Нервоза - колку се нервирате и зошто?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Може да се каже дека имам дебели нерви. Џоа кабли :) Прагот на толеранција ми е релативно висок и ретко може нешто да ме изнервира до потресување, или барем нема да покажам, го оставам да се трупа, а кога купот ќе стане преголем ќе пукнам во најнеочекуван момент и најнесоодветна ситуација и дури тогаш сфаќам колку тежина сум потиснувала подолго време.

Знам многу да критикувам, да мрчам, да изразувам незадоволство од некои појави/случувања/луѓе, ама тогаш не сум вистински нервозна, туку само моментно изиритирана и тоа е начин да покажам незадоволство. Некогаш дури и само за да се најдам во муабет :icon_lol:

Кога вистински ќе се изнервирам сум како ураган, кој преферира да се заклучи во 4 ѕида за да не ја напаствува недолжната околина, а кога нервозата ќе испадне придружена со разочарување, бес, агонија и куп лоши чувства, 5 саата солзи нема да ме смират, зошто ретко плачам, ама кога ќе се расплачам не можам да се сопрам. :)
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу нервозна личност сум.Можам да се изведам од патики за ситница,а камоли за некој поголем проблем.Се нервирам кога мојот труд не се цени,кога ја мавам главата од ѕид,кога сум обвинета неправедно,кога некој ми изиграва паметен а нема три чисти во глава,кога некој ќе ме потцени,кога ништо не е како што треба,кога ќе почне годината како оваа....Значи лесно се нервирам,и тоа трае додека не го решам проблемот.Знам да се издерам,знам да се оболам од нервоза,знам да му се истурам на некој што не е крив,да се затворам во соба и да плачам како мало дете.
Од сите причини кој можат да ме изнервираат,неправдата ми го пали фитилот најбрзо.
 

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Многу ретко се нервирам. Толерантен сум и секогаш ведар и расположен. Ама кога се нервирам бајаги сум опасен:tapp:. Најчесто се нервирам за некои ситници и за школото, а исто така може да ме изнервира и некој пораз на јувентус.
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
80% се нервирам секој ден, за мала ситница може да е ама дур не чујам добра вест нервозата трае
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Се нервирам кога мојата најдобра другарка, рецимо, ќе си направи палачинки и ќе ги избања во чоколадо, ќе ги слика и ќе ме ебе во мозок со сликата де по мсн де сутрадан на сколија, де на кафе, де на сред улица, а особено не пропушта да ме потсети ако изјавам дека сум гладна.

И кога некои луѓе, сеедно дали ми се блиски или не, даваат да пропуштат други луѓе у животов. После до цркнување ќе ми лечат фрустрации. Мрш.
 
Ф

Фил Ајви

Гостин
Скоро никад, можат да ме изнервираат само луѓе ама тоа ретко се случува...
 
Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
не се нервирам, не се нервирам, не се нервирам....ама па кога ќе се изнервОЗИРАМ :nerv:
и.....да видиш после....:coffee:
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Се нервирам кога некој ми зборува за политики...Воопшто не е моја тема.Не ме интересира, што да правам кога е така:toe:
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Често ке слушнеме или и самите ке кажеме-Нервозна сум,остај ме на мира!!!!!Зошто се нервираме,која е вашата најчеста причина за нервоза???Јас лично ретко се нервирам,а и кога сум нервозна не се истурам на други личности,може ке си поплачам малце и ке ми помине нервозата,но има некои,уфффффф!како вие се справувате со нервозата ваш и на другите окулу вас!јас кога ке видам некој дека е нервозен,само ке го прашам зошто е нервозен,и ако ми се раздере или не ми каже ке си покутам,да не го нервирам уште повеке!
Не се нервирам. Освен во ПМС, кога цела населба и пошироко може да забележи дека треба да давам данок во крв. :pos2: Инаку, иако свесни дека нервозата е голема неприродна состојба на организмот, во која сите органи се во своевидна згрченост, настанува варијабилен дотур на крв во срцето, се` работи забрзано и неправилно, повторно се нервираме... Голема нелогичност... Ги ставам стресот и нервозата во истата група на убијци на духот и телото. Избегнувам нервозни луѓе, не ги тешам, не им приоѓам, не сум им ни крива ни должна. Па уште да ми се издере некој нервозен ? Кој не му ја врзе една, ќе му помине нервозата инстантно.
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
се нервирам секојдневно и тоа највеќе од такт ме вадат ситници али знам доста добри тактики за да ја избацам нервозата од мене без разлика колкава и да е ,што значи дека веќе не ми представува проблем него ја доживувам како нормален секојдневен настан од кој неможе да се побегне :wink:
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
Секој ден, цел живот, за најмизерни работи и ситници.
 
Член од
22 април 2008
Мислења
405
Поени од реакции
28
Да бидам искрен често можат да ме изнервираат моите и да не го забаровам (брати ми) но кога сум излезен од дома поретко омрам да признаам....
 
Член од
27 јануари 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Se nerviram epten mnogu skoro sekoj den ima nes so ke moze da me iznervira ili nekoja drugarka ili mojve doma ama sigurno nes ke se najde so ke me iznervira... veke se naviknuam na toa
 

Kajgana Shop

На врв Bottom