Толку од мене Чита на оваа тема со тебе, биди ми поздравен, продолжи да го сакаш системот, додека користиш благодети, создадени и платени од луѓето кои се групираат, за да ги користат благодетите од заедништвото.
Толку од мене Чита на оваа тема со тебе, биди ми поздравен, продолжи да го сакаш системот, додека користиш благодети, создадени и платени од луѓето кои се групираат, за да ги користат благодетите од заедништвото.
Не мора да познаваш лично луѓе, ги читаш нивните ставови тука и јасно ти е за каков ментален склоп се работи, не е нешто што јас сум го измислил, настрана Хана Аренд, имаш куп научни студии (Милграм, Стенфорд од славните и други), кои укажуваат на тоа дека за многу брзо време едно општество може да постане тоталитарно, само е потребно мнозинството да е на страна на власта, жално е што е така но нема што да се прави кога оние кои апелираат на разум и факти се секогаш тешка мањина, така да уживајте во 85 часовен непрекинат полициски час и да не ве ѓаоло натера да го прекршитеМе чуди зошто луѓето пред системот по степенот на развиток се поблиски до горили отколку до тие кои живеат во системот? А не дека немале време, без систем живееле 5.97М години, додека со системот во ,,само,, 30К години се стигна од лак и стрела до секакви благодети кои ти моментално ги уживаш. Ти чим го мразиш системот, треба и да мразиш све што е негов производ, така што не знам што сеуште се мачиш во него и што не го избегнеш. Ете ако ти е толку тешко земи некои системски работи како шатор, пушка или запалка(иако ако си хард кор анти-систем не би зел ни тоа, од принцип) и збогом у планине, баш ќе се ослободиш од неговите окови еднаш и засекогаш.
Автоматски споено мислење:
Кој ќе ти се внесе тебе во фаца? Гледаш какво генијално распознавање имаш на форумски ликови кои не ги познаваш, а знаеш за нив повеќе од самите нив. Чим олку знаеш на невидено сигурно меѓу народот си сметан за врач и луѓето шетаат со лукови по џебовите за да не ги фати некоја клетва, а после тебе истураат вода за лесен да им е патот.
Кое црно оружје, знаеш со што располагаа ХВО и ЗНГ на почетокот? Со ништо...користеле малокалибаркии чифтиња и југо-М57 имаше ембарго на увоз на оружје во Хрватска од ОН и дека најмногу купуваа од Маџарска, Украија и Русија. Да, русите продаваа оружје со кое ќе се убиваат браќа србиОд кај им беше оружјето на хрватите? Све тоа спонтано се случи според тебе, без надворешен фактор? Да беше така како Илинденското востание ќе завршеше хрватското со оглед на тоа дека хрватите немаа ни луѓе, ни оружје, а вака стигаше оружјето, НАТО-инструкторите и усташите од стариот режим преку Унгарија, па економски ембарга, дипломатски притисоци, заврзламии и отиде Југославија. Ти да не мислиш ,,Шарена Револуција,, или спрскиот пандан ,,Отпор,, тек така изникнаа спонтано од овој напатен народ?
Нејсе, да не одиме офтопик гледај разбери нешто од нешто за системот прво, за да не изиграваш Тарзан и пред некој познаник во живо па да ти се смее, премногу ќе ти дојде и ова за распадот на ЈУ.
Па и кај нас има ете, од што им тропа сиромаштијата на врата почнаа да демонтираат лежачки полицајци во Сингелич а другиве оро да играат во ГевгелијаНиз целиот свет има веќе демонстрации против карантинов.За жал многу љуѓе останаа без работа.Сиромаштијата им тропа на врата.
За демонстрации, втора половина следен месец ќе видите, ако продолжат со исти мерки.Низ целиот свет има веќе демонстрации против карантинов.За жал многу љуѓе останаа без работа.Сиромаштијата им тропа на врата.
Далеко од тоа од демонтрација. Али стварно само демонтрација е прав лек кога те газат. Само сумњам дека лесно може да се огранизира кај нас тоа. Докажани шпијуни сме со векови. Се продаваме за парче коска и сув леб. Србите можат да се организираат. Они имаат калективно ЈАС, ама ние тешко за жал.Па и кај нас има ете, од што им тропа сиромаштијата на врата почнаа да демонтираат лежачки полицајци во Сингелич а другиве оро да играат во Гевгелија
Во Ленинград имало полициски час инспириран ако не се лажам од зачестените појави на канибализам меѓу населението, тоа е за време на опсадатаПа поубаво да бидат тие денес отколку „ИЗРОДИТЕ“ како оној од Муртино и неговите соработници...
Барем во нивното време немало толку часови полициски час!!!
Оваа војна е доста интересна војна... Без војски, без крвопролевање, без бомбардирања, без рушевини... Но сепак жртви на сите страни - беда, страв, таканаречена вонредна состојба која воопшто не се разликува од воена со празни улици како Москва зимата 1944 година, со затворени дуќани, со затворени луѓе, исто како во бункери, колабрирани економии бетер од воено време, здравствен систем паднат на колена и сведен на помош од црвен крст, парализирани државни институции, замрзнати судски постапки...
И зад сево ова некои структури прават баснословни воени профитерства... Па што е ова друго ако не невидлива/тајна трета светска војна на поинаков начин???
Па нормално дека сум загрижен за економијата.Ако продолжи вака ништо добро не ни се пишува.Од друга страна е круна19, ко шо милуваш да го викаш.Од кај си сигурен дека не е опасен?Има многу љуѓе кои ја закачија коронава тврдат дека е многу поопасен и со далеку потешки симптоми од грипот.Во едно сум сигурен.Во овие времиња на брзи информации и дезинформациите добија на брзина.Теории на заговор,полувистини, лаги колку ти душа сака.На обичниот човек останува одлуката во шо ќе верува!За демонстрации, втора половина следен месец ќе видите, ако продолжат со исти мерки.
Туку ти што сакаш да кажеш со постов...
Знаејќи го твојот став за круна19, за провакцинација, за игнорирање кога се работи за свети работи т.е. бојкот, сега сум збунет
Епа само да те информирам дека врз база на дезинформации, го запаливте амбарот, за да фатите еден (1) глушец.Па нормално дека сум загрижен за економијата.Ако продолжи вака ништо добро не ни се пишува.Од друга страна е круна19, ко шо милуваш да го викаш.Од кај си сигурен дека не е опасен?Има многу љуѓе кои ја закачија коронава тврдат дека е многу поопасен и со далеку потешки симптоми од грипот.Во едно сум сигурен.Во овие времиња на брзи информации и дезинформациите добија на брзина.Теории на заговор,полувистини лаги колку ти душа сака.На обичниот човек останува одлуката во шо ќе верува!
Хаха буразеру, у Штип поголем број од конфекциите редовно си го собираат и враќаат стадото со автобуси од самио почеток на кризата. Плаче за протест, ама пола од стадото едноставно не сакаат да се погледнат у одразо на водата да видат дека се родени лавови. Поубаво се осеќаат како овци! Е сега е веќе редно да се реализира оноа од вицот:Од утре среда работниците се враќаат во фабриката Кромберт & Шуберт во Битола...
Зачудува фактот се враќаат 2.000 работници а сеуште има полициски час???
Нели ќе се возат во еден автобус по 53 луѓе... А полицискиот час не дозволува да шетаме по планини, езера, ливади...И не дозволува полицијата повеќе од двајца во кола... Нешто не држи вода министре Вилипче... Почитувани министре Вилипче и министре Чулев ако има полициски час тогаш тоа нека биде полициски час... Министере Чулев во Битола се казнуваат Битолчани со 2.000 евра што излегле пред гаражната врата на улица Тодор Скаловски - Касарна Битола. Излегле пред гаражната врата за да ги земат нивните деца што излегле малце на чист воздух.
Секој кој сака да шета по планини, езера, ливади не повеќе од двајца нека биде ослободен. Ако можат по 53 патници во автобус во Кромберт и Шуберт тогаш може и двајца да шетаат на отворено место со маска и нараквици...
Не само Кромберт и Шуберт доста други фирми во една смена работаат со трицифрена бројка како на пример: LTH Леарница Охрид, Костел во Косел Охрид, ODW Електрик, Конфекциите од 06.00 до 15.30 часот...
Да бе, кај не ни текна!https://fokus.mk/znachajno-namaluvane-na-kriminalot-otkako-se-vovede-politsiskiot-chas/
Сепак нешто добро произлезе од полицискиот час.