Невиноста

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
И јас се слагам со тебе Dolphin 8)

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
StenmarC напиша:
И јас се слагам со тебе Dolphin 8)
Делфинизам е единствениот правец во сексологијата, со кој сите се слагаме и има декларативен амин, бар од мене, за све што ќе каже. Само нека кажуе почесто малу, ако може.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Jas ke se pridrzuvam na toa staroto pravilo: "SEKOJA E NEVINA SE DODEKA NE SE DOKAZE SPROTIVNOTO" :wink:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Dejana напиша:
abe se e ova interesno i takvi nekoi stvari. Nego ke mi kaze li mene nekoj koga e vistinskoto vreme i koj e vistinskiot, si imam jas problem... dali razbirate neznam koj. da ne se razbereme pogresno glavnata dilema mi e dali da bide toa nekoj bilo koj ili ljubovta na zivotot mi ..... paaaaaaaaaaa?

srcka nema vistingo vreme...bitno e momentot i so kogo ke go napravis toa KAPIS????:wub:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Dejana напиша:
Srcka od kade pa jas da znam so kogo treba da go napravam "toa"
tuka e problemot.... KAPIS
Ако ти не знаеш, значи не ти е дојдено времето.
Друг некој да не треба да ти каже со кој, како и кога, ебате?

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
P.Overdrive напиша:
Ми го зеде зборот од уста. Чим толку не си свесна дека ти сама треба да си дознаеш, не со доволно зрела за такви работи.

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
P.Overdrive напиша:
Така е брачко!!!

Иначе Дејана кога ќе ти дојде времето сама ќе почуствуваш!Не треба да се форсираш дали треба и со кого треба и како....!

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Dejana напиша:
ne e toa rabotata... dali mi e dojdeno vreme ili ne. Tuku mislam deka bi mi bilo podobro da go napravam toa so nekoj koj ne go sakam, koj samo me privlekuva odosto so ljubovta na mojot zivot.
mislam deka taka bi pominala so pomalku izgorenici ako me razbirate....

ako mislis na toj nakoj ja mislam nemoj...Bolje so ljubovta na tvojot zivot znaes koj otkolku so fraerot ..........:pishtoldz

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
jas bi ti dala sovet toa de ne go prais so znaes koj ali ako veke si resila ne ti se mesam

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Dejana напиша:
Jas mislam, odnosno sigurna sum deka dokolku prviot pat mi bide so ljubovta na mojot zivot nikaogas nema da mozam da se otkacam od nego. Odnosno on da me otkaci... zatoa razmisluvam da go napravam so........... barem togas nema toa nesto tolku da mi znaci i ke mozam lesno da prodolzam ponatamu koga ke dojde moment da rascistam so nego. Seriozno razmisluvam da postapam taka no nekako mi treba prvo podrska od nekoj koj pominal niz tie raboti za konecno da se resam.... i da zavrsam veke so toa.... veke stanuva macno ova so nevinosta.. prviot pat bla bla. SEPAK nekoj mora da bide prv neli?
Како прво колку години имаш? Второ: ситуацијата ти е невероватно едноставна само ти си ја правиш комплицирана со тоа што се плашиш. Ако ти само сакаш да си ја изгубиш невиноста со тој “фраерот“ што го зборите за да не останеш повредена на крајот, тоа ти е многу лоша идеја. Не треба да си ја изгубиш невиноста само колку да си ја изгубиш невиноста, да ти мине редот едноставно. Треба убаво да си размислиш со кој сакаш, како сакаш, за да си ја намалиш шансата да бидеш повредена. Во право си дека некој треба да биде прв, но зошто некој кој што ти значи? Не се плаши да бидеш повредена, затоа што сите барем еднаш во животот ќе завршат со скршено срце, но тоа не е причина да бегаме понастрана од љубов. Сигурно ја имаш слушнато познатата изрека: “Подобро да љубам и да изгубам, отколку никогаш да не љубам“.
А сега како што те слушам по муабетот, не би рекла дека ти воопште си спремна за односи, не ни треба да помислуваш на тоа. Би те посоветувала да чекаш, почекај барем една година, кај се брзаш толку? Ако тој типот кој што збориш дека ти е љубовта на твојот живот, ако е тоа така, тогаш тој нема да те повреди. А доколку те повреди, значи не ни ти бил љубовта на твојот живот, а тоа значи дека таа твоја “сродна душа“ која што никогаш не би те повредила (и која што ти ја заслужува невиноста) сеуште ја немаш пронајдено.
Само запомни дека се се преболува. Верувај ми дека ќе зажалиш ако ја изгубиш невиноста со некој кој што не ти значи, посебно ако си ја имала личноста која што многу ти значи до тебе а не си искористила шанса. Можеби на почетокот ќе бидеш разочарана, али после 5-10-15 години нема ни да ти биде многу битно кој ти бил првиот, али зошто да не биде некој кој што ти значи? Зошто да не си имаш еден убав спомен од него?
Али крајна точка: воздржи се додека уште малку не созрееш и не почниш да ги гледаш работите од друг агол. Не си психички доволно возразна за да направиш ваква одлука (ова го викам без никаква навреда), така да размисли си убаво и не брзај, никој не ти бега, имаш уште многу време пред тебе.

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Дејана не ми е јасно што сакаш да постигнеш со тоа што ќе спиеш со некој кој не го сакаш и не ти значи ништо, кога имаш некој што сакаш екшли?

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
A jas vikam da ne go pravis do svadba...togas ke bides najsigurna! :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не се пречка ни годините ни ништо. Најди некој што го сакаш и те сака и он тебе и направи го тоа. Се надевам нема да зажалиш ако испадне дека типот не е „правиот за тебе“...:)

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
albanian_boy напиша:
zdravo vo vrska so ovaa tema sakav da vi kazam deka vo islamskata vera ovaa e strogo zabraneto da se pravi,pa od samata logika covek ke konstatira deka toa mesto ne e cisto i deka ima poveke mesta za da gi zadovolis svoite potrebi(za maskoto) i na razlicen nacin ................pa nekoi taka po priroda se naviknati na toa so znam
Jas bas go imam cueno sprotivnoto,neznam dali vasata religija go dozvoluva toa ili ne imam cueno deka zenite od muslimanska veroispoved go praktikuvaat vakviot sex.Mozebi ova bilo porano ama deka nevinosta se bera za u brak bas zatoa go praktikuvaat ovoj nacin na sex.
Ne mislam da navreduvam ne go sfakaj taka ednostavno taka imam cueno

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Dejana напиша:
Ne sakam nisto da postignam tuku mislam deka taka polesno ke pominam, VEKE KAZAV. Mene samo ne mi e jasno zasto site insistiraat toj prv pat da bide so onoj sto go sakas i te saka... Zasto ste tolku sigurni deka e toa podobro?:blabla:
А ти ако си сигурна во спротивното, зошто прашуваш воопшто?

Kajgana Shop

На врв Bottom