Необично хоби

vlay_markoman

r3k1NNz0R.mp3
Член од
24 септември 2012
Мислења
176
Поени од реакции
43
Ненамерно почнав да ги собирам кутиите од цигари. Прво целта ми беше да ми текне еден ден да избројам колку имам и колку пари сум дала, па демек да ги откажам, да ми се сврти во умот. Ама сеуште не ми дошло така, иако над 6 штеки празни кутии имам (а собирам од неодамна). Сега ги собирам затоа што имам замисла да направам нешто со нив, па не ни ми текнува да пресметам колку пари сум потрошила на нив.
Кога ќе биде готово тоа што ќе го направам со кутиите, тогаш ќе ставам тука слика да видите сите (само немојте да ми рачунате колку пари сум дала за цигари).
јас имам 400 кутии ако сакаш имам и некоии странски да трампаме ама чинам собираш една врста? јас тие 400 ми се само од родео тврдо блуе а другите не знам колку ми се имам странскииии
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 01:18 ---
Ненамерно почнав да ги собирам кутиите од цигари. Прво целта ми беше да ми текне еден ден да избројам колку имам и колку пари сум дала, па демек да ги откажам, да ми се сврти во умот. Ама сеуште не ми дошло така, иако над 6 штеки празни кутии имам (а собирам од неодамна). Сега ги собирам затоа што имам замисла да направам нешто со нив, па не ни ми текнува да пресметам колку пари сум потрошила на нив.
Кога ќе биде готово тоа што ќе го направам со кутиите, тогаш ќе ставам тука слика да видите сите (само немојте да ми рачунате колку пари сум дала за цигари).
јас имам 400 кутии ако сакаш имам и некоии странски да трампаме ама чинам собираш една врста? јас тие 400 ми се само од родео тврдо блуе а другите не знам колку ми се имам странскииии

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
еве што е необично хоби:eek: група јапонски волонтери кои се собрале на фејсбук секоја недела се занимаваат со своето хоби, па дури и децата си ги понеле со себе , а видете како детално ги чистат јавните тоалети

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
во мое време необично хоби беше собирање на некролози од бандери како сликички па повремено ќе си ги разменувавме еден со друг.... “Овој ми е дупликат.... ај да се менуваме... чек ! не е дупликат... овде е на жална вест , а овде е на парастос.. па се трампавме.... заебано е детство и младост да ти се рокерски и тоа во време без интернет кабловски МП3 и смартфони...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
papaversomniferum - ту едвај го напишав и тоа препишувам по неколку пати,
P-A-P-A-V-A-R-S-O-M-N-I-F-E-R-U-M. еве и со големи букви моето необично ХОБИ
па дури и тема му отворив, а и можеби сум и единствен во свет со овакво ХОБИ.

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Ако ви кажам, ќе ме сметате за психо. Но, ај, што ќе биде нека биде. Моето необично хоби беше едно време лепење на тоалетна хартија на ѕидовите од тоалетот. Но, тоа кога бев мала. Сега веќе не го правам тоа.

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Најнеобично хоби за кое сум чул е собирање мачешки опашки. Во америка некој човек убивал мачки, им ги сечел опашките и си ги чувал како трофеи. Почудно хоби од тоа нема

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Најнеобично хоби со што се бават младиве е собирање пасворди од ви-фи по кафичи.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Знам една личност што си ги јадеше мрсолите како помал/а...Незнам дали од навика или како хоби :D

Член од
5 февруари 2014
Мислења
138
Поени од реакции
60
Сестра ми збира салфетки кога одиме на гости,во ресторан или негде кај што има салфетки во боја или со шари :)

Zbo

Член од
12 јануари 2014
Мислења
107
Поени од реакции
277
Јас си собирам недобитни ливчиња од кладилница!

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.151
Поени од реакции
13.323
Моево и не е толку необично, собирам карти од спортски натпревари. Сега лошото е што не ги имам сите на кои што сум бил, туку 1/8 само, бидејќи имало некои бесплатен влез, некои картата кај радарите на врата ми останала и така... Последниве 2 години гледам све да собирам што можам :)

А знам и една со баш уникатно хоби. Собираше шеќерчиња од сите кафичи и ресторани каде иде. Знам имаше собрано и од Германија, Хрватска, Турција и сегде кај што шетнала и седнала на кафе. Има преку 200 шеќерчиња дома, ама веќе добри 5,6 години собира. Некогаш се случува и да седне на кафе иако не и се пие, само ради шеќерче да си земе и од таму :D

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Ja sobirav ka pomal kamcinja i drva kao mecevi i baba mi gi zede drvata za ajvar da pece so niv :/ a slikicki imam 1 poln paket :p a pred nekoe vreme pocnav i kursumi da sobiram da pravam kolekcija :p

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom