Нибиру, Сумериjци и Анунаки

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Heptagram dobar i ubav den.

Za Revizibilnosta na pekolot ce otkrijam podocna....

Navistina, NAVISTINA imam ovie dva dena mnogu rabota....
--- надополнето: 1 август 2013 во 10:40 ---
Prezentiranite tabeli nemaat vrska so azbukata na Sumerite...

Malku ce prodolzam - eden sostanok se odlozi:

Anunnkijcite27 ili kaj nas i vo svetot e poznati kako Elohim zabelezan vo bibliskite stihovi kako sozdatel na Covekot od nisto! Najmalku od kal, prasina ili bilo sto drugo. Uste pred 300. iljadi godini takov podarok bil prisuten vo samata togasna priroda na nasata planeta. Za samiot pocetok toj bil tamu kako Covek-majmun. Za da se napravi covek kako sto denes se prepoznavame neophodna bila postapka za promena na gentskiot sostav zemen od Anunnkijcite i istiot implementiran vo kletka na zenka-majmun ili obratno. Glavnata zadaca vo zafatot i bila doverena na zenata dojdenka, sestra na vodacot i drugiot brat, po zanimawe lekarka, Ninti.
Vo Biblijata samoto ime na prviot covek Adam asocira na genetska postapka. Vo prevod istoto ime znaci zemjanin kako koren od zborot “Adamah”ili Zemja.Самоиот дел од името Адам-“dam”се однесува на нешто направено од крв. Во sумерските записи за сето тоа се наоdja mnogu poednostavno i logicno objasnuvanje. Imeno, samata sumerska oznaka za covek-bitie se pisuva so znakot LU. Istiot ne znaci prv covek, tuku taa oznaka se odnesuva na covek rabotnik, sluga, a vo poslozena konotacaija kako pripitomeno zivotno. Vo akadskiot jazik, kako koren na site semitski jazici, novosozdadenoto sustestvo se narekuva kako Lu-lu. Ist e slucajot i vo sumerskiot jazik. Od dosega nabelezanoto sam od sebe se nametnuva zaklucokot deka toj takanarecen Adam e prvoto sozdadeno bebe kako sto nie denes prifativme takviot porod da go imenuvame deka e napraven od epruveta. Taa postapka e napravena so vkrstuvanje na eden AnunnTE.Enkiec i jajnac]elija na odbrana zenka-majmun sto se naodjala na dadenata lokacija.
Dosegasnata zivotna praksa, preku mnogu generacii od minatoto, nedvosmisleno ne naveduva na zaklucokot deka mnogumina od nas denes ne se podgotveni da prifatat vakvi ili slicni radikalni promeni. Najmnogu istite da gi prifatat tolkuvanjeto za postanokot na covekot. Kolku i da se validni site vakvi izneseni dokazi nie sme vospitani vo duhot na tradiconalnoto. Samata etimologija na sumerskite i akadskite zapisi ukazuvaat deka TI.IT. sodrzi osnovno znacenje deka e nesto sozdadeno od kal ili glina koe se naodjalo vo prapocetokot pokraj toplite izvori na voda. Od prvite zivotni stanici, so milioni godini, se formirala lozata na raznovidni potomci od nam poznata fauna, a vo konkretniov primer toa bile raznovidnite vidovi majmuni. Ottamu TI.IT. se odnesuva na nesto od krv. Vo site tie tekstovi jasno se ukazuva deka lekarkata po ime Nintu i pridruznicka kako sestra na vodacot Enki koja ja prifatila zadacata na podracjeto Abzuu,vo jugoistocna Afrika, da obezbedi zemjin element od su[testvo-jajna celija na majmun. Seto toa, kako sto stoi vo sumerskite zapisi, seslucuvalo na podracjeto na denesna Juzna Rodezija denes preimenuvana vo Zimbabve.

Najnovite arheolo[ki otkritija gi potvrduvaat takvite navodi. Od maski pretstavnik na Anunkijcite e zemena tecnost, sperma, narecena na sumerski jazik kako TE.E.MA. so znacenje kako pomnenenje ili pokonkretno kazano kako genom ili tocno odredeno od seme-sperma. Od prvite eksperimenti dobien e hibrid oznacen kako Prviot Rabotnik. Seto toa lekarkata Ninti, otkako gi izmila-iscistila racete, kako sto stoi vo zapisot, vlegla vo zastitenata zgrada, kako nekakov Institut, imenuvan kako Bin Shimti”.Potekloto na ovoj izraz e od sumerskata slozena kratenka “SHI.IM.TI.” kako mesto-kuca vo koja se vdahnuva zivot. Poilustrativno objasneto toa oznacuva lokacija vo koe se implementira pomnenjeto i e mnogu slicno kako sto nie denes go razbirame poimot genom”. Seto zaedno slikovno objasneto se odnesuva na toa deka Elohim go oblikuval Adam od glina za koja vece vo nekolku navrati podvlekovme na sto tocno se odnesuva.
--- надополнето: 1 август 2013 во 10:40 ---
Nabrgu za REVIRZIBILNOSTA
Има ли податоци дали лекарката Нинти работела со плави картони?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Ова со бројкиве ти е исто како финтата со Ленка и Лондон :pos:
Точно... ако не си запознаен со еврејската пракса :)
Разликата е тоа што со еврејските букви СЕ бројки како и римската азбука, а кај нас и англичаните, буквите се букви бројките се бројки :)
Евреите се математичари и мистици :)
Лондон - Ландон - Ленка немаат ништо заедничко освен една проклета глупа буква која нема значение кај нас никакво! :)
Кај евреите секоја буква со секоја друга, гради збор и е корен на некој друг збор со поеќе букви...

Не знам како е кај сумерците, вие ми кажете... да направиме спој и да видиме дали Сумерците и евреите кријат начин за живеење вечно, далеку до боговите :)
--- надополнето: 2 август 2013 во 14:54 ---
Vo moite postovi nitu ednas ne sum ja spomenal Evrejskata azbuka - stanuva zbor za Sumerskata azbuka/sumerskoto pismo... Preprocitaj i obrni vnimanie koj se sluzi sporedben medju dvata jazika...
Не? Па како тогаш велиш: ова и ова на еврејски значи тоа и тоа, ако не знаеш еврејски и не се заморуваш со еврејската азбука, мистицизам и слично? Копираш од други, од тие твои 800 книги? :facepalm:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Точно... ако не си запознаен со еврејската пракса :)
Разликата е тоа што со еврејските букви СЕ бројки како и римската азбука, а кај нас и англичаните, буквите се букви бројките се бројки :)
Евреите се математичари и мистици :)
Лондон - Ландон - Ленка немаат ништо заедничко освен една проклета глупа буква која нема значение кај нас никакво! :)
Кај евреите секоја буква со секоја друга, гради збор и е корен на некој друг збор со поеќе букви...

Не знам како е кај сумерците, вие ми кажете... да направиме спој и да видиме дали Сумерците и евреите кријат начин за живеење вечно, далеку до боговите :)
Види бога ти :) .....како дојдоа Hiburu-анците до таа азбука?
Сами си ја измислија или....
--- надополнето: 2 август 2013 во 15:15 ---
Ева или на еврејски חַוָּה - бројна вредност 18, иста вредност има и חטא (грев) името дадено на старата Змија. Кога го добива тоа име Ева? И од кој? :) Зошто тогаш?
Зошто и во истиот стих се вели дека го добива името заради ова: כִּי הִוא הָיְתָה, אֵם כָּל-חָי ?

חָי (сврти ги буквите да видиш што се добива :) ) е основа на חָיה. Што е тесно поврзано со кругот на животот и името дадено на таа „прва“ жена. Само малку изучување на кабала и еврејски мистицизам и не мора да читаш 2000 книги за да напишеш една која ќе биде побиена со некоја друга...
Поздравче ;)
Сега ми текна хахха, нели 18 беше бројчана вредност за живот? А 18 е среќен број кај евреите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Види бога ти :) .....како дојдоа Hiburu-анците до таа азбука?
Сами си ја измислија или....
Сега ми текна хахха, нели 18 беше бројчана вредност за живот? А 18 е среќен број кај евреите.

Премногу или имаш ти... ако знаеш, сподели, не како дојдоа, сами или... Тие се родени или...? Сумерците научија сами азбуката или... Евреите се најстари или...?
Што е работата со твоите или :) Толку малку знаеш, па постојано не ги завршуваш прашањата ниту пак размислите?

18 е бројна вредност на многу зборови, кои се објаснуваат едни со други на специфичен начин :) Се си пишува во тората и зохар и делата на Луриа итн итн... јас само сакам да укажам дека касапњето на значењето на еврејската мисла за да се вклопи во „мудроста“ на човеков што прочитал 800 книги, не е ок и води кон грешки...

Среќен број... иди во философија подфорумот и види што се е пишувано за среќата, па ќе научиме што е број и ќе видиме колку е бесмислена кованицата среќен број :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Премногу или имаш ти... ако знаеш, сподели, не како дојдоа, сами или... Тие се родени или...? Сумерците научија сами азбуката или... Евреите се најстари или...?
Што е работата со твоите или :) Толку малку знаеш, па постојано не ги завршуваш прашањата ниту пак размислите?

18 е бројна вредност на многу зборови, кои се објаснуваат едни со други на специфичен начин :) Се си пишува во тората и зохар и делата на Луриа итн итн... јас само сакам да укажам дека касапњето на значењето на еврејската мисла за да се вклопи во „мудроста“ на човеков што прочитал 800 книги, не е ок и води кон грешки...

Среќен број... иди во философија подфорумот и види што се е пишувано за среќата, па ќе научиме што е број и ќе видиме колку е бесмислена кованицата среќен број :)
Секогаш кога доаѓаме до критичен момент, ти ми фаќаш кривина :) Просто прашање е....како дојдоа до азбуката?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Секогаш кога доаѓаме до критичен момент, ти ми фаќаш кривина :) Просто прашање е....како дојдоа до азбуката?
Не смеам да ти кажам :)
Како дојдоа до математичкиот метод на диференцијално сметање во XVII век, исто и со азбуките бре момак... Кој ли им се појавил на овие а? :D

П.С. Знам дека сакаш да кажеш: дојдоа од далечната вселена и не научија да збориме, дај биди храбар кажи во што веруваш... не цело време други за тебе да зборуваат за да не испаднеш лудак со своите теории :)

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Dedo Zmejko - plavi kartoni = mislis sini kartoni?

Vo pecatnicata na NEKOJ SI TVOJ PRA,... PRA... PRA pra predok - uste pred Sumerite...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не смеам да ти кажам :)
Како дојдоа до математичкиот метод на диференцијално сметање во XVII век, исто и со азбуките бре момак... Кој ли им се појавил на овие а? :D

П.С. Знам дека сакаш да кажеш: дојдоа од далечната вселена и не научија да збориме, дај биди храбар кажи во што веруваш... не цело време други за тебе да зборуваат за да не испаднеш лудак со своите теории :)
Хахахха ме заболе кур за другите, морам ова да ти го кажам.
А уствари ако земеме од друга страна, ти си момак на Кроули. Кроули е момак на golden dawn, азбуката е издиктирана од некој си ангел;) Ај да не ги спомнам ѕвонците и други ствари :) Сакаш ли да продолжам понатака?
Стар си ти доволно, за да си отпорен на такви срања и не пробуј да ми наметнеш таков тип на аргументи. ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Одиме оф-топик со твоите фрустрации што не можеш да извлечеш нешто инфо + од мене. Ќе мора да те оставам со youtube и знаење од есеи прочитани по нет!

Ете така, испукај се... :)
Ако те заболел фалусот, оди на доктор, не решавај проблеми по форуми.
Не знам што има врска азбуката со ова што ти го изнапиша... реков како е дојдено до азбуките, ти одговорив уредно на прашање, ти може другото да си го завиткаш во некоја фантастична сказна. Твој проблем.

П.С. А кога веќе ти се запнало кој сум јас, да те поправам.
Јас сум иницијант во О.Т.О. исто како што бил и Кроули пред мене :) Имаш бааги дупки во знаењето за работите... ама ти си момак на Youtube, тоа е тоа.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Hepti...
Moram da priznaam deka paradiras so azbukite...
Od kaj taka smelo nenaucno tv rdenje deka bukvite vo Evredjskata azbuka se broevi?

Koga rvdis vaka nesto apsurdno red e da kazes koja bukva e brojot 1.

Ili kazi mi sto oznacuva "bet"-brojot 2. vo evrejskata azbuka?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Hepti...
Moram da priznaam deka paradiras so azbukite...
Od kaj taka smelo nenaucno tv rdenje deka bukvite vo Evredjskata azbuka se broevi?

Koga rvdis vaka nesto apsurdno red e da kazes koja bukva e brojot 1.

Ili kazi mi sto oznacuva "bet"-brojot 2. vo evrejskata azbuka?
Ти гледам се научно од прееска :) 800 книги, кои научно ти ги докажуваат писанијата. Пишуваш „еврејски преводи“ а ми велиш што имаш ти со еврејската азбука. НЕМАШ НИШТО по се изгледа. Штета.

Алеф е 1 :)
Бет во ПРЕВОД е куќа. Бетулах е Девица :D Има логика нешто нели?
А што има значење, ќе го скокниме тоа, не е за тука. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Одиме оф-топик со твоите фрустрации што не можеш да извлечеш нешто инфо + од мене. Ќе мора да те оставам со youtube и знаење од есеи прочитани по нет!

Ете така, испукај се... :)
Ако те заболел фалусот, оди на доктор, не решавај проблеми по форуми.
Не знам што има врска азбуката со ова што ти го изнапиша... реков како е дојдено до азбуките, ти одговорив уредно на прашање, ти може другото да си го завиткаш во некоја фантастична сказна. Твој проблем.

П.С. А кога веќе ти се запнало кој сум јас, да те поправам.
Јас сум иницијант во О.Т.О. исто како што бил и Кроули пред мене :) Имаш бааги дупки во знаењето за работите... ама ти си момак на Youtube, тоа е тоа.
Не ми треба мене знаењето.....го имам во потпис тоа;)
Проблемот е во тајноста и ексклузивноста на информацијата што ја фурате, нормално под дирекција на вашите "редови". И друга работа, што со тоа мислите дека имате некое право да водите некого. Имам дупки, ама доволно знам....не намеравам да потрошам години во иницијации и слични заебанции. Покрај тоа што ја обелоденувам оваа "работа" можно е и нешто да сменам и кај соговорниците...никад не се знае :D

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Hepto... - za "bet" delumno tocno...

Stom poseduvas nekakvo znaenje - kazi mi, te molam, koj broj oznacuva poslednata bukva?
--- надополнето: 2 август 2013 во 16:52 ---
Za nekolku dena ce go zavrsam postiranjeto na poslednata glava od prviot del:

Tolku spomenuvaniot Enki zaedno so dojdencite poseduval sofistirana moznosta deka tie dobivale informacii koi uste togas se koristele od nivniot doseg vo naukata, zanaetcistvoto i umetnosta. Seto toa bilo zabelezeno na instrumenti-pomagala koi mozebi se odnesuvaat na nekakov vid kompjuteri ili CD-zapisi. Kusata prikazna vo nepolni dve recenici zapisana vo Biblijata za Henoh dodeka setal zaedno so Gospod, zavrsuva so begol zakluok deka Gospodinot go zel so sebe na neboto - kaj sebe. Mnogu povece informacii ni nudi Knigata za Enoh koja e pronajdena vo nekolku mnogu slicni verziii za golemo cudo voopsto ne e vklucena vo Stariot zavet. Vo nea, so mnogu podrobnosti, se opisuva znacenjeto koe na ovaa licnost mu ja prenele angelite”. Isto taka vo Knigata za Mudritese naodjaat mnogu interesni zabeleski. Tie sto za niv znaat povece, jasno im e deka prviot kalendar so 12. meseci i isto tolu zoodijakalni obelezja obicno se narekuva Kalendar na Nipurkako istoto da ne potsetuva na zagadocnata planeta “Nibiru” kako Planeta na Vkrstuvanje. Istiot kalendar go podrzuva i evrejskite naucnici kade sto 2012. e ozna-cena kako 5770. godina.

Tokmu vo toa vreme na nasata planeta se simnal kralot-pretstavnik ANU. od Nibiru vo nekakva takanarecena drzavnicka poseta. Negovoto ime AN., vo sumerskiot i akadskiot jazik se belezi kako ANU.kako oznaka na nebo ili AN.UR. kako nebeski horizont. Istiot e mosne slicen na EN.PA. koja se odnesuva za opis na zenit i e sostaven del od ANUNKI-jcite koi od neboto dosle na Zemjata. Nitu malku ne e poinaku i so starite kineski zapisi. Od nacinot na niv-noto pisuvanje kako i podelbata na slogovite ocigledno e deka ovie pravila za pisuvanjeto poteknuvaat od starite sumerski zapisi. Slicno e i so pismoto na Japoncite i Koreancite Vo ovaa zemja so najbrojno naselenie na nasata planeta od davnina cuvanite beleski zasluzuvaat vnimanie, osobeno za nacinot i upotrebata na gradbi na hramovite so zaednicko ime KUAN koe poteknuva od sumerskiot izraz KU.AN. kako objasnuvanje na отворконнебото”.Se cini deka nitu malku slucajno godinata na latinski jazik se narekuva “anuum”, na francuski “annee”, a na angliski “annual”kako godisen”.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Hepto... - za "bet" delumno tocno...

Stom poseduvas nekakvo znaenje - kazi mi, te molam, koj broj oznacuva poslednata bukva?
--- надополнето: 2 август 2013 во 16:52 ---
Доста се рекламираш! Ок?
Може?
400!

Kajgana Shop

На врв Bottom