Нибиру, Сумериjци и Анунаки

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Vo ova malomore na zagatki vodacot Enki tajnite na kalendarot, matematikata i pisuvanjeto mu go podaril na prvorodeniot sin Marduk kako vlastelin vo Mesopotamija. Toj potoa go izgradil prviot zigurat vo forma na skalesta piramida kako zvezdarnica. Istiot Enki na pomladiot sin Ningisziddei, kaj starite Egipcani poznat kako Toth, mu gi predal istite znaenja.

Pred site sega[ni i idni generacii pretstojat mnogu zagatki na nasata planeta koi treba da se razresat. Nisto poinaku ne e nitu so planetite vo sostav na Sonceviot sistem. Edna od mnogute e i zacuduvackata konfiguracija na nekoi delovi od povrsinata od planetata Mars. Od satelitskite preneseni fotografii so pomos na “Mariner” i “Viking” jasno se vooclivi prikazite na formi od mozni arhitektonski gradbi kako uste odamna, pred nas, pred nepoznat vremenski period, kako da gi izgradile i koristele nepoznati graditeli. Tie nepoznati sustestva denes tamu gi nema i nam, vo dogledno vreme, istite samo ce ni pokazat sto navistina se slucuvalo, sto se i dali vo niv i nakolku se naodjaat vistiniti za site nasi pretpostavki ili predviduvanja.

Impresivna e fotografijata koja prikazuva glava na sustestvo, mnogu slicna, spored izgledot, na nasata anatomija. Od tie pricini vednas naucnicite ja narekle Sfingata od Marsi profil na humanoidno sustestvo. Okolu istata glava se naodja nekakov gredezen objekt koj potsetuva na kaciga i isiot modificiran izgled kako da gleda pravo vo nas so otvoreni oci i poluotvorena usta.Ovoj objekt i uste desetina slicni vo forma na glava dopolnitelno so kompjuterski obrabotki nedvosmisleno ukazuvaat deka, dokolku se od megalitsko poteklo, morale da bidat vestacki oblikuvani. Vistinata ce blikne medju nas togas koga covekot ili robot ce dojde vo nivna blizina i ce ja razoblici nasata zabluda.
--- надополнето: 2 август 2013 во 17:20 ---
Ovaa zagadocna civilizacija e postojana provokacii za mnogumina paleontolozi ili poedinci koi tragaat po tocni prastari informacii. Za zagadocnite Sumeri i somnezot deka vo nivnite beleski od otkrienite glinine plocki se zapisani drugi svetogledi, obrnuvale vnimanie mnogu avanturisti. Nivnite soveti za se sto vo izminatiot period ne bese poznato, e objaveno vo golem broj knigi i kaj pomal broj ~itateli predizvika zainteresiranost.
Vo zagadocniot tekst, za mnogumina algoritmi napisan,Епотза sozdavanjetoе sумерски вовед за првата посета на Ануннкијците. Tuка се споменува E.DEN. (нам познаткако библиско imenuvanomesto засоздавање на prvite ludje - Adam i Eva) iljadnici godini pred seopstiot starozaveten potop. Citatelot bi trebalo da e blagodaren sto nema podrobno da gi razgleduvame Zemskite hronikivo koi se nabroeni redica kralevi nekolku iljada godini pred Novoto Pismo od Biblijata.
Kako voved ne e potrebno, vo interes na citatelot, vo tekstot da raspravame za nesoglasuvanjata medju polubracata Enki i Enlil koi poteknuvaat od vladar na planetata Nibiru, osobeno koga istite, sosema neocekuvano, go odredile razvojot na sovremeniot covek. Kolku za potsetuvanje, od polusestrata na Enki (E.A. - Toj cij dom e voda) kaj Sumerite zapisana kako Anu, bila zacetnik na site intrigi so direktni posledici za naseto opstojuvanje na Zemjata. Samiot Avram (Abraham), vo Knigata za postanokot (20:20) tocno napomenuva deka negovata zena Sara/ Sarah, kako Princeza, e negova sestra. Taa e cerka od vtoriot brak na Avram! Preostanatite tri sina na Noe, kako se doznava od sumerskite zapisi, so aziskiot del ]e rakovodi Sem, evropskiot kontinent Jafot, a so afrikanskiot sinot Ham. Podednakvo e netocno deka Hiparh go vospostavil prviot kalendar so 12. meseca kako Zodijacki kalendar 300. godini pred ne. Spored staritezapisi na Sumerite toa go napravile tokmu dojdenciti od Nibiru kako podarok za ludjeto polesno da go presmetuvaat denovite.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Vonzemjanite od Nibiru za patokaz im sluzel vrvot na planinata Ararat do sletilisteto vo Mesopotamija - Vavilon. Po seopstiot potop istata orientirna tocka ja zadrzale so odredi[na tocka za sletiste kaj denesen Erusalim. Toa e vistinskkoto objasnuvawe poradi koi pricini dvete najgolemi religii se obiduvaat ovoj grad da go smetaat za sveto mesto. Toa ne treba nikogo da zacuduva koga mestoto se smeta kako odrednica na koe povtorno ce se navrati sozdavavacot na Covestvoto - Gospod. Kako dodatok, za mnogumina, mozebi ce im posluzi objasnuvaweto deka »Egipetskata kniga na mrtvite« e osnova za organiziranje na Masonite. Ottamu poteknuva ritualnoto nosenje na kecela (prestilka) prezemena od obelezjeto na faraonite kako oznaka na pripadnost na klan ili bratstvo.
Kolevka na istorijata na nastanite, kolku povece se istrazuva, tolku povece ne vodi vo uste podalecno minato. Nitu malku slucajna ne e zagatka za Anglija, potocno za Britanija. Vistinata se razotkriva preku likot na britanskata boginja Borati prestavena na starite moneti od ovaa zemja. Istata potpolno odgovara na fenikijskiot prikaz na istata boginjata prevrten za 180. stepeni. Starite Britanski kralevi sebesi se narekuvale »Catti« i obelezjata se sodrzani na nivnite banknoti. Vistinata e dopolneta so podatokot deka staroto ime na London bilo Nov Vavilon ili Nova Troja.
Ovaa najdolga glava od Prviot del od knigava sodrzi edno poinakvo soznanie. Imeno, seto nase dosegasno veruvanje vo Gospod, so site pozotivni belezi, ne uveruva deka Toj e nositel na pozitivni karakteristiki. Dlabokata analiza otkriva sprotivni soznanija: - Nametnato ni e da veruvame vo losiot Gospod, potocno vo djavolot!
Znam deka takviot stav za vernicite e neprifatliv.
Razbirlivo. Vo slednata glava povece ce se zadrzime okolu ovaa gorliva tema.
Istorijata na nastanite vo minatoto, za zal, go potvrduva toa.
Kusoto rezime pokazuva deka ne sme daleku od sustinata na vistinata. Poveceto eksperti znaat deka istorijata zapocnuva so Sumerite.. EN.KI kako Vrhoven vodic na »Anunnkijcite« ili »Tie sto dojdoa od neboto«, kako niven Glaven naucnik, bil inicijator za sozdavanje na Prviot covek-rabotnik. Toj so pomos na sestrata NIN.TI., preku vestacko oploduvanje, uspesno bil roden Adam. Za zal, negoviot brat EN.LIL. kako Gospodar na komandite, ne gi prifatil zamislite na polubratot za rabotno i kulturolo[ko izdignuvawnj na prvite ludje. Pomladiot brat niv gi koristel kako robovi za izgradba na kanali i drugi objekti. Mnogu brzo bila sozdadena i prvata zena Eva kako licnost za prodolzuvanje od sozdadenite prvi ludje/zeni so sprotivniot pol.

Kako sto odminuvalo vremeto EN.LIL. go zazema primatot na Vodac i so negovite karakteristiki zapocnalo kroenjeto na zacetocite na Istorijata na covekot. Sodrzinite na Bibliskite zapisi povece govorat za negativnite postapki na Gospod osobeno po petoknizieto na Mojsie. Sodrzinite na tekstovite od Sumerskite plocki seustene se prifatlivi za naukata i religiite. Prvite gi negiraat naodite poradi patrijahalnite naucni ubeduvanja i Darvinovata teza deka covekot evoluiral od majmun. Za zal toj ne objasnil kako se slucilo toa? Vtorite ne gi priznavaat istite poradi religioznite zabludi od pricini sto tie od temel mozat da ja raznisaat osnovata za Gospod-sozdatel. Toa se odnesuva za Hristijanite i vernicite od Istok, kako i za Scientolozite.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Mosne zacuduvacki deluva sodrzinata vo prviot zapis po osnovanjeto na Evropskata Unija ili NATO: - Pripadnicite na ovie dve vlijatelni grupacii clenkite treba da gi podrzuvaat nastanite navedeni vo Biblijata - viduvanjata na Daniel, Ezekij i Apokalipsata.! Ovaa, za mnogumina smela zabeleska, ne eproizvolna konstatacija od avtorot, tuku e taa izvleena ili pozajmena od mnogute pecateni izdanija od pobudi i soznanija vo povece zemji. Na mnogumina mozebi toa im nalikuva na Orvelovata 1948. Statusot na ateistite vo zemji kade sto religijata e nad sé nalikuva na site koi se proglaseni za ho-moseksualci.

So ovie posledni zabeleski ne e vo potpolnost resena zagatkata za pocetokot vo razvojot na homo sapiens-sapiens. Vo starite zapisi postojat i nekolku drugi beleski koi mozat da se smetaat za revolucionerno-naucni. Edna od niv se odnesuva na lokacijata na Gospod, a drugata go pojasnuva tolku glagolivoto povtoruvawe za nastanite okolu Sudniot den. Najgolem e brojot na edinki koi zaslepeno veruvaat deka nekakva nerazbirliva sila go sozdala Svetot i covekot na zemjata. Denes e nezamislivo nekakvo poinakvo viduvanje na religijata za da istoto se smeta za validno poradi stravot deka naukata kon takvi izvetveni prikazni mosne analiticki priodja kon ovie zabludi. Ne e nitu za otfrlanje na brojot na biogeneticari koi tokmu preku spiralata na DNK-a so 12. isprepleteni nizi se nasetuva vonzemno vlijanie.

Dokazite vo prilog za postoenjeto na Gospod i takvite protiv ova ubeduvanje niz vekovi gi macelo filosofite, teolozite i razni drugi misliteli. Pove]eto dokazi se metafizi~ki, induktivni i subjek-tivni, a tie protiv, se empiriski. Vo prvata grupa se kade sevbrojuvaat teistite, drugite kako ateisti i tretite kako agnotisti koi se ubedeni deka ne moze da se soznae dali Gospod postoi ili ne. Za zal, kako sto objasnuva Michael Tellinger, „Site vladi na zemjite od nasata planeta
se samo instrument na mala grupa na ludje koi ja nametnuvaat svojata volja. Mocta na tie poedinci se prenesuva od generacija na generacija, a nivnoto kralevsko poteklo e staro nekolku iljadi godini“.

Poveceto od vas verojatno so somnez i neverica go procitale dosegasniot tekst. Kako ukras na nabelezano argumentirano ce vi posocam nekolku podatoci preku koi arheolozite preminuvaat i ne sakaat voopsto da diskutiraat na javni naucni tribini. Vo poslednata fusnota od posledniot del od Prvata glava ce go navedam linkot kade so svoi oci i sud ce razberete deka vistinata ne e moja izmislica. Veruvam deka poveceto citateli raspolagaat so kompjuter i internetska konekcija za da go zadovolite vasiot interes.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Imeno, edinstvena piramida so vklesano staroegipetsko slikovno pismo ne e Keopsovata. Generacii arheolozi preminuvale preku faktogravski dokumenti od koi podzastanuva zdivot poradi prasanjata koi vednas ednopodrugo naviraat. Medju mnogute, osobeno vnimanie privlekuva prikazot na poprecen presek za izgled na avion, helikopter i podmornica. Ne izostanuvaat nitu tenkovi, nosai na avioni, elektrini samopolnecki neonki, letecki cinii i mnogu drugi nesta nam poznati vo ponovo vreme.
Poradi mojata opredelba knigava da ne ja opteretuvam so ilustracii, toa vi go prepustiv kako vas izbor.
Se potsetuvam na mojata postojana procenka:
Koga so glavata udiras vo zid,
strada glavata - zivotot.
Materijalot od zidot
prodolzuva da ja izvrsuva svojata funkcija
i vo narednite milioni godini.
Toa sto treba da se zapameti e deka prviot fetus na covekot e
zacnat od spermatozoid na majmun i jajna celija na vonzemjanka.
K R A J
Tie sto ce posakaat neposredno da kontaktiraat so mene
neka se priklucat na "Skype"
i neka me pobaraat pod naznakata:
bmrhgjJankovski
ili
Senajubavo na site
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не смеам да ти кажам :)
Не е точно. Не сакаш, има разлика. Смеење / не смеење тоа само во кругови на insider stuff. Па и тие не ќутат ете, се јавуваат од време на време :).

Доста се рекламираш! Ок?
Може?
400!
Ништо повеќе од тебе. Да бидеме објективни сепак :).
 

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.627
Поени од реакции
11.668
Како се вика фрижидер на еврејски, која бројка ја има, и кое е значењето?
До толку не можеш сам? :) Ајде пробај сам :) Ајде...

Толку од мене, и ќе имаше помалку ако мене ме прашуваш, во врска со темава, ама... ти скокна ау ау да се расправаш :) И ептен поправи се... Ептен...
Најдов куп сајтови со кои ќе зборував исто ко вас... ама, не можам бре човек, не можам! :) Едноставно...
 

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Bodhidharma - Едното линкче водеше до слика каде Тот е ставен како Атлантиѓанец. Која блага врска ја има он со Атлантида? :confused:

bmrhgj - Реверзибилност на пеколот? Зборите за некакво субјективно доживување или? Бидете малку попрецизен со прашањето. Друго, се надевам нема да ме сфатите погрешно, но мислев на светски реномирани научници. Нашите доктори по наука често е под знак прашање како и стигнале до таму, а да не збориме кога се работи за колега македонец колку знаат да бидат пристрасни. Главното нешто кое ми сметаше беше од астрономска гледан точка. Се консултиравте со некои астрономи? Ако не, можам јас да ве поврзам со некои, ќе ви објаснат зошто не се возможни реално некои ваши тврдења.

Сега скоро излезе еден астрофизичар, си има човекот PhD, со тврдења дека нашиот сончев систем ќе се судрува со, цитирам "мини-соларен систем" кој е на траекторија на удар со нас. И демек една од планетите е Планета X / Нибуру. Без разлика на тоа PhD, останатите астрономи во светски рамки го направија каша попара, бидејќи тврдењата му се косеа со основни работи кои се учат уште во средно школо, не па факултетски студии по тој предмет. Додатно, има 10 пати повеќе аматери астрономи (но со јаки телескопи), кои барем ќе забележеа некој ѕвезден систем ако наближува на 1на светлосна година од нас. Значи дипломите, сертификатите и слично не значат ништо ако се објавуваат или тврдат работи кои се косат со логиката. Тоа ми беше целата поента. Тврдењата од астрономска перспектива ми звучеа чудно од вас. Останатото е мета на дебата и меѓу аматери и професионалци, бидејќи не може да се докаже.

И нашите доктори на наука не се за потценување, ако мислиш дека наш хемичлар или физичар неможат да направат комплексни соединенија или машини се лажеш, кај нас нема средства и затоа имаме бреин дреин.

Инаку еднаш дискутирано ја нема нибиру т.е има невозможна орбита за планета понатаму соларен систем сега откриле и??

Па има 10 000 планети со услови за живот.
Хинт има откриено форми на живот на кои не им треба уопште УВ односно сонце.


Но ајде настрана невозможната орбита туку прочитај ги контрадикторностите на овие т.н експерти , но ајде и тоа да го оставиме настрана има и друг тип на истражување кое се врши тука на планетава земја и тоа е палеонтолошко и археолошпко односно научници истражуваат различни слоеви од нашата планета детално и по состав, старост особини се со цел да докажат дали постои тој наречен Немезис(Планета е или пак анануките од филмот на Ридли Скот) и немаат најдено НИШТО.

т.е


Fossil data, which motivated the idea of
Nemesis, now militate against it and suggest another mechanism is needed to explainextinction periodicity.

Дури и палеонтолозите покрај астрономите докажуваат дека има многу големи дупки во овие теории.

Еве и од Италија исто така резултати за нибуру и немезис.(а и како може да има дварф ебаго).

Јас сакам дискусија но исто како што муслиманите бираат цитат со анимација и О(ПА ете им "научен доказ" а лесно се проголтува поради верата и незнаењето епа во овој случај е фантазијата и не незнаењето туку погрешната употреба на истото.

Дајте барем некои факти, најреално за мене цртеж на нешто налик хеликоптер не е доказ дека имало хеликоптер, и логично на луѓето одамна им било познато дека ако веќе се прави летало сигурно ќе биде налик малите хартиени авиончиња па и во пракса и ние луѓето првен развивме авиони тек потоа хеликоптери.
--- надополнето: 3 август 2013 во 20:34 ---
Адам е метафора. Не знам зошто го користите како единствено живо битие со кое се експериментирало? Првиот работник? Ако така еден по еден ги граделе луѓето Анунаките, наебаа они пред време. Ако веќе гледате на нешто повеќе од симболика во Адам, логично е да го преставите како цела серија успешни експерименти од тој проект, кои резултираат со размножувачка популација. Исто и со Ева. Разликата во имињата (женско / машко) веројатно асоцира племињата каков систем имале (патријархален / матријархален).

А зошто да се малтретираат со генетички инженеринг кога биле тооолку напредни, сигурно роботи ќе им служеле подобро и нормално ако биле толку напредни сигурно имале супер дупер вселенски бродови кои патуваат брзо и кои сепак имк одолеваат на микрометеорите при судирите т.е можеби наноботи веднаш ги поправаат штетите на трупот или пак има некаков форс фиелд:vozbud:

Во право си за нелогичноста но тоа не значи дека не може да се докаже тврдењето за точно туку значи дека може да се докаже за неточно(токму поради тоа што се коси со како што кажа работи кои се учат во основно).
 

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Vonzemjanite od Nibiru za patokaz im sluzel vrvot na planinata Ararat do sletilisteto vo Mesopotamija - Vavilon. Po seopstiot potop istata orientirna tocka ja zadrzale so odredi[na tocka za sletiste kaj denesen Erusalim. Toa e vistinskkoto objasnuvawe poradi koi pricini dvete najgolemi religii se obiduvaat ovoj grad da go smetaat za sveto mesto. Toa ne treba nikogo da zacuduva koga mestoto se smeta kako odrednica na koe povtorno ce se navrati sozdavavacot na Covestvoto - Gospod. Kako dodatok, za mnogumina, mozebi ce im posluzi objasnuvaweto deka »Egipetskata kniga na mrtvite« e osnova za organiziranje na Masonite. Ottamu poteknuva ritualnoto nosenje na kecela (prestilka) prezemena od obelezjeto na faraonite kako oznaka na pripadnost na klan ili bratstvo.
Ова е точно. Но заборави да пишеш дека фараоните на Египет воскреснувале по 9 години од нивната смрт, а потоа живееле од 300 до 723 години. Го изостави фактот дека сите религии, ама буквало сите потекнуваат од јеховините сведоци, чива религија постои повеќе од 427 милијарди години пред потопот. Исто така битен факт е дека планетата Земја пред 530 милијарди години имала големина колку еден фудбалски стадион, поточно колку Олд Траффорд и на секои 15,23 милиони години се зголемувала дупло повеќе од својата големина се додека не ја достигне денешната големина. Заборавив да пишам дека пред 530 милијарди години на планетата Земја живееле само еден вид на инсекти кои се предци на денешните комарци. Луѓето дошле од друга планета 6 милијарди години пред да настанат јеховините сведоци. Во тоа време луѓето биле поинтелигентни од сега, надпросечната интелигенција била колку кај денешната Охридска пастрмка.
Би било добро да ги пишеш и овие важни податоци во твојата книга, доколку ти требаат повеќе информации пиши ми приватна порака.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
чива религија постои повеќе од 427 милијарди години пред потопот.

Sto ne konkuriras za Nobelova nagrada?

Astrofizikata veli deka nasiot Univerzum e star 13,7 milijardi godini...
 

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
чива религија постои повеќе од 427 милијарди години пред потопот.

Sto ne konkuriras za Nobelova nagrada?

Astrofizikata veli deka nasiot Univerzum e star 13,7 milijardi godini...
Изгледа не ги пратиш новите наоди во врска со астрофизиката... Според најновите наоди 02.12.2012 докажано е дека нашата планета е стара 552 милијарди 3 милиони и пет години, така да слабо ти оди астрофизика. Религијата на Јеховините сведоци е стара 427 милијарди години, од неа се настанаи сите други религии, но со тек на време се изменила и нивната религија па имињата на пророците и слично ги замениле со други.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Navedi go izvorot - linkot - na taa informacija?...
--- надополнето: 4 август 2013 во 09:01 ---
Za takva informacija site vesnici vo Svetot, potoa TV-stanici (na poseben program sledam 8.500. TV) dosega ne objavile takva informacija...

Slucajno da ne si go pomesal/pogresil metrickiot so amerikanskiot sistem na merni edinici...
Ili...
Jehovisticko tolkuvanje?...
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.397
Navedi go izvorot - linkot - na taa informacija?...
--- надополнето: 4 август 2013 во 09:01 ---
Za takva informacija site vesnici vo Svetot, potoa TV-stanici (na poseben program sledam 8.500. TV) dosega ne objavile takva informacija...

Slucajno da ne si go pomesal/pogresil metrickiot so amerikanskiot sistem na merni edinici...
Ili...
Jehovisticko tolkuvanje?...
Те трола ....не се нервозирај :)
Или и он има 70 год. па оправдано му е, или е копиљак без почит кон старите :D
 

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Те трола ....не се нервозирај :)
Или и он има 70 год. па оправдано му е, или е копиљак без почит кон старите :D
Од кај сега тоа?
--- надополнето: 4 август 2013 во 17:08 ---
Navedi go izvorot - linkot - na taa informacija?...
--- надополнето: 4 август 2013 во 09:01 ---
Za takva informacija site vesnici vo Svetot, potoa TV-stanici (na poseben program sledam 8.500. TV) dosega ne objavile takva informacija...

Slucajno da ne si go pomesal/pogresil metrickiot so amerikanskiot sistem na merni edinici...
Ili...
Jehovisticko tolkuvanje?...
Изворот го нема на нет, треба доста добро проучување зошто таа информација ќе ја шокира јавноста и достапна е само за сериозните истражувачи, а ти сигурно не си добар истражувач. Може да следиш уште 85.500 TV станици и пак нема да ја откриеш таа информација и ќе продолжиш да живееш во заблуда.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Postojano nesto negiras bez da dades dokument-web.sajt-kniga/naslov...

Kolku prasanja postaviv i dadov kako neposredno da kontaktiraat - no dosega nema takov junak...

Samo ozboruvanje.
Jas ne go krijam identitetot

Avie "heroi"?...
--- надополнето: 4 август 2013 во 17:10 ---
Ja otkriv...

"Mnogu si informiran i velikodusen."
--- надополнето: 4 август 2013 во 17:12 ---
Dobar izgovor koga nesto ne mozes da dokazes...
Si mozel da ja stavis vo tvojot Bookmarks ili da ja postiras vo tvoj Word...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom