Не е за мене ...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
И да, и ти си грешка.
Премногу генерализираш. Јас имам 16 и врска од година и 3 месеци скоро... и? На убавина е базирана?:smir:
Да беше на убавина немаше да фукционирме “вака“.:)

А демек кога ти го запозна не ти беше ништо посебно убав, туку ти беше интересен и како никој до сега во однесување :wink:
И ајде те молам...Прво мора да постои привлечност - факт, а сепак летањето по убава фацка е најизразено додека си тинејџер. Можеби генерализирам, ама во па сепак е точно.:)
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Многу нормално дека на почеток имаше привлечност, не го негирам тоа... во многу ретки случаи е поинаку, туку дека понатамошниот тек на врската не се базира на убавината, туку на нешто подлабоко... зашто со постот мислев дека кажуваш општо, за врските кај тинејџерите дека се базирани само на убавината.:)

Погрешно сум те сфатила.:smir:
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Mи се има случено да ми пријде личност што не се смета доволно добра за мојата наклонетост, и од шансата за која ич не се двоумев да ја дадам излезе дека можеме да функционираме.
Ми се има случено личност отворено да смета дека не сум доволно добра за да ми подари негова подлабока наклонетост, а да се затреска на мртво на крај.
Ми се има случено да почнам со некого, а потоа да осетам дека сум загризала преголем залак, но сум продолжила упорно да го џвакам, патем цедејќи се што ми се свиѓа и можам да го научам од него. Штом осетам дека е 'над мене', тоа може да значи САМО дека искусил, слушнал, прочитал и размислил повеќе од мене, а тоа може да биде само предизвик за мојот сопствен сиров во споредба со неговиот префинет потенцијал, никако разочарување?!
Материјални и физички надмоќности не перцепирам.
 

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Не

Нека се мења, мене нема да ме интересира ипак.

Доволно ми е развиена меморијата.
Сеуште не ме сфачаш:
Каква врска има твојата меморија?
Сакав да кажам дека некој/нешто може да се смени до тој степен, да, после тоа, ти не можеш да знаеш дека тој бил оној што бил пред да се смени.Со други зборови: всушност, за истиот човек во твојата меморија да имаш податоци како за двајца,едни податоци за она што тој бил пред да се смени, и едни за она што тој е одкако се сменил...

Јасен сум сега? или треба уште објаснување...
 

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Се слагам со тебе 100%... ако типката не ти фрлила мерак на прва тогаш на втора тешко а трета нема..
Speak for yourself, mate...

Ја мислам дека до кај 27ма иам шанси... Прва втора бе... Него обично е финтата дека луѓето се исти на прва втора, 56та и така натаму. ПА нема промена.

Иначе јас ако ми се засвиѓа типка, ќа ја освојам, па било тао да е од прва вечер упознавање, или после 4 години дружење!!!...


Он топик иначе... Па не, не ми се дешаа сеа такво нешто. И не во последните Х години, мож ко помал...

А обратното се дешава често и страшно ме нервира, бидејќи ако типка ми се свиѓа, и ако и малки осетам дека мисли дека не може да ми парира, се откажувам одма и се ладам. Јеби га, таков сум!

златен, ти не ја сфати мојата поента.
Рече дека можеш да освоиш секоја ако знаеш како.
И мојата контра реплика беше дека и наголемиот заводник да си и сите можни татктики у џеб да ги имаш, ако не ти фрлила око таа- ЏАБЕ ТИ Е!
Појасно малце?

Оксиморон имаш у изјавава маwечко. Знаеш коа “таа“ не ти фрла око? Кога си далеку од најголемиот заводник, и кога ти се празни џебовите без ниедна тактика.

Јас не можам да освојам 3 типа на жени...

1. Заљубени веќе (иако ќе им бидам интересен, ама нема припаруење таму, нит па сакам)

2. Лезбејки (овие ќе ме мразат оти ќе ме глеат ко кокнуренција)

3. Тие што ЈАС нејќам и што не се мој тип (пошто по задача или по кладба или слично не ми иде освојувањето, мора јас да сакам)


И уште една порака до 16годишното маwечко. Прочитај ја мојата прва реченица од постов. И запамти ја. Иако ми се свиѓа твојата борбеност и твојот сарказам уште на овие години, ме подсеќаш на мене:wink:
 
Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
па најискрено можеби за околината изгледам многу пати многу самоуверена, но кога доаѓа за ова, понекогаш стварно ми е непријатно да се приближам до некој, особено ако мислам дека не ме приметува. имало разни причини зошто тоа не сум го направила, и секогаш се чувствувам глупо поради тоа, но што било поминало.
инаку да ми се имаат приближено со несигурност, но никогаш не сум била груба за да му ја навредам гордоста.
 
D

devojcence

Гостин
vaka pod ne e za mene se misli karakterno najverovatno.so znaci ke razmislam ubavo dali da pocnam.posto ne gledam poenta da pocnuvam so nekoj so e na razlicno nivo.e sega ako epten mi odgovaraat drugite raboti pa da probam ali neznam dali takvite vrski bi imale nekoj uspeh.iako nikogas ne se znae.i najcesto se slucuva vo nekoj sto najmalce si ocekuvala da ispadne super a vo nekoj so si mislel deka e najsuper da ispadne katastrofa.
 
Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Razlicno nivo?Daj definirajte mi go ova,ako ne gi zememe predvid finansisko,materijalno,na drug plan stvarno ne gledam kako.Ko vo americki film vo high scool koj e popopularen ili hehe?Ne,stavrno takvo cuvstvo nikogash sum nemala,on ako e ubav jas sum pametna,on ako e pameten jas sum smeshna,sekoj so svoeto.I toj e samo covek,pa kakov i da e.Ma i na Bred Pitt da imam shansa bi mu prishla ako sakam.
A vtorovo mi se ima sluceno.Eden decko mi rece ednash deka nikogash ne bi bil dovolno dobar za mojot svet.Pred toa mi beshe simpaticen,ama posle toa ne,bash zatoa shto smetav deka negoviot zaklucok e smeshen i nemav namera da bidam so nekoj koj ima taka ogranicen svet.
 

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Ако не е за мене, тогаш ASTA LA VISTA
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Знаете како иде онаа маалската поговорка" нема недостижни жени, само недоволно упорни мажи":pos:
Да ти кажам до негде си во право..дечкото на една моја другарка трчаше по неа 1-2 години.Па не знам колку корпи имаше добиено од неа,во меѓувреме си фати друга женска,па се скара,...и на крај успеа да ја фати и сега се заедно 5 години:)
Инаку мене ми е глупаво ова Не е за мене...се имам почувствувано и јас така,дека јас не сум доволно добра за некого, но таквото размислување е сосема погрешно.Повеќе не размислувам вака.Никој не е толку совршен па да биди недостижен.Совршенство нема.Негде се дало негде се зело.Секој си има свои предности и мани,па така да нема потреба да го сместуваме високо меѓу ѕвездите,да го идеализираме до толку и слично.
 
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
не беше за мене али касно сватив... и откога сватив не сакав да прифатам... али ЈБг тоа е.. ако не е одма мајни го..
 
Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Stalno se zaljubuvam vo takvi....mozebi zatoa sto nemam dovolno samodoverba...za site mislam'nema sansi ovoj mene da me sviga'i toa...
 
Член од
17 март 2008
Мислења
157
Поени од реакции
2
e iskreno i ja porano se zamarav so toa...ama vekje ne...i da dobijam korpa...pa nisto strasno,bolje da probas i da bides odbien odkolku da se prasuvas dali me svigja ili ne me svigja:)bar ja taka mislam...ti treba da si imas povekje samodoverba i sve ke bide ok:)
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Дали некогаш сте се затрескале во некоја личност, за која сте сметале дека не сте доволно добри, па поради тоа не сте и се приближиле? Ви изгледала многу поубава од вас физички, ви делувала поинтелегентно, се дружела со луѓе со кои вие никогаш не сте се и сл?
Дали имате такви ограничувања кои знаат да ви го попречат патот, по кој обично без размислување би тргнале?
Тргнав, тргнав ама застанав.

Каков ви бил исходот од таквата ситуација? Сте биле прифатени веднаш, со двоумење или па одбиени без никаква шанса?
Одбиена без трошка надеж.:pipi:

А дали некој ви пристапил со доза несигурност бидејќи на некој начин се чувствувал неколку скалила под вас? Сте го охрабриле и сте му дале шанса или не сте му обрнале ни внимание сигурни во тоа дека не ви е достоен?
Ах...многу пати сум одбила уште на прв поглед но не оти не ми биле достојни туку оти самата не сакав да си дадам шанса.:uvo:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom