Невиноста

Fackasta

Ама друже .. ЗАШТО ?!
Член од
2 мај 2009
Мислења
120
Поени од реакции
13
Има ли некој кој се кае затоа што ја изгубил невиноста баш со “тој“ човек ?

V

Viktor g

Гостин
Се е ок ама има едно ако девојчето е невино се е ок дури колку подолго е невино толку почисто е а ако маско немало секс тоаш е будала не е фер нели?

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Се е ок ама има едно ако девојчето е невино се е ок дури колку подолго е невино толку почисто е а ако маско немало секс тоаш е будала не е фер нели?
Па и ти ако легнеш 20 си манга, а ако женско ја легнат 20 е ку*ва

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
а бе шоооооооо???? аj чекаjте година дена и после ке се исексате и шо? поjако демек а? па не е само ljубовта тука бе... шо ако не е добар сексо? да чекам една година за после да се разочарам у еден ден! не бе ... една врска не е само колку се сакате, дека е атракциjата, дека е сексо?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Дали невиноста е проклество? Дали е препрека на патот за потполното осознавање и оформување на жената или мотивација?
Има практика во некои земји хименот на девојката да се вади после раѓањето, за да е ослободи девојката во иднина од траумата на губењето на невиноста.
Првиот сексуален чин е иницијација на младата девојка во светот на возрасните. Дали тој чин треба да се направи што е можно побезболен или во превод незначителен и да ја ослободи девојката од одговорноста која таа ја чувствува?
Дали воспитувањето на младите според патријархалните норми, кои денес се многу активни во Македонија, треба да бидат напуштено?
Дали е добар советот, чувај се ќерко и пази што правиш?
Кои се последиците кои некоја девојка ќе ги чувствува во животот поради срамот во младоста, да го прави она кое го сакала и да ја слуша мајка си и пред се општеството?
Дали истите фрустрации, ако постојат, таа жена ќе им ги пренесе и на нејзините деца?

Многу прашања, кој би го знаел вистинскиот одговор.. :wink:
Сите се раѓаат невини, ако невиноста е проклето тогаш сите сме проколнати од самото раѓање.
Не е точно. Девојче од 12 години после секс не станува жена, станува само виновна.
Никогаш не ми рекле чувај се. Ми рекле ако имаш памет у главата ќе знаеш што треба а што не треба да направиш. И ете, на тоа не можев да контрирам колку и да бев побунтовна порано.
Кои фрустрации? Ако на некоја личност невиноста му преставува пречка во развојот, тогаш таа личност си има комплекси на пониска вредност.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
NEMA NEKOE STROGO PRAVILO TUKAsekoj koga ke se pocustvuva spremen togas moze da go napravi toa,poubavo e so nekoj sto go sakas mnogu negoli so nekoj tuku taka,bitno e koj ke ti bide prviot.Samo poveke se zbori za toa zenksite koga ke izgubat nevinost nego za maskite,no ponizuvacki e toa sto nekoj si ja gubat nevinosta so nekoja si opustena,nego so taa sto vistinski ja sakaat,pa posle zenskite vakvi ili takvi :pos2::pos2:A koj saka da te ceka ke te ceka bez razlika na nisto drugo;)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас познавав едни девојчиња, влегоа во светот на возрасните на 13 години.
Сега се пензионерки со деца.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Многу поважно од таа невиност ми е онаа невиност во душата, кога е заљубена и те гледа ко во Господ. А дали и колку се тие два вида поврзани, не знам, а и не ми е многу важно, ако не се лажам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom