Барем добро ли си платен за глупостиве шо ти рекле да ги тресеш на сите теми, подтеми,подфоруми,форуми?
Слабо пратиш.
Не добро туку одлично сум платен , фала на прашањето.
Ти како ми си, уште за безпари се бафташ по форуми. Кога ке научите бе деца дека времето е пари. Кога ?[DOUBLEPOST=1413663109][/DOUBLEPOST]
Ти сериозно мислиш дека законот е донесен за таа цел, да се осигураат луѓето со тоа што мајсторите ќе имаат лиценци, дали знаеш каде живееш?
Нема јас што да мислам. Сакавте европа, еве ви европа. Е сега платите малце ниски се, ама принципот тој е.[DOUBLEPOST=1413663203][/DOUBLEPOST]
Неможит и комшиите да ти поможат, зато шо немет лиценца. Без лиценца немат помагање.
Слабо го имаш читнато предлог законот. Пред да се впуштиш во дискусија треба прво да си ја направиш домашната.[DOUBLEPOST=1413663357][/DOUBLEPOST]
Или уште поинтересно прашае, како воопшто ќе знаат надлежните дали некој ми работел дома или не, ќе дојде дома да ми провери, ќе пушти андеркавер инспектори да одат по куќи да гледаат дали мајстори работат. Ако сака да добие законски и уставен ќотек, никаков инспектор не смее прагот да го помине во нечиј дом.
Затоа се тука комшиите. Ако си живееш со нив ке си поќутат, ама ако си скаран има да го вжештат телефонот од пријавување.
Затоа пак ке ви речам повеќе со комшии карање никако.Посебно не со пензионери.
Значи секој ден добро утро, добра вечер, како си комшија, да не ти треба нешто, леб млеко да ти купам секако ке одам до продавница. Торбата да ви ја придржам, такво работи, комшиски бон тон.