Jas vaka se molamМалку е офтопик, ама едно видео од К-15
Jas vaka se molamМалку е офтопик, ама едно видео од К-15
Еднаш се зафркнав да бидам девер на свадба во која имаше и церемонија во црква. Попот за пола саат а-у собра од сите нас, малку по малку 100 евра. После домашните си муабетеа меѓу себе и викаа, лелеее не острижа попот, а јас им велам, чекајте бре малку луѓе, попот вози мерцедес, мерцедесот троши многу бензин, а и бензинот поскапе, мислите лесно му е.Џабе брчите сите. Утре кога ќе се мажите/жените, или кога ќе бидете кумови/девери, ќе се построите сите в црква и ќе си платите арач. Се дури тоа го правите, ќе ве стрижат. Што би рекол Мики1, ами ако, само еднаш се плаќа за тоа...
ima prijatele kako ne sv Jovan Kaneo se naplajkaЈас досега не сум сретнал црква во која се наплаќа влез,и во Охридов и пошироко. Можеби ви наплатиле за некои други културни споменици околу црквата/манастирот.
А околу другото нема што да се искоментира...им се дозволило си прават и на крај краева никој од нашите верници не се бунат јавно за ваквиот пристап на владиците и поповите...јебига што сме мирен народ(и верниците и неверниците) кој одредени субјекти го газат и го газат.
Јас бев кум, на мој многу добар пријател. Неговите сакаа церемонија в црква. Никако не е човек, треба да им расипува ќеф на стари луѓе. Не стругнаа официјални 5000 денари, и неофицијално уште 2000, така за адет.Еднаш се зафркнав да бидам девер на свадба во која имаше и церемонија во црква. Попот за пола саат а-у собра од сите нас, малку по малку 100 евра. После домашните си муабетеа меѓу себе и викаа, лелеее не острижа попот, а јас им велам, чекајте бре малку луѓе, попот вози мерцедес, мерцедесот троши многу бензин, а и бензинот поскапе, мислите лесно му е.
А тие јадните, младоженецот без кола, а на невестата таткото има еден стар стокец.
Канео и Св. Наум сигурно се наплаќаат. Потврдувам.ima prijatele kako ne sv Jovan Kaneo se naplajka
od ohrid sum i znam
Идиотштина.Пари за здравје само на лекар се остава, какви цркви какви глупости.И мојот лекар вози мерцедес ама бар он си го има заслуженоЗошто оставаш пари во црква?
- За здравје.
Како за здравје?
- Па така, како сите други.
Добро, не си свесен дека попон си купи ново Ауди од твоите пари?
- Јас не ги оставам парите за попот.
Добро, ти не ги оставаш за попот, ама попот ги троши. За кого ги оставаш, за Господ? Што ќе му се него?
- Јас за здравје ги оставам...
И така во круг.
.