На сон му се сонил Свети Ѓорѓија Победоносец, побарал да биде откриен

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
...а истово не можам да го кажам и за Тебе.

Ти си надвор од Богочовечиот организам, надвор од Црквата, надвор од вистината, надвор од благодатта Божја и уште мудруваш дека Писмото не лажело. Требаше да поминат 2 000 г за да ја дознаеме оваа вистина токму од човек кој самиот не е во вистината.
Па мики се шо ќе цитирам од Исуса, го извртуваш наопаку, ако исус рекјол дека нема да се поништат законите, ти велиш ќе се поништат, ако Исус вели дека исцелувањето не е прекршување на заповедите, ти велиш дека е, ако исус му се појавил на 12 апостоли по воскеснувањето - ти велиш не, се појавил пред 11, ако исус рекол дека секој кој поверувал може да лекува болни со полагање на раце дека ќе зборува странски јазици и може да пие отров без последици - ти велиш не можело.... Па поголем контраш на Исус од тебе немам видено.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ма како не сонил, ма како...
Човекот рекол сонил, пронајдено е - и тоа е тоа.
Нема што да се дискутира тука...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не е таа црква и нема чешма. Се наоѓа на ридот под оние антените. Жената е околу 50 години.

Ако е оваа на линков, тогаш може снаа и тоа направила. Жената што ја има подигнато црквава е околу 80 години. Чешмичката не е при очи, на страна е малку и треба да се пушти пумпата за вода да протече.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=473695425975992&set=a.403854402960095.101985.403845209627681&type=3&theater

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Ако е оваа на линков, тогаш може снаа и тоа направила. Жената што ја има подигнато црквава е околу 80 години. Чешмичката не е при очи, на страна е малку и треба да се пушти пумпата за вода да протече.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=473695425975992&set=a.403854402960095.101985.403845209627681&type=3&theater
Ne e ovaa crkva. Taa e posle seloto na ridot. Se gleda od glavniot pat. Prvo ima edna druga napustena crkva pa taa.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Мене една работа ми е многу интересна околу видовњаците.
Зошто никој од нив не предвидел нешто корисно, нешто со што би им помогнале на луѓето?
Ете на пример, пред неколку години исчезна девојче во Мариово, мислам во Дуње дека беше, полициската потрага беше неуспешна и дури по некое време најдоа само остатоци од телото. Како покрај толку видовити луѓе, ниеден од нив не откри што е со девојчето? И не е само тоа девојче, во земјава секоја година исчезнуваат деца, а во светот ги има илјадници. Каде се гатачите и бајачите да ги пронајдат тие деца, или да ги разрешат илјадниците нерешени убиства, кражби, силувања и слични злосторства? Или уште подобро, зошто не ги спречат сите тие настани? Нели се видовити, нели имаат моќ да ја предвидат иднината? Зошто никој од нив не го предвиде земјотресот во Скопје во `63, зошто никој не ги предвидува стотиците земјотреси, поплави и урагани по светов? Илјадници животи би биле спасени.

Наместо тоа, видовњаците "предвидуваат' работи кои многу лесно може да се дознаат како на пример, каде имало турски гробишта, или па тотално неодредени работи во кои секој би можел да се пронајде како на пример, имаш црна душманка, некој ти мисли лошо, несречна си била, имаш неки документи, све че да се реши (поздрав до тетка Сабинче) и слични бескорисни глупости. Мижи Митре тулумби паѓаат.

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Зошто никој од нив не предвидел нешто корисно, нешто со што би им помогнале на луѓето?
Ете на пример, пред неколку години исчезна девојче во Мариово, мислам во Дуње дека беше, полициската потрага беше неуспешна и дури по некое време најдоа само остатоци од телото. Како покрај толку видовити луѓе, ниеден од нив не откри што е со девојчето? И не е само тоа девојче, во земјава секоја година исчезнуваат деца, а во светот ги има илјадници. Каде се гатачите и бајачите да ги пронајдат тие деца, или да ги разрешат илјадниците нерешени убиства, кражби, силувања и слични злосторства? Или уште подобро, зошто не ги спречат сите тие настани? Нели се видовити, нели имаат моќ да ја предвидат иднината? Зошто никој од нив не го предвиде земјотресот во Скопје во `63, зошто никој не ги предвидува стотиците земјотреси, поплави и урагани по светов? Илјадници животи би биле спасени.

Е поглупаво нешто не сум видел досега. Ти навистина го мислиш ова или глава ти дише од некаде? Мислам,извини ама...Што мислиш,таа дарба или што и да е,се користи по потреба? Стисни копче и ајде сега ќе бараме изгубени по светов или ќе исполнуваме желби...И Исус,ако навистина бил тоа што го претставуваат НЕ ИСПОЛНУВАЛ желби на секоја будала што ќе му рече: Е ајде бе,направи магарето да лета. Можеш? Плус, луѓево овде не зборуваат за видовитост туку за баење што не е исто. Тие што "виделе" што му е проблемот на некој, виделе нешто што порано е "направено",а не нешто што треба да се случи... Пак ќе ти кажам,се додека не осетиш на своја кожа вака ќе збориш.... Секакви држи оваа земја :facepalm:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Пак ќе ти кажам,се додека не осетиш на своја кожа вака ќе збориш.... Секакви држи оваа земја :facepalm:
Еве јас имам осетено на своја кожа илјадници бајачки, алтернативни медицини и се останато срање и сеуште сум останат со проблемите. Замисли си дека јас сум го напишал тоа што го пишуваат другите и престанете да тупите со „осети на своја кожа“.

Да му се плукнам, ни пласибо ефект немаше кај мене =)

Обично луѓето кога не се задоволни од бајач не раскажуваат каде ќе стигнат. А кога ќе им се реши проблемот (а они мислат ради бајачот е), раскажуваат дека се излечиле на секој што можат

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Еве јас имам осетено на своја кожа илјадници бајачки, алтернативни медицини и се останато срање и сеуште сум останат со проблемите. Замисли си дека јас сум го напишал тоа што го пишуваат другите и престанете да тупите со „осети на своја кожа“.

Да му се плукнам, ни пласибо ефект немаше кај мене =)

Обично луѓето кога не се задоволни од бајач не раскажуваат каде ќе стигнат. А кога ќе им се реши проблемот (а они мислат ради бајачот е), раскажуваат дека се излечиле на секој што можат
Можеби,ама сигурно не го тупат кај стигнат: најди ми го точакот или предвиди ми кога ќе не нападнат марсовци нели?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Голема вистина кажа побратиме. 100 души кои што ќе отидат кај бајач и нема да си го решат проблемот, ќе се чувствуваат уште поразочарано, поскршено и воопшто нема да им е до трубење како тој бајач не им помогнал, туку може и да се покајат што уопште си го потрошиле времето да отидат кај бајачот. А оној што му се решил проблемот (ѓоамити од бајачот) на сите ќе труби и ќе замајува други несреќници да идат кај него залудно.

Пред неколку години се лечев на Онкологија и таму запознав многу луѓе болни од рак. Срце ми се кинеше кога ќе видев како некои од нив спасот си го бараат кај тој бајач, кај тој врач, кај тој еким, абе у Ресен бил, абе у Србија, на таа планина. Кутрите роднини кои вода во очи немаат го цедат и последниот денар за да им го купат иљачот вреден само 300 евра за некакви си горчливи тревки или некаква си тинктура (ракија со тревки) и после кога ќе починеше пациентот поима немам со кои пари го погребувале (се позајмувале, а може и кредити земале). Се, се, ама да заработуваш на туѓа несреќа не само што е нечовечно, туку е баш она ѓаолска работа.

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
ова последно ќе биде од мене,барем засега. Луѓе кои имаат некакви способности да лекуваат со баење,гледање,молење....НЕ БАРААТ ПАРИ и НЕ НАПЛАТУВААТ!!! Кратко и јасно...сите други се шарлатани. Сите оние што помогнале,не давале тревки,иљачи,напивки...туку само кажувале нешто и завршувало нивното тука.Сестра ми имаше проблем со анксиозност...ваков доктор таков доктор,немаше подобрување.Отиде кај стар оџа,на кој му треба ќе му кажам каде е точно.И никој не и вети дека ќе ја излекува,туку само "да ја види".Сама кажуваше: седнав во средина на собата,околу мене нешто на арапски напишано,а тој само кружи околу мене и нешто мрмори.Кога заврши,ми даде нешто завиткано во крпче,да го закопам некаде.Го направи тоа и да не урочам што се вика,до ден денес е супер.Ни денар не побарал,дури и на доброволно подадени пари само се намрштил и и рекол слободно да си оди.Човекот е стар,ама уште е жив

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Воопшто не, ништо....а си беше побожна. Ја кога разговарам, јас гледам само они да ми кажат искуства и мисли....а не да бранат тези, не се под напад :icon_lol: Јас сум со "секој со своето се додека не ми го буткаш под нос" во врска со сите вери и невери. ;)

Јас бев кај неа сега летово. Прво кај Далибор во Штип (Св Тројца), па тој не однесе во Аргулица. Жената има Св Илија цкрвиче со чешмичка, нели?

Јас лично немав мака, посетував само вакви места. Бабичката многу ја засакав.
Воопшто не, ништо....а си беше побожна. Ја кога разговарам, јас гледам само они да ми кажат искуства и мисли....а не да бранат тези, не се под напад :icon_lol: Јас сум со "секој со своето се додека не ми го буткаш под нос" во врска со сите вери и невери. ;)

Јас бев кај неа сега летово. Прво кај Далибор во Штип (Св Тројца), па тој не однесе во Аргулица. Жената има Св Илија цкрвиче со чешмичка, нели?

Јас лично немав мака, посетував само вакви места. Бабичката многу ја засакав.
Како била побожна, ако немала елементарни познавања од својата религија? :cautious:
Озбилно, муабетов е аха, тој е кардиолог, ама правен има завршено.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Ете на пример, пред неколку години исчезна девојче во Мариово, мислам во Дуње дека беше, полициската потрага беше неуспешна и дури по некое време најдоа само остатоци од телото. Како покрај толку видовити луѓе, ниеден од нив не откри што е со девојчето? И не е само тоа девојче, во земјава секоја година исчезнуваат деца, а во светот ги има илјадници. Каде се гатачите и бајачите да ги пронајдат тие деца, или да ги разрешат илјадниците нерешени убиства, кражби, силувања и слични злосторства? Или уште подобро, зошто не ги спречат сите тие настани? Нели се видовити, нели имаат моќ да ја предвидат иднината? Зошто никој од нив не го предвиде земјотресот во Скопје во `63, зошто никој не ги предвидува стотиците земјотреси, поплави и урагани по светов?
Zatoa sto e bullshit najobicen :)
--- надополнето: 15 август 2013 во 05:27 ---
Ја реков дека сум искусил лично, ама девојката со второ одделение рече дека наводно сум бил. Мислам шта речи...
Ти не си искусил ништо, турски гробишта... :) Зборуваме за овие појави на чудесно лечење болни кои медицината не може да ги излечи.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Како била побожна, ако немала елементарни познавања од својата религија? :cautious:
Озбилно, муабетов е аха, тој е кардиолог, ама правен има завршено.

Овој муабет можеш да му го кажеш на човек што има завршено правно, а е поп - а не за вакво нешто (y)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Наместо тоа, видовњаците "предвидуваат' работи кои многу лесно може да се дознаат како на пример, каде имало турски гробишта, или па тотално неодредени работи во кои секој би можел да се пронајде како на пример, имаш црна душманка, некој ти мисли лошо, несречна си била, имаш неки документи, све че да се реши (поздрав до тетка Сабинче) и слични бескорисни глупости. Мижи Митре тулумби паѓаат.

Знаеш зошто?

Ако спречат такви елементарни непогоди или ги предвидат и не известат нас, обичните смртници, ќе преживееме. Не само ние, туку насекаде низ светот и со тоа многу побрзо ќе се зголемува популацијата на земјината топка. После кај ќе се сместиме, кога со тебе во кревет ќе спијат уште 4ца Кинези и 2ца Индијци.

Мислат тие, ај ти.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
А и искрено претеруваме со обичаиве и глупостиве и адетиве, ајде за некои свадбени адети до негде, да ја зачуваме културата ајде де, ама научно докажани ретардирани глупости како носење зејтини во црква, не одење кај бебе ако имаш добиено пошо ќе се нафрлало (ова ми е врв :pos: ) , не патување со бебе пред 40 дена, не тресење на чаршав навечер пошо самовили шетале :tapp: се ова заедно со случајов погоре треба да се собере и во Вардар да се фрли.
Зашто го заборави ,,најјакиот,,?
Жена штотуку породена (значи до 40 дена) не смее да излегува до зајдисонце оти ќе се урочеле и она и бебето... Ај бе у декември да се породи, ама во јули :confused:
Вака значи колку мразам мислења со потсмев, како некои bullies сте. Постои нешто што се вика разлика во мислења. Колку и да сте сигурни дека некој не е во право, имајте почит, а не како mean girls да се соберете и да се смеете.
Жена штотуку породена (значи до 40 дена) смее да излегува надвор. Бебето не смее да излегува, бидејќи имунитетот сеуште не му е сосема развиен.
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:41 ---
Јас, од друга страна барам докази. Нека ми го најде дедото точакот и јас пред сите ќе признаам дека грешам. Дотогаш, не замарајте со измислици.
На тема за религија, атеистот е оној кој замара, а не верниците. Сакала докази госпоѓата, се дури не добие ќе ги навредува другите. Wow, стварно паметно. А ти да дадеше некој доказ за твоето мислење?
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:43 ---
Знаеш зошто?

Ако спречат такви елементарни непогоди или ги предвидат и не известат нас, обичните смртници, ќе преживееме. Не само ние, туку насекаде низ светот и со тоа многу побрзо ќе се зголемува популацијата на земјината топка. После кај ќе се сместиме, кога со тебе во кревет ќе спијат уште 4ца Кинези и 2ца Индијци.

Мислат тие, ај ти.
Значи абортусот е поблагородно нешто отколку раѓање на дете? Пошто ако се роди детето, се зголемува популацијата, така?

Kajgana Shop

На врв Bottom