Ne ja razbiram tabelava na ON NET vo vrska so broevite 187i 181.Ako mislis stavkata besplatni minuti pak izgleda nesto moj ceneti druze ne ti e jasno.
Промоции
Не пропуштајте ја најновата понуда од Онтел – бесплатен фиксен приклучок!
DUO пакетите на Он.нет ви нудат бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел, заедно со досега најбрзиот висококвалитетен интернет пристап од Он.нет. Сето тоа е на една сметка, без претплата и без дополнителни трошоци кон Телеком, а може да го задржите вашиот постоечки телефонски број!
DUO EXTREME вклучува интернет пристап со неограничен сообраќај и неверојатна брзина од 10 мегабити во секунда, како и вклучен Онтел приклучок за фиксна телефонија. Со овој пакет добивате неограничен интернет, неограничени разговори во рамки на Онтел и 300 бесплатни минути разговор кон Телеком.
DUO PLUS овозможува трансфер од 30 GB и одлична брзина од 5 мегабити во секунда. Пакетот содржи и бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел, со што добивате неограничени разговори во рамки на Онтел и 300 бесплатни минути разговор кон Телеком.
DUO LITE нуди интернет пристап со трансфер од 10 GB и одлична брзина од 4 мегабити во секунда. Пакетот опфаќа и бесплатен приклучок за фиксна телефонија од Онтел со 200 бесплатни минути разговор кон мрежите на Онтел и Телеком.
http://ontel.mk/content/9
Па друже колку јас што ја разбирам табелава со пакетите DUO EXTREME и DUO PLUS добиваш неограничени разговори кон онтел мрежа односно бесплатно а со пакетот DUO LITE добиваш 200 бесплатни минути разговор кон мрежите на Онтел и Телеком.Јас бидејки сум на DUO EXTREME прашав сите раговори кон он тел мрежа е бесплатна а броевите 181 187 се само скратени броеви а тие броеви се исто од Он тел и ти можеш да добиеш таков број скратен но со некоја надокнада само неби знаел колку тоа би те чинело
lee:
М А К Е Д О Н И Ј А lee: