Непочитување на полициски час

D

Deleted member 12196

Гостин
policiskiot cas se pomesti samo poradi vremetraenjeto na denot i se ke se pomestuva zamisli za eden mesec doma zatvoren a nadvor mrak u 21 koga ke razmislis isto ti e po ladnoto koj lupase niz ulici posle 21 a sega za nepol mesec ke vidite sto e nepocituvanje zatoa i rilax mu pravat ,navodno olabavuvanje
Зарем денот одеднаш се зголеми за 3 часа, па и полицискиот час да се помести за толку? Друга ќе да е причината...

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
i toa e ama i denot nemoze da te drzi na 35 stepeni doma ne si pritvor

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Додека вие овдека си ги ебавате гревовите и исправате криви дрини, таму некаде далеку се игра Џандар збира.

D

Deleted member 12196

Гостин
Полицискиот час го почитувам. Ниту еднаш не сум го прекршил (двапати го злоупотребив, ама во рамки на дозволеното).

Ме интересира дали некаде можам да извадам дозвола за еднократно движење (возење) после 19 часот. Треба да патувам некаде (имам некои обврски), тешко дека ќе се вратам навреме. Најлошо е што друг треба да ме вози, значи ќе ми треба дозвола за двајца.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.831
Поени од реакции
40.279
Полицискиот час го почитувам. Ниту еднаш не сум го прекршил (двапати го злоупотребив, ама во рамки на дозволеното).

Ме интересира дали некаде можам да извадам дозвола за еднократно движење (возење) после 19 часот. Треба да патувам некаде (имам некои обврски), тешко дека ќе се вратам навреме. Најлошо е што друг треба да ме вози, значи ќе ми треба дозвола за двајца.
Според овој портал, кој гледам дека е наменет за правни новости, дозвола може да извади овластеното лице во правното лице или само фирми за нивните вработени.

Плус на Фокус има статија, каде што отвориле владин сајт за поднесување пријава за дозвола. Може ќе ти послужи.

enko2974

Premier Сasual Dating - Authentic Maidens
Член од
13 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
14
Dojdete vo Cair ako ste za kosarka,servis i drugi sportski aktivnosti,poveke se sportuva otkolku vo obicen den,sepak ima efekt policiskiot cas,poveke sport.
Isto taka i poveke vozila i motorcinja ima ,a policija ima ne e deka nema.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ако сакаш да шеташ и да не го почитуваш, секоја приватна фирма може да издаде потврда. Поента е да се научиме на некаква дисциплина. Невозможна мисија.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ако сакаш да шеташ и да не го почитуваш, секоја приватна фирма може да издаде потврда. Поента е да се научиме на некаква дисциплина. Невозможна мисија.
Дисциплина и насилно социјално оддалечување се две различни ствари. И јас можам да извадам дозвола, ама кој курац ке ми е у вакво стање?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Дисциплина и насилно социјално оддалечување се две различни ствари. И јас можам да извадам дозвола, ама кој курац ке ми е у вакво стање?
Точна дефиниција, ама за народ без дисциплина која друга мерка постои? И да е процентот 20% на тие недисциплинрани пак ќе го јадеме стапот. Некоја од земјите наместо парични казни има мерка за тие што ќе прекршат мерка месец дена дома без искачање. Може и така треба за нашиве, па и таа ако ја прекши притвор.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Точна дефиниција, ама за народ без дисциплина која друга мерка постои? И да е процентот 20% на тие недисциплинрани пак ќе го јадеме стапот. Некоја од земјите наместо парични казни има мерка за тие што ќе прекршат мерка месец дена дома без искачање. Може и така треба за нашиве, па и таа ако ја прекши притвор.
Се убаво, ама целата оваа фрка да беше препорачана од експерти по инфектологија, а не од политичари кој не троват секој ден со патетични пресови!

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Се убаво, ама целата оваа фрка да беше препорачана од експерти по инфектологија, а не од политичари кој не троват секој ден со патетични пресови!
Зарем мислиш политичари нешто можат да смислат што има врска со организирање, ред и поредок? Инфектолозите ги следат трендовите ворегионот и светот и даваат препораки. Политичарите смислија донирање на поврат на ддв.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Освен Др Вело, никој друг несум чул јавно да каже нешто. Шо не испаднат и да објаснат стручно како Др Вело?
А не: Така е и така е и тоуку! Туку стварта е: Слепец слепци воде!
Затоа полицискио час е бесмислен. Смешен е. Иљадо пати е кажано за гужвањето по автобусите и конфекциите и продавниците. Абе беше вистинска ситуацијата како што ни ја презентираат на вести до сеа пола популација ке беше заразена. Затоа полицискио час е смешен. Ковид19 вика: "Добро ај, од сабајле додека работете ја ќе спијам, коа ке завршете ке станам па ке почнам да летам у ваздухо."

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.189
Поени од реакции
84.067
Освен Др Вело, никој друг несум чул јавно да каже нешто.
Одамна има многу луѓе на разни позиции кои јавно кажуваат нешто, само треба да пратиш медиуми.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Одамна има многу луѓе на разни позиции кои јавно кажуваат нешто, само треба да пратиш медиуми.
Па у томе је проблем буразеру, шо РАЗНИ луѓе кажуваат НЕШТО! Иначе дека да ги пратам медиумите?
На исток, запад, север, југ?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Не се секирај за мене, време е за стратегијата од @Toma, а и доста беше пандемија, видовме шо видовме, не е интересно поќе, во август сакам да одам на одмор на море :D
Баш така, како што одминува времето гледаме дека вирусот не е онака како што кажуваа во „Холивуд“,
толку е по 4 мај сите ќе олабават со мерките, првично кога почна со мерките мислеа 2 недели до месец ќе прекрцкат, ама одкако и стана јасно на сите дека не е толку страшен вирусот тоа е,
најцрните сценарија што се правеа секаде по светот почнаа да ја преполовуваат прогнозата.

Гледам нашиот спасител ГоспоТ Филипче, вика пикот ќе дојде, нели требаше на почетокот на април, па го поместија на велигден, па на крајот на април, па сега кај и да е ќе биде,
сега кога ќе отворат кафаните има одма да фанеме имунитет (оние што досега не фатиле од гужвите) и до летото ќе се стабилизира ситуацијата, па ќе можеме да одеме на одмор оние што ќе имаме пари (тие што не плаќаат кредити).

Малку за овие маските, мајками купила од 65 денари, биле демек поквалитетни од тие 35 што беа, ама пред малку си дојде и вика не се дише преку овие, ќе се укгшеш, не да фане да си носе од кинеските колку да ја има за украс она фанала ќе се заштитува максимално.

Kajgana Shop

На врв Bottom