ек делегацијата е во Скопје, дали е можно вакво нешто со попречување на телефонски сигнал и кај интернет врските (пошто нели телефонот-сигналот ми е од оннет, но инфраструктурата е на друга фирма)? Ме интересира, ако е можно, да не ги малтретирам повеќе со повици службите од оннет.

Од алтернативните фиксни оператори се жалат дека им се попречуваат повиците од странство што треба да дојдат преку мрежата на доминантниот оператор кон нив со што граѓаните остануваат оштетени, додека повиците од странство кои се рутираат по други канали се одвивале непречено.
ЕК ќе проверува колку е отворен пазарот во фиксната телефонија

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Секаде се плака претплата однапред само плата се зима уназад а да и пензија инаку и телеком претплатат ја плакаме унапред а остварениот сообркај за претходниот месец инаку 187 или 181 е број од он нет така да тој е само скратен број ако си корисник на онтел мрежата не се наплака ништо јас ги прашав дечките од техничка помош

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Ај да разграничиме нешто. За разговороите 187 логички ако го гледаш бројот се гледа дека е од телеком, бидејки он.нет нема тро цифрени броеви туку почнуваат со 511 така да, ако сакаш тебе да ти биде бесплатен разговорот ќе си вртиш на 5110000.
А брзината како гледаш дека ти е спора? Преку спид тест или симнуваш програми од некој сајтови и сл?
Siguren si 100% deka preku toj broj e besplatno.Ako e ti dolzam castenje a ako ne ti na mene.A vo vrska so brzinata spora e i prakticno dodeka surfam,sinuvam a i preku Speed test.Pozdrav

Секаде се плака претплата однапред само плата се зима уназад а да и пензија инаку и телеком претплатат ја плакаме унапред а остварениот сообркај за претходниот месец инаку 187 или 181 е број од он нет така да тој е само скратен број ако си корисник на онтел мрежата не се наплака ништо јас ги прашав дечките од техничка помош
NEMOJ POGRESNO da me svatis ama somnezot se javuva vo vrska so beleskite.Imeno ne kupuvame piperki ba da ni davaat smetka .....tuku treba da ima pojasnenie a koga ke se javis na 181 velat ,,pa moze da si zemete i detalna smetka,,.Nesto koga ne se dava kako vo civiliziraniot svet iako e mozebi posteno bez zadni nameri samoto po sebe pravi SOMNEZ:drk::drk::drk:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Siguren si 100% deka preku toj broj e besplatno.Ako e ti dolzam castenje a ako ne ti na mene.A vo vrska so brzinata spora e i prakticno dodeka surfam,sinuvam a i preku Speed test.Pozdrav

NEMOJ POGRESNO da me svatis ama somnezot se javuva vo vrska so beleskite.Imeno ne kupuvame piperki ba da ni davaat smetka .....tuku treba da ima pojasnenie a koga ke se javis na 181 velat ,,pa moze da si zemete i detalna smetka,,.Nesto koga ne se dava kako vo civiliziraniot svet iako e mozebi posteno bez zadni nameri samoto po sebe pravi SOMNEZ:drk::drk::drk:
Јас кога се јавив во он тел на 5110000 имав проблем со идентификаторот самите ми кажаа да се јавам на 187 бидејки тој број нели добро ние познат техничка помош јас ги прашав дали тој е број на он тел ти ми кажаа да тој е наш број и не се тарифира односно не се наплака доколку се јавувате од мрежата на он тел
Но ние плакаме претплата за услуга и секаде во светот се наплака однапред кога станува збор за претплата за некоја услуга , и јас се согласувам и да би требало после завршената услуга да платиме но тоа е така уредено и во самиот договор така си пишува истото тоа го прави телеком т мобиле па мислам и кабловскиве но не сум сигурен за нив кабле тел
А за пијачка нема проблем може и на мој трошок иако сум во право :oeoeoe: да не заборавиме денес да навиваме за македонија ракомет :salut:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Јас кога се јавив во он тел на 5110000 имав проблем со идентификаторот самите ми кажаа да се јавам на 187 бидејки тој број нели добро ние познат техничка помош јас ги прашав дали тој е број на он тел ти ми кажаа да тој е наш број и не се тарифира односно не се наплака доколку се јавувате од мрежата на он тел
Но ние плакаме претплата за услуга и секаде во светот се наплака однапред кога станува збор за претплата за некоја услуга , и јас се согласувам и да би требало после завршената услуга да платиме но тоа е така уредено и во самиот договор така си пишува истото тоа го прави телеком т мобиле па мислам и кабловскиве но не сум сигурен за нив кабле тел
А за пијачка нема проблем може и на мој трошок иако сум во право :oeoeoe: да не заборавиме денес да навиваме за македонија ракомет :salut:
Denes bev vo ON NET i otkoga zemav detalna smetka i vidov deka broevite od ON NET (S ITE) se naplakaat bez isklucok i vo konverzacija so nivniot sef za toa deka 171 ne se naplaka vo TELEKOM mu pojasniv deka red e i oni da ne naplakaat tehnicka podrska bidejki sekoj sto se javuva na 187 ne se javuva da ja slusa nivnata muzika nego se javuva poradi problem nastanat od ON NET.Podnesov prigovor i ke ve informiram ponatamu.A castenje si dolzis i za rakometot i za ON NET

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Denes bev vo ON NET i otkoga zemav detalna smetka i vidov deka broevite od ON NET (S ITE) se naplakaat bez isklucok i vo konverzacija so nivniot sef za toa deka 171 ne se naplaka vo TELEKOM mu pojasniv deka red e i oni da ne naplakaat tehnicka podrska bidejki sekoj sto se javuva na 187 ne se javuva da ja slusa nivnata muzika nego se javuva poradi problem nastanat od ON NET.Podnesov prigovor i ke ve informiram ponatamu.A castenje si dolzis i za rakometot i za ON NET
Ајде ете да ја погледнеме табелата од он нет

duo extreme.jpg

:oeoeoe: инаку што се однесува за частењето кажи кога не е проблем :oeoeoe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Дали веќе се чувствуваат благодетите на цивилизацијата?

Прегледај го приврзокот 9687

Ја стварно не знам да постирам слика да изгледа како dimitarp или Скарфејс34 што постираат (поголема малку, ова е за со голем диоптер :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom