Невиноста

Член од
28 февруари 2005
Мислења
17
Поени од реакции
1
hahah
slushaj decko, od maalo ni pod razno ne mrdam...zamisli!
a i ne sum znaela deka treba da shetam niz svetov , da peram mozok, i da ja sledam deneshnava "moda"za da stvoram svoj stav za neshtata.
- "Nevinosta, potochno kultot na nevinost e toa shto gi drzhi zhenite zarobeni nasekade po svetot."
wow!
a jas pak sum bila u zabluda celo vreme deka zenive bash ne se zarobeni....i se prashuvav kaj se....a toa da ti bile zarobeni..
- " Ne si svesna kakov okov imash na sebe, bidejki spored ova shto go napisha ochigledno si poklonichka na toj kult"
od kade ovoj logicen zaklucok?:)))
izgleda zaradi toa shto ti se ubiv od smeenje, a i denes ne mozam da poveruvam kako li samo razmisluvash za tie godini...greota!
ako bila nevuna, moralo da i fali neshto...fizicki ili psihicki!
phahahahhaha
sea ushte kje slushnam od tebe deka ako ubava devojka e podolgo vreme sama, mora da e lezbejka , taka?;-)))))
i pod koja statistika zakluci deka za gubenje na nevinost bila maksimalna starost 17 godini??? po "modata", ili po polovata zrelost ( za koja ti vrska nemash, se kladam)...btw, koa sme vekje kaj toa, i zashtitata shto toplo mi ja preporacuvash....fala...nema potreba...upatena sum povekje vo toa od tebe, veruvaj....i za zashtita i za zrelost....
koja kontradiktornost kaj tebe ej!
- "Ako ne dava sea sho da praish... Ustvari batali ja kuchkata i prodiuzhi dalje, sho kje praish..."
a posle ide ova: - "
Apsolutno se slozhuvam deka ne se stoka pa aj sea so sekogo. Ja ne propovedam ovde opshto ebanje! Zdrav i normalen seksualen zhivot vo edna stabilna vrska so eden partner (dechko/devojka) so kogo kje si se otkrivate sebe si i kje si gi uchite, prvo sopstvenite tela, a potoa toa na partnerot. "
hahah
ja bi odbrala: batali ja kuckata!:)))))poubavo mi zvuci.....
kolku li si nezen na zborovi vo vtoriov citat....da ne ti ja ocenev "tezinata "vo prvata tvoja izjava..kje padnev na romantika:))))
- "ama... do 18 da ne se zaljubish vo nekogo... epa izvini, ama mora da fali neshto na takva devojka!"
of lele....zamisli ti da si bil psihijatar! od raganje bi se besele lugevo....
smislata znaci na detstvoto do 18 god. ( poso za mene ushte se deca) e polovo iskustvo i " zaljubuvanje"! zamisli....koj tezok zbor go upotrebuvash "zaljubuvanje" ! se glea deka ni ti ne mu ja znaesh vrednosta...zamislete, dete od 16 godini...shto ne znae shto saka sam u zivotot...shto e u period koga e zbunet...zboram psihicki..e toa dete treba da saka nekogo....
cudno...

dobro , moze bev malce postroga...mozebi si mislel na simpatija....:)))
a i za koznervativnosta nemoj da se vadish, " lugeto koi se konzervativni se ednostavno glupi" ( ova ti e izreka:))
i ushte edno samo da ti napomenam...barem cel zivot go pominuvam so mazi okolu mene....98% od mazite se plashat od ubava i pametna devojka! toa e nepobien fakt....pa sea ti podrazmisli malce na taa tema...
pozdrav,i ne preteruj so logikata tvoja...tolku zaklucoci na edno mesto, ne e na arno;_))
p.s. a ja kje gledam da mrdnam od maalo...i da shetam po "beliot svet";_)))samo taka kje izgradam stav i vrednosti vo zivotot:)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
StenmarC напиша:
divine напиша:
Nevinosta prokletstvo ne e sigurno, no mislam deka e nesto sto treba da se razmisli do koga ke se ima i komu ke se dade.
Невиноста се дава? :? :? :? :? :? :?
Дај бе малце полека. До кога со вакви размислувања. Од толку пазење ќе се зезнете повеќе - како мои 2 другарки. Едната идеше со тип скоро година дена, се сакаа се - многу блиски, секој ден заедно, и од принцип ништо не напраи оваа. После кога и се вжешти меѓу нозе, се плесна со првиот дебил со кој идеше 3 недели и до ден денес се кае за тоа. 8)
StenmarC, bas na toa mislev ... tuka zgresila tipkata, bas deka ne mu dala prviot tip nego na drugiot ... a ne mislev koga se ima dobra vrska da ceka tri godini za da mu dade :lol: :wink:

S

Svetovid

Гостин
Auf, ama sme se raspishaleeeeeee, pa ushe i tekstovi sme analizirale! Samo kaj najde vreme pri tolku smeenje na moja smetka taka "dlaboko" da me izanalizirash i cela tirada da srochish? Vidi vaka sea, pod vlijanie na tvojot tekst kje go promenam stavot. Zhena koja e seushte nevina po 17-ta godina e GREOTA!
Inaku neam namera navistina da vlagam u rasprava megjutoa moram ushte ednash da go postiram najgolemiot biser od site sho gi tresna:
CaveGirl напиша:
a jas pak sum bila u zabluda celo vreme deka zenive bash ne se zarobeni....i se prashuvav kaj se....a toa da ti bile zarobeni...
Prvo da te poucham, okovite mozhe da bidat i mentalni, a tie malku poteshko se kinat. Megjutoa ochigledno kaj tebe, ili otsustvuva smisla za slikovito razmisluvanje, ili navistina EPTEN te pogodiv. E jebi ga nemoj drugite da gi krivish za situacijata vo koja se naogjash. Inaku shto se odnesuva do tvoeto neznaenje deka ima zheni vo "mentalno" robstvo, prashanjeto koe mi se nametnuva e: Vo koj svet zhiveesh ti? Ne morash vprochem i da mrdnesh od MKD pa da vidish kolkav okov e toj kult na nevinost kaj populacijata nad 20%! Nego kako odednash sfati deka konzervativnosta e ogranichenost? Dobar pochetok e toa za tebe!

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Svetovid напиша:
Inaku jas samiot vo krugot na moite prijateli vazham za "nakaj konzervativna" lichnost, ama... do 18 da ne se zaljubish vo nekogo... epa izvini, ama mora da fali neshto na takva devojka!
Во право си,ама јас не зборев за заљубување,нема чоек што до 18-тата не би се заљубил,јас од кога знам за себе сум заљубена.Ти зборев дека има луѓе кои до 18тата не си фатиле деЧко,а не за заљубување?Пошто едно е да си заљубен,друго е дали ке го фатиш.Па што мислиш за тие кои до тогаш не фатиле дечко/девојка?

Cave Girl комплетно се согласувам со тебе,не може некој да се заљуби во вистинска смисла на зборот во 16-тата. Само ме интересира зашто велиш дека 98 посто од машките се плашат од убава и паметна девојка?Јас знам дека е така,ама кажи ми како заклучи ? и јас до скоро бев сигурна дека е така,ама се колебам сеа...

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Каква врска имаат вистинското заљубување и невиноста? :?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
AuRoRa напиша:
Cave Girl комплетно се согласувам со тебе,не може некој да се заљуби во вистинска смисла на зборот во 16-тата. Само ме интересира зашто велиш дека 98 посто од машките се плашат од убава и паметна девојка?Јас знам дека е така,ама кажи ми како заклучи ? и јас до скоро бев сигурна дека е така,ама се колебам сеа...
Ne ti faka logika zasto se plasat? E pa od faktot deka ke gi otkaci i deka ne i se dostojni vo kratki crti ... istoto e i kaj devojkite ... sigurno ne bi mu se pustila na nekoj lepotan i pameten pobrzo odkolku na nekoj prosecen decko neli?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Аурора, да не елаборираш ти за заљубување од типот на..."Еј, ептен го сакам, и тоа веќе 2 години, личи на Бред Пит, ај конечно некој нека ме запознае со него? ":)))

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
divine напиша:
Ne ti faka logika zasto se plasat? E pa od faktot deka ke gi otkaci i deka ne i se dostojni vo kratki crti ... istoto e i kaj devojkite ... sigurno ne bi mu se pustila na nekoj lepotan i pameten pobrzo odkolku na nekoj prosecen decko neli?
Ако ме прашаш мене,досега не сум му се пуштила на никој и засега не планирам да му напрам на некој таков ќеф,ама ајј...Може и тоа да биди!Потполно си во право

Мистичен напиша:
Аурора, да не елаборираш ти за заљубување од типот на..."Еј, ептен го сакам, и тоа веќе 2 години, личи на Бред Пит, ај конечно некој нека ме запознае со него? ":)))

Не а зошто така мислиш?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
AuRoRa напиша:
Ако ме прашаш мене,досега не сум му се пуштила на никој и засега не планирам да му напрам на некој таков ќеф,ама ајј...Може и тоа да биди!Потполно си во право
Zasto go kazuvas toa taka ... da mu napravis nekomu kef?

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
divine напиша:
Јок ... женските сакаат паметни машки, а исто и машките паметни женски. Ако под “сакање“ се подразбира друго нешто, од стилот на мување, наоѓање шетач и слично тогаш не им е потребен некој паметен. Инаку, за сериозна врска секој сака паметен дечко/цура 8)

S

Svetovid

Гостин
AuRoRa напиша:
:lol: :lol: :lol: Kutrite mali hrchki! Mnogu mozhe da se zakluchi i za izgledot i za intelektualniot kapacitet na nekoja lichnost spored toa shto trese po forumi. Dragi moe neuteshni devojchici, ako 98% od mazhite se plashea od pametni i ubavi zheni, vo toj sluchaj 98% od tie zheni kje bea sami. Arno ama ne e taka, tuku e tokmu obratnoto! A i tie 2% se samo privremeno sami! Jas ne znam pametna i ubava zhena koja e sama, a tuka ja vkluchuvam i zhena mi! Da ne beshe taa, kje volontirav da pomognam okolu suzbivanje na bilo shto e toa shto ve tera da se rasfrlate so vakvi mentalni nusprodukti, no pazete moite kriteriumi iako se samo dva se mnogu konkretni: Da bide zhenata PAMETNA I UBAVA!
I ushte neshto shto navistina ne prestanuva da me fascinira so vas. Ako jas tuka pochnev da se zastapuvam zhenite da ja chuvaat nevinosta do brak ili sho K ti znam do koga, lele mori majko jas greshniot tek togash koga kje ripnevte site: Eve eden zatucan, zaostanat, stoka, shovinista, seksista itn, itn. A koga zastapuvam "women's lib" koj i toa kako go opfakja otfrluvanjeto na kultot na nevinosta, pak ne chinam! Hahaha e stvarno ni se terate ni se vodite! Tuku kako vo vicot so hotelot so chetiri sprata... Ne e vic, victina e!

Aj dosta se raspishuvav, ta duri i premnogi, mi zimate dragoceno vreme treba da idam da sekiram chuvashi sea...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
StenmarC da, sekoj go saka toa, ama dali nema da se ustrucavas ako sretnes takva devojka? Ne deka ke se otkazes, ama sepak neli ke ti e potesko da i se pustis na takva odkolku na prosecna?

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
divine напиша:
StenmarC da, sekoj go saka toa, ama dali nema da se ustrucavas ako sretnes takva devojka? Ne deka ke se otkazes, ama sepak neli ke ti e potesko da i se pustis na takva odkolku na prosecna?
Доколку при пуштање согледам дека некоја е паметна, прво за да и се пуштам треба да ме привлече физички нормално, тоа ќе допринесе да се заинтересирам повеќе за неа и повеќе да сакам да ја имам :wink:

инаку не ми одговоривте на постот од претходно ....

StenmarC напиша:
Каква врска имаат вистинското заљубување и невиноста? :?

Kajgana Shop

На врв Bottom